Hoeness: Ha a Real él a 17-es cikkellyel, akkor elszabadul a pokol

Vágólapra másolva!
2009.07.14. 19:55
A Bayern München vezetői továbbra is kötik az ebet a karóhoz, és hajthatatlannak mutatkoznak Franck Ribéry ügyében. Uli Hoeness közölte: a francia klasszisnak nincs vételára, és elég volt a „bazári alkudozásból”.
Hoeness szerint Ribéry továbbra sem eladó, a 17-es cikkelyt pedig nem használja ki a Real
Fotó: Action Images (archív)
Hoeness szerint Ribéry továbbra sem eladó, a 17-es cikkelyt pedig nem használja ki a Real
Hoeness szerint Ribéry továbbra sem eladó, a 17-es cikkelyt pedig nem használja ki a Real
Fotó: Action Images (archív)
Hoeness szerint Ribéry továbbra sem eladó, a 17-es cikkelyt pedig nem használja ki a Real
„Nem aggódom” – nyilatkozta Uli Hoeness, a bajorok menedzsere, és nem csak az elmúlt időben többször is megsérülő francia középpályás egészségügyi állapotára célzott ezzel a mondattal.

Mint ismert, a Real Madrid mindent elkövet azért, hogy Spanyolországba csábítsa Ribéryt, de a Bayern vezetői annak ellenére nem akarják eladni egyik legnagyobb értéküket, hogy a játékos nyíltan kijelentette, a „királyiaknál” akarja folytatni pályafutását.

„Mi vagyunk azok, akik döntenek Franck jövőjéről. És mi nem vagyunk hajlandóak tárgyalni senkivel sem. Sem 70 millió eurós, sem nagyobb ajánlat esetén, elég volt a bazárba való alkudozásból” – folytatta Hoeness, és szavaiból kiderül, hogy a Realnak kevés esélye van a játékos megszerzésére, pláne annak ismeretében, hogy Florentino Pérez „csak” 55 millió eurót kínálna Ribéryért.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) 17-es cikkelye értelmében Ribéry 2010-ben gyakorlatilag „aprópénzért”, körülbelül ötmillió euróért távozhatna a bajoroktól – de Hoeness nem tart attól, hogy a Real élne ezzel a lehetőséggel.

„Egyáltalán nem zavar ez az eshetőség. Eddig még egy nagy klub sem használta ki a 17-es cikkelyt, és abból indulok ki, hogy ez a jövőben is így marad. Ha valamelyik csapat mégis megteszi ezt, akkor elszabadul a pokol. Egy klubnak sem javaslom ezt” – figyelmeztette a sportvezető indirekt módon a Real Madridot.

A spanyol fővárosban ugyanakkor továbbra is biztosra veszik Ribéry érkezését...

A „Webster-szabály", avagy a 17-es cikkely

Andy Webster volt az első játékos, aki kihasználta a FIFA átigazolási szabályzatának 17. cikkelyét. A Hearts 4 millió fontot szeretett volna kapni a 2006-ban a Wiganhez távozó játékosért. Webster tanácsadói azt javasolták, hogy éljen a szabállyal, és úgy hitték, Websternek a szerződéséből hátralevő utolsó évi fizetését (mintegy 250 000 fontot) kell megtérítenie a Hearts részére.

Azonban a FIFA 625 000 font kifizetésére kötelezte a játékost, és eltiltotta a 2007–2008-as szezon elejéről, mondván, a védő nem tartotta be a 15 napos szezon végi határidőt. Webster a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fellebezett, a jogi testület pedig úgy döntött, Websternek csupán 150 000 fonttal kell kárpótolnia volt klubját. A CAS elutasította a Hearts fellebbezését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik