T. J. 2021.01.14 14:39 Frissítve: 2021.01.14 15:07

Topolya: Nenad Lukics a szerb válogatott keretében

Nenad Lukics lehet az első topolyai játékos, aki pályára lép a szerb válogatottban.     

Mladen Krsztajics örül is Lukics válogatott meghívójának, meg nem is (Fotó: FK TSC)

Nenad Lukics lehet a Topolyai SC első játékosa, aki magára ölti a szerb felnőtt labdarúgó-válogatott mezét, miután Ilija Sztolica beválogatta a nemzeti együttesbe, amelyet – a Vancouvert erősítő Ranko Veszelinovics kivételével – a szerb bajnokságban szereplő játékosok alkotnak. Az amerikai túrán a korosztályos válogatott szövetségi kapitánya irányítja a csapatot, mivel a szövetség egyelőre senkit sem nevezett ki a december elején leváltott Ljubisa Tumbakovics helyére. Szerbia két felkészülési mérkőzésen lép pályára az Egyesült Államokban: január 25-én Santo Domingóban Dominikával, január 31-én Orlandóban az amerikaiakkal csap össze.

A TSC csapata csütörtökön elutazott a törökországi Antalyába, ahol a következő két hétben megpróbál minél jobban felkészülni a Szuperliga február elején rajtoló tavaszi szezonjára.

„Egészségesek vagyunk, s remélem, a lehető legjobban kihasználjuk a következő két hetet – mondta az indulás előtt a TSC-t irányító Mladen Krsztajics, aki hozzátette, örül, hogy Lukicsot meghívták a szerb válogatottba, viszont sajnálja, hogy a klub legeredményesebb játékosa nem tud az együttessel tartani Törökországba. – Tizenkét nap alatt négy felkészülési mérkőzést játszunk, ezek után megállapíthatjuk, hol van a helyünk, és azt is, hogy a bajnokság rajtjáig miben kell esetleg javulnunk.”     

A Topolya küldöttsége január 28-án érkezik vissza az észak-bácskai városba, és február 6-án már Újvidéken lép pályára a harmadik helyen álló Vojvodina ellen a Szuperliga 20. fordulójában.     

2021.01.22 20:34:41

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akarjuk, nem akarjuk, üdvösnek tartjuk vagy sem e fordulatot, a futballról való beszédnek kisebb része az, ami a pályán megesik, igen nagy hányadát e virtuális tér inspirálja, befolyásolja, alakítja ma már.

2021.01.22 13:11:29

Minden más foci H. D.

Ramón Miérez duplázott, az NK Osijek gond nélkül nyert a Lokomotiva Zagreb otthonában.

2021.01.21 19:25:14

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Ha létezik szerelem ember és város között... – exkluzív képgaléria a Maradona-királyság éveiről.