Marcell Jansen lett a Bayern München negyedik új igazolása

Vágólapra másolva!
2007.05.25. 08:49
Jan Schlaudraff, Hamit Altintop és Ernesto Sosa után Marcell Jansen is a Bayern München labdarúgója lett. A tavalyi világbajnokságra is benevezett védőért kilencmillió eurót fizetett ki a Bajnokok Ligájáról lemaradó bajor csapat.
Marcell Jansen
Marcell Jansen
Marcell Jansen
Marcell Jansen
Az idei szezon nagy csalódást jelentett a Bayern München hívei számára, ugyanis az együttes nemhogy a bajnoki címét nem tudta megvédeni, hanem még a Bajnokok Ligáját jelentő helyekről is lemaradt, mindössze az UEFA-kupában bizonyíthat.

Franz Beckenbauer klubelnök már korábban nyilatkozta, hogy nyáron nagy változások várhatóak a keretben, a bajorok nem is tétlenkedtek az átigazolási piacon, ugyanis már a negyedik játékossal erősítettek.

Korábban Jan Schlaudraff (Aachen), Hamit Altintop (Schalke) és Ernesto Sosa (Estudiantes) már elkötelezte magát a Bayernhez, most őket követi Marcell Jansen.

A 21 éves szélsőhátvédet a német futball egyik nagy reménységének tartják, ott lehetett a tavalyi világbajnokságon is. Jansen azonban idén kiesett a Mönchengladbach együttesével, és bár a Borussia meg akarta tartani, kilencmillió euróért végül elengedték.

A 14-szeres válogatott játékos – aki a Bundesligában 73 mérkőzésen öt gólt szerzett – négy évre kötelezte el magát Münchenbe.

A Bayernnél még további változások is várhatóak, hiszen Arjen Robben, Ricardo Quaresma és Franck Ribéry érkezését is rebesgetik, olasz sajtóinformációk pedig korábban biztosra vették, hogy a Fiorentina gólzsákja, Luca Toni aláírt már Ottmar Hitzfeld csapatához. Sőt, Zé Roberto visszatérése sem zárható ki.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik