Ukrajna: győzelemmel hangolt a Dinamo Kijev a BL-re

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.18. 08:18
null
Gerson Rodrigues (balra) szerezte a Dinamo második gólját szombaton (Fotó: fcdynamo.kiev.ua)
A Ferencváros Bajnokok Ligája-csoportellenfele, a Dinamo Kijev 2–0-ra legyőzte idegenben az újonc Ruh Lvivet az ukrán labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában szombaton.

 

A fővárosi együttes az első fél óra végén a kezdőcsapat egyetlen légiósa, az uruguayi Carlos de Pena góljával szerezte meg a vezetést, a második találatot pedig a rendes játékidő utolsó percében a luxemburgi válogatott Gerson Rodrigues jegyezte. Ukrán válogatott csapattársuk, Vitalij Bujalszkij 150. alkalommal lépett pályára a helyi élvonalban.

A Dinamo Kijev hat forduló után 14 ponttal (négy győzelem, két döntetlen), 14–3-as gólkülönbséggel vezeti az ukrán bajnoki táblázatot a címvédő Sahtar Doneck (12 pont) előtt.

Mircea Lucescu együttese kedden 18.55 órától a Juventust fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, míg a kvartett másik meccsét 21 órától az FC Barcelona és a Ferencváros vívja a Camp Nouban.

Az FTC csoportellenfelei közül tehát csak a Dinamo Kijev hangolt győzelemmel a BL-nyitányra, a Barca ugyanis 1–0-ra kikapott a Getafétól, a Juve pedig 1–1-es döntetlent játszott a Crotonéval.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik