Az augsburgi magyar légió kiütötte a Rot-Weiss Ahlent

Vágólapra másolva!
2008.08.24. 16:25
A német másodosztály magyar szempontból legfontosabb találkozóján a magyar csatárduóval felálló Augsburg a Rot-Weiss Ahlen együttesét fogadta. A 12 000 néző előtt megrendezett mérkőzésen a korábbi válogatott csatárok meghálálták Fach mester bizalmát.
Torghelle Sándor (zöldben) valósággal szárnyalt a mérkőzésen
Fotó: Imago (archív)
Torghelle Sándor (zöldben) valósággal szárnyalt a mérkőzésen
Torghelle Sándor (zöldben) valósággal szárnyalt a mérkőzésen
Fotó: Imago (archív)
Torghelle Sándor (zöldben) valósággal szárnyalt a mérkőzésen

Nem indult jól a meccs az Ahlen szempontjából, a vendégek kapusa ugyanis már a hatodik percben kiállítatta magát. Ez a teljesítmény nagyon figyelemreméltó, főleg annak ismeretében, hogy Lenz két sárga lap begyűjtésével harcolta ki a korai pihenőt. Az első sárgát a negyedik percben mutatta fel neki a játékvezető, majd mikor a kapus két perccel később a büntetőterületen kívül, kézzel ért Szabics fejeséhez, mehetett is zuhanyozni.

A magyar gólok sorát Torghelle nyitotta a 32. percben, egy tetszetős hazai támadás végén. Kern egy hosszú indítást tett tovább sarokkal, Torghelle pedig akrobatikus mozdulattal, bal lábbal bombázta a labdát a kispadról beszálló Tapu hálójába.

A korábbi Crystal Palace-támadó nem állt meg egy találatnál, hét perccel később ismét mattolta az ellenfél kapusát, ezúttal jobbal. Egy baloldali beadást követően Szabics a védők szorításában nem fért a labdához, amelyet Tapu reflexmozdulattal tudott csak kiütni – az érkező Torghelle pedig köszönte szépen a lehetőséget, már 2–0-ra vezetett az Augsburg!

Úgy tűnt, Szabics Imre sem akar lemaradni honfitársa mögött, a 73. percben az ő neve is felkerült a gólszerzők közé. Kern ívelt középre egy szabadrúgást, a kapunak háttal álló Szabics pedig fejjel a kapu jobb oldalába csúsztatta a labdát.

Az Augsburg a háromgólos vezetés birtokában sem engedett ki, de többször már nem sikerült a hálóba találniuk a hazaiaknak. A mérkőzést eldöntő magyar csatárduóval kapcsolatban még pár kihagyott helyzetet jegyezhettünk fel, valamint azt, hogy Szabicsot kevéssel gólja után, a 82. percben lecserélték.

A győzelemnek köszönhetően az Augsburg két forduló után az ötödik helyen áll a tabellán.

NÉMET MÁSODOSZTÁLY

2. FORDULÓ
FC Augsburg–Rot-Weiss Ahlen 3–0 (2–0)
Gólszerzők: Torghelle (32., 39.), Szabics (73.)


A JÁTÉKNAP TÖBBI MÉRKŐZÉSE
Hansa Rostock–Alemannia Aachen 1–0 (0–0)
1860 München–Mainz 1–2 (0–2)
Oberhausen–Ingolstadt 2–1 (2–1)
Wehen–Duisburg 1–1 (1–1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik