Világfutball: a Barcelona simán legyőzte Iniestáékat

Vágólapra másolva!
2023.06.06. 14:31
null
Andrés Iniestáék ellen játszott gálameccset az FC Barcelona (Fotó: FC Barcelona/Twitter)
Gálamérkőzést játszott a japán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot (J1 League) vezető, két korábbi Barcelona-játékost, Andrés Iniestát és Sergi Sampert soraiban tudó Vissel Kobéval az FC Barcelona Tokióban, az Új Nemzeti Stadionban, ahol a „gránátvörös-kékek” Franck Kessié és Eric García góljaival nyertek.

 

A spanyol bajnok Barcelona gálameccsre látogatott Japánba, ahol a klub két korábbi játékosával, a legendának számító Andrés Iniestával és a csapatnál nevelkedő, de a felnőttek között csak egy mérkőzésen lehetőséget kapó Sergi Samperrel felálló Vissel Kobe ellen a 66 ezer néző befogadására alkalmas tokiói Új Nemzeti Stadionban mérkőzött meg.

 


 

 


 

A katalánok vezetőedzőjének, Xavinak bár a Celta Vigo elleni teljes keret a rendelkezésére állt, két 17 éves fiatalt, Pau Primet és Dani Rodríguezt is a kezdőcsapatba nevezte, végül egy 20 esztendős társuk villogott, hiszen a Barcelona Pablo Torrekét gólpasszának köszönhetően Franck Kessié és Eric García góljaival már a 20. percben 2–0-ra vezetett.

 


 

A szünetben a Vissel Kobe öt, Xavi hat helyen változtatott csapatán, majd a katalán szakember további fiataloknak is lehetőséget adott, az állás pedig nem változott a folytatásban, így a Barcelona 2–0-s győzelmet aratott a Vissel Kobe ellen.

A japán klubtól egyébként július 1-jén távozik a világ- és Európa-bajnok középpályás, Andrés Iniesta

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik