Olaszország: „Nem az anyját szidtam” – Materazzi a Zidane-fejelésről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.09. 09:38
null
Zidane-t a tettéért kiállították a 2006-os vb-döntőn (Fotó: AFP)
Ki ne emlékezne a 2006-os labdarúgó-világbajnokság legemlékezetesebb pillanatára, amikor az Olaszország–Franciaország fináléban Zinédine Zidane mellkason fejelte az utóbb tizenegyespárbajban győzedelmeskedő olaszok hátvédjét, Marco Materazzit. Az eredményesen provokáló „áldozat” újfent arról beszélt, mivel szakította el a cérnát a francia aranylabdásnál napra pontosan 10 évvel ezelőtt.

 

Az incidens után elterjedt a pletyka, miszerint Materazzi Zidane édesanyját szidta. A korábbi hátvéd most, 10 évvel később ezt határozottan cáfolja.

„Attól a naptól kezdve az egész világ interjút akart készíteni velem. Úgy döntöttem, hogy publikálok egy könyvet az esetről, mert annyian meg akarták tudni, mi is történt pontosan, amiért így reagált Zidane. Butaságot mondtam, de nem érdemelt ilyen reakciót. Rómában, Nápolyban, Torinóban, Milánóban, Párizsban is sokkal, sokkal rosszabb dolgokat hall az ember az utcán” – idézi Materazzi szavait a L'Équipe.

„Azt szeretném leszögezni, hogy a nővéréről mondtam valamit, nem az édesanyjáról, ahogyan azt sok újságban lehetett olvasni. Tizenöt éves koromban elveszítettem az édesanyámat, így eszembe sem jutott volna megsérteni Zidane-ét.”

„Nem igazán értem, hogy miért lett ebből ekkora sztori. Szeretném, ha az emberek a két gólomra emlékeznének a döntőből” – tette hozzá Materazzi.

„Olaszországban a mai napig megdicsérnek azért, amit Zidane-nal tettem, de ez idegesít engem. Már régen túlléptünk rajta, nem neheztelünk egymásra" – zárta szavait a 41-szeres válogatott, világbajnok és BL-győztes hátvéd.

A mellkason fejelést követő pillanat (Fotó: AFP)
A mellkason fejelést követő pillanat (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik