Vb 2022: az európai klubok kompenzációt követelnek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.02.24. 16:30
Az európai futballklubok kompenzációt akarnak, ha a nemzetközi szövetség (FIFA) a tervezett november-decemberi időpontban rendezi meg a 2022-es katari világbajnokságot. 

„Az egész labdarúgó-társadalomnak nagy kihívást jelent a 2022-es világbajnokság időpontjának megváltoztatása – jelentette ki Karl-Heinz Rummenigge, az európai egyesületeket tömörítő szervezet (ECA) vezetője, a Bayern München elnöke. – Az európai kluboktól nem várható el, hogy a változtatással járó jelentős veszteségeket átvállalják. Azt várjuk, hogy kompenzációt kapjanak.”

Az európai profi ligákat tömörítő szervezet (EPFL) sem ért egyet a FIFA munkacsoportja által kedden javasolt novemberi-decemberi időponttal, mondván, ez hatalmas károkat okozna a bajnokságoknak.

A végső döntést a FIFA végrehajtó bizottsága hozza meg március 20-án, zürichi ülésén. Az eredeti, június-júliusi időpontot már a helyszínkiválasztás után sokan támadták a várható nagy melegre hivatkozva. A munkacsoport kedden elvetette a nyári rendezést, akárcsak az európai klubok (ECA) és az EPFL által javasolt május környéki időpontot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik