Torghelle Sándor gólja is kellett a címvédő búcsúztatásához

Vágólapra másolva!
2007.10.31. 22:05
Nagy meglepetésre a 68. perctől emberhátrányban játszó Carl Zeiss Jena búcsúztatta a címvédő 1. FC Nürnberget a Német Kupa második fordulójában. A másodosztályú csapatban Torghelle Sándor kapta a piros lapot, de korábban egy góllal jelentős részt vállalt a továbbjutásban. Megszenvedett a Stuttgart, amely csak hosszabbítás után gyűrte le a Paderbornt.
Torghelle gólt lőtt, majd később kiállították
Torghelle gólt lőtt, majd később kiállították
Torghelle gólt lőtt, majd később kiállították
Torghelle gólt lőtt, majd később kiállították

A magyar játékosok közül Torghelle Sándor kapott lehetőséget a szerdai kupanapon, a Carl Zeiss Jena a Nürnberget fogadta.

A címvédő frankok jobbak voltak az első játékrészben, és ők is szereztek vezetést, a 13. percben Misimovic átemelte Kraus kapus fölött a játékszert, az pedig a hálóba hullott. Szünet után feljavult a hazaiak játéka, ez gólban is jelentkezett: Kristensen csúnyán eladta a labdát, Torghelle 20 méteres lövése pedig a bal sarokban kötött ki. A magyar játékos azonban nem játszhatta végig a meccset, a 68. percben megkapta a második sárga lapját.

A rendes játékidő döntetlennel zárult, a hosszabbításban viszont újra vezetést szerzett a címvédő Nürnberg: az ausztrál Joshua Kennedy lőtt a hálóba. A Jena azonban egyenlíteni tudott, Simak szabadrúgása után Müller küldte Klewer kapujába a labdát.

A tizenegyespárbaj első két körében mindenki betalált, utána azonban a nürnbergi Reinhardt kapu fölé lőtt. Ez a hiba végzetesnek bizonyult, ugyanis más már nem hibázott, így a Jena búcsúztatta a címvédőt.

A Hamburg a Freiburgot fogadta, és a kispadra már leülhetett Rafael van der Vaart. A hambrugiak támadólag léptek fel, mégis ők kerültek hátrányba: a 17. percben Pitroipa beadását Matmur bólintotta a kapuba. Öt perc kellett az egyenlítéshez, Guerrero húsz méteres lövésébe még beleszúrt Trochowski, a labda pedig a hálóban kötött ki.

Szünet után már eldöntötte a továbbjutás kérdését a HSV, előbb Olic fejelt gólt Trochowski szöglete után, majd a lefújás előtt Van der Vaart értékesítette a Guerrero által kiharcolt tizenegyest.

A bajnoki címvédő Stuttgartnak papíron könnyű feladat jutott, hiszen a másodosztályban gyengélkedő Paderbornt fogadták. A svábok azonban nehezen törték fel a vendégvédelmet, egy jól eltalált lövés után szereztek csak vezetést félóra elteltével: Hitzlsperger volt a gólszerző. A válogatott középpályásnak ez meghozta a kedvét, nem sokkal később 22 méterről próbálkozhatott újra, és ez a lövés is megoldhatatlan feladat elé állította Kruse kapust.

A Stuttgart azonban túlontúl megnyugodhatott, a második játékrészben egyenlített a vendégcsapat. Következhetett a hosszabbítás, amelynek végén Gomez egy fejessel azért továbbjuttatta a svábokat.

Pazar második félidei játékának köszönhetően jutott tovább a Werder a Duisburg ellen. A brémai szurkolóknak 59 percet kellett várniuk, hogy kedvenceik feltörjék az MSV védelmét, de miután a Diego lövése után a kapufáról kipattanó labdával Borowski bevette Starke kapuját, már nem volt megállás.

NÉMET KUPA

  • 2. FORDULÓ:
  • VfB Stuttgart – Paderborn (II) 3-2 – hosszabbítás után (Hitzlsperger 31., 36., Gomez 118. ill. Koen 66., Döring 69.)
  • Hamburg – Freiburg (II) 3-1 (Trochowski 17., Olic 52., Van der Vaart 90.-11-es ill. Matmur 12.)
  • RW Essen (III) – Kaiserslautern (II) 2-1 (Brandy 25., Czyszczon 52. ill. Runström 80.)
  • Werder Bremen – Duisburg 4-0 (Borowski 59., Hugo Almeida 68., Rosenberg 79., Mosquera 88.)
  • Dortmund – Frankfurt 2-1 (Brzenska 47., Petric 65. ill. Amanatidisz 11.)
  • Koblenz (II) – Bielefeld 1-2 – hosszabbítás után (Mavric 39. ill. Eigler 4., 106.)
  • CZ Jena (II) – Nürnberg 2-2 – tizenegyesekkel 5-4 (Torghelle 56., R. Müller 114. ill. Misimovic 13., Kennedy 95.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik