U20-as vb: Ecuador könnyed, Dél-Korea drámai elődöntőbe jutása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.08. 23:35
A Lengyelországban zajló U20-as világbajnokság negyeddöntőjében Ecuador az első félidő végén esett gólokkal legyőzte az Egyesült Államokat, míg Dél-Korea drámai mérkőzésen nyert Szenegál ellen: a rendes játékidő hosszabbításának nyolcadik percében egyenlített 2–2-re, majd ugyan a hosszabbításban vezetést szerzett, Szenegál a 121. percben mentette tizenegyesekre a meccset, amelynek végén a dél-koreaiak örülhettek.

A kora esti mérkőzésen Ecuador harminc perc játék után szerzett vezetést az Egyesült Államok ellen: José Cifuentes bombázott kissé balról, 25 méterről a hosszú felsőbe. Hat perccel később jött Timothy Weah, és a szöglet után elé hulló labdát hat méterről kapásból a kapu közepébe lőtte. A félidő végén mégis az ecuadori válogatott örülhetett, miután Jhon Espinoza közelről a kapuba kotorta Leonardo Campana passzát, s a játékvezető videós megtekintés után szabályosnak ítélte a találatot.Ecuador harminc perc játék után szerzett vezetést az Egyesült Államok ellen: José Cifuentes bombázott kissé balról, 25 méterről a hosszú felsőbe. Hat perccel később jött Timothy Weah, és a szöglet után elé hulló labdát hat méterről kapásból a kapu közepébe lőtte. A félidő végén mégis az ecuadori válogatott örülhetett, miután Jhon Espinoza közelről a kapuba kotorta Leonardo Campana passzát, s a játékvezető videós megtekintés után szabályosnak ítélte a találatot.

A második játékrész már nem hozott újabb gólt, így a dél-amerikaiak kerültek a legjobb négy közé, ahol Dél-Korea lesz az ellenfelük azt követően, hogy az ázsiaiak nem akármilyen mérkőzésen továbbjutottak Szenegál ellen.

Történt, hogy az afrikaiak Cavin Diagne 37. percben szerzett góljával előnnyel fordulhattak a második félidőre, amelyben viszont a dél-koreaiak negyedóra után Li Kang In büntetőjével egyenlítettek. A találkozó 78. percében Ibrahima Niane tizenegyesével újra megszerezték a vezetést, ám hiába volt – papíron – már csak 12 perc hátra, még messze volt a vége. A játékvezető ugyanis kilenc(!) perc hosszabbítást jelzett, mert háromszor is videózni kényszerült – a tizenegyes előtt, valamint a 87. percben, amikor Niane második gólját visszavonta a VAR használata után.

Az extra ráadást pedig az ázsiaiak kimaxolták: Li Dzsi Szol az utolsó előtti percben egyenlített, hosszabbításra mentve a mérkőzést. A 96. percben aztán Cso Jung Vuk lövése utat talált a szenegáli kapuba, 3–2. Amikor meg már szinte mindenki elkönyvelte, hogy Dél-Korea elődöntős, jött a hosszabbítás hosszabbításában, a 121. percben Amadou Ciss, és tizenegyesekre mentette a csatát (3–3).

A dráma ott is csőstül jött: négy páros után 2-2 értékesített tizenegyest követően a szenegáli kapus kivédte az ötödik koreai büntetőt, ám a játékvezető újrarúgatta, és sárgát adott a kapusnak, amiért idő előtt elmozdult a gólvonalról. Az ismétlést O Sze Hun már nem rontotta el, a szenegáli csapatkapitány, Diagne viszont csúnyán fölé lőtt, így Dél-Korea játszhat Ecuador ellen a négy között.

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, LENGYELORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ
Egyesült Államok–Ecuador 1–2 (Weah 36., ill. Cifuentes 30., Espinoza 43.)
Dél-Korea–Szenegál 3–3 (Li Kang In 62. – 11-esből, Li Dzsi Szol 90+8., Cso Jung Vuk 96., ill. Diagne 37., Niane 78. – 11-esből, Ciss 121.) – 11-esekkel 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik