H. D. 2020.05.03 13:37 Frissítve: 2020.05.03 14:17

Vb 2006: Materazzi elárulta, pontosan mit mondott Zidane-nak

14 évvel a történtek után Marco Materazzi elárulta, hogy a 2006-os labdarúgó-világbajnokság döntőjének hosszabbításában mit mondott pontosan Zinédine Zidane-nak, aki ezt követően lefejelte.

Marco Materazzi felidézte, hogy pontosan mi történt a 2006-os vb-döntő 110. percében (Fotó: AFP)

 

 
„Nem az anyját szidtam” – Materazzi a Zidane-fejelésről

Mint ismert, a 2006-os németországi világbajnokság döntőjében Olaszország és Franciaország találkozott egymással. A franciák Zidane tizenegyesből szerzett találatával a 7. percben vezetést szereztek, Materazzi fejes góljának köszönhetően viszont már a 19. percben egyenlítettek az olaszok. A rendes játékidőben több gól nem esett, majd a hosszabbításban jött a legendás incidens: egy szóváltást követően a francia középpályás mellkason fejelte az olasz védőt, ezért az argentin Horacio Elizondo azonnal kiállította. A folytatásban nem született újabb gól, így a tizenegyespárbaj döntött, ebben pedig az olaszok 5–3-ra nyertek, így megszerezték a negyedik világbajnoki címüket.

De visszatérve az emlékezetes balhéra… Az incidens után elterjedt a pletyka, miszerint Materazzi Zidane édesanyját szidta, ám azt az olasz védő már 2016-ban bevallotta, hogy Zidane nővérérével kapcsolatban tett egy megjegyzést.

A 41-szeres válogatott, világbajnok és BL-győztes hátvéd az As szerint most ismét felelevenítette a történteket, és ezúttal azt is elárulta, hogy pontosan min húzta fel magát Zidane annyira, hogy végül lefejelte.

„Zidane fejesére egyáltalán nem számítottam. Még az a szerencse, hogy meglepetésként ért, mivel ha tudtam volna, hogy valami hasonlóra készül, akkor valószínűleg mind a kettőnket kiállították volna…” – kezdte a történtek felelevenítését Marco Materazzi, aki ezt követően részletesen is kifejtette, hogy mi vezetett az incidensig.

„A franciák tizenegyesénél éppen csak hozzáértem az ellenfélhez, majd Zidane értékesítette a büntetőt. A szünetben Marcello Lippi azt mondta, hogy szoros emberfogással álljak rá Zidane-ra. Az első párharcunk után elnézést kértem, de rosszul reagált. Aztán újabb elkésett belépők, veszekedések és szóváltások következtek. A 110. percben egy újabb összecsapásunk volt, amit követően én kérdőn összeráncoltam a homlokom, ő pedig azzal vágott vissza, hogy majd később odaadja a mezét. Erre csak annyit mondtam, hogy mezed helyett inkább a nővéred kellene…”

Zidane még 2017-ben úgy fogalmazott, hogy nem büszke arra, amit tett, de ez is a része a pályafutásának és az életének, így el kell fogadnia, és együtt kell élnie ezzel.

Zidane mellkason fejelte Materazzit

2022.01.25 22:55:01

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Bevallom, a sajtóhelyek biztonságos fedezékéből sokszor pásztáztam a szurkolókat, nézőket. Néztem az arcokat, és képtelen voltam szabadulni az érzéstől: egyetlen apróságon, valamilyen megfoghatatlan csekélységen múlik, hogy a varázslatos lelátói hangulat, a hangulati feszültség valamiféle robbanásban törjön ki.

2022.01.24 12:57:12

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

Évtizedek távolából szólalt meg „Sanyika” fejében az egykor odahaza hallott dallam. Szöllősi György multimédiás sorozata.

2022.01.25 20:52:53

Minden más foci MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Sokkal több a törvénysértő futballista, mint hinnénk.

2022.01.24 23:54:29

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Eusébio mindig elismerően beszélt a magyarokról. Egy 1976-os interjúban Thékes Istvánnak elmondta, hogy Albert Flórián, Bene Ferenc, Mátrai Sándor és Mészöly Kálmán a hatvanas évek Benficájában is főszerepet kaphatott volna. Puskás Ferencről mint a nagy elődről szólt tisztelettel, s még Guttmann Bélát sem hagyta ki a sorból.