UEFA: nem hoztak döntést a Szuperliga-ügy szereplőiről

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.04.23. 13:58
null
Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a hivatalos honlapján beszámolt a végrehajtó bizottság pénteki üléséről, amelyen a Szuperliga helyzete is napirendi pont volt.

 

 

Az UEFA-közlemény szerint a végrehajtó bizottságot tájékoztatták a legfrissebb fejleményekről a tizenkét európai topklub által létrehozott Szuperliga kapcsán – többek között azokról is, milyen lépéseket tehet az európai szövetség az ügyben.

Arról egyelőre nincs hír, az UEFA megbünteti-e az érintett klubokat.

Vasárnap tizenkét európai topklub (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Atlético Madrid, FC Barcelona, Real Madrid, AC Milan, Internazionale, Juventus) létrehozta a Szuperligát. A szurkolók jelentős többsége és a többi egyesület óriási felháborodással fogadta az ötletet, az UEFA pedig súlyos retorziókat helyezett kilátásba.

Kedden a hat angol együttes jelezte, mégsem indul a tervezett Szuperligában. Az Atlético Madrid és az Internazionale szerdán csatlakozott hozzájuk. Az AC Milan, a Juventus és az FC Barcelona szintén közleményt adott ki, ám egyértelműen nem jelezte távozási szándékát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik