Vb-selejtező: az Európában játszókra is számítanak a brazilok

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.30. 19:29
A koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások ellenére Európában szereplő játékosokra is számít a brazil labdarúgó-válogatott az októberi világbajnoki selejtező mérkőzéseken.

Rogerio Caboclo, a brazil szövetség (CBF) elnöke emlékeztetett: az észak-amerikai profiliga (MLS) kifogásolja, hogy a kluboknak el kell engedniük a válogatott játékosokat, de más országból nem érkezett ilyen jelzés.

„Csak az MLS jelezte, hogy karanténban akarja tartani a futballistákat, hogy ezzel is megnehezítse az elengedésüket” – magyarázta.

A nemzetközi szövetség (FIFA) szabálya szerint a klubok kötelesek elengedni játékosaikat hazájuk válogatottjához. A hírek szerint ezt annyiban módosítják a közeljövőben, hogy a barátságos mérkőzésekre nem vonatkozik majd.

A brazil együttes jövő pénteken Bolívia ellen, hazai pályán kezdi majd a 2022-es katari világbajnokság selejtezősorozatát, négy nappal később pedig Peru vendégeként lép pályára Limában. A keretben ott van a Paris Saint-Germaint erősítő Neymar, valamint az angol bajnok Liverpool FC három játékosa, Alisson Becker, Fabinho, és Roberto Firmino is.

Peru együttesébe hét játékos érkezik az MLS-ből, amelynek amerikai klubjainál tíz, kanadai csapatainál 14 nap karantén vár a visszatérőkre.

A múlt héten Jonas Baer-Hoffmann, a profi labdarúgók nemzetközi szakszervezetének (FIFPro) főtitkára azt mondta, a futballistáknak meg kell engedni, hogy szabadon döntsenek, haza akarnak-e utazni, vagy sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik