U17-es vb: Mexikó tizenegyesekkel jutott a döntőbe

Vágólapra másolva!
2019.11.14. 22:56
null
Mexikó örülhetett a végén (Fotó: <a href="https://twitter.com/fifacom_es/status/1195094053215440897/photo/1" target="_blank">FIFA – Twitter</a>)
Hiába játszott szinte végig mezőnyfölényben, 1–1-es döntetlen, majd szétlövés után kiesett a brazíliai U17-es világbajnokságról a holland labdarúgó-válogatott. Mexikó ellenfele Franciaország vagy Brazília lesz a fináléban.

 

Hiába játszott az egész mérkőzésen mezőnyfölényben a holland csapat, a vezetés megszerzésére egészen a 74. percig várnia kellett. Ekkor viszont a szerencse is az „ifjú oranje” mellé szegődött: Melayro Bogarde az alapvonalon vezette végig a labdát, mielőtt az ötös bal sarkánál helyezkedő Youri Regeert hozta volna helyzetbe, utóbbi pedig kapásból – mintha csak mandiner lenne – a hálóba lőtt (0–1).

Ám a fór nem tartott ki sokáig, a Los Angeles Galaxyben légióskodó Efraín Álvarez 25 méterről, szabadrúgásból pompásan csavart a holland kapu jobb oldalába, ezzel túlórára kényszerítve a feleket (1–1).

A szétlövés végül a találkozón passzívabb Mexikónak ment jobban: hat kísérletből négyszer is betalált a holland kapuba, míg utóbbi együttes háromszor hibázott.

Mexikó ellenfele a döntőben a magyar idő szerint éjfélkor kezdődő Brazília–Franciaország meccs továbbjutója lesz.

U17-ES VILÁGBAJNOKSÁG, BRAZÍLIA
ELŐDÖNTŐ
Mexikó–Hollandia 1–1 – 11-esekkel: 4–3
(E. Álvarez 79., ill. Regeer 74.)
Később
Péntek, 0.00:
Brazília–Franciaország (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik