Topligák: a Real és a Bayern profittal zárta az előző idényt

Vágólapra másolva!
2021.01.14. 14:39
null
Sokat buktak a klubok a zárt kapus meccseken (Fotó: AFP)
A KPMG könyvvizsgáló, illetve üzleti tanácsadó cég ismét közzétette a hat (angol, francia, német, olasz, portugál, spanyol) legnagyobb európai liga bajnokának (Liverpool, PSG, Bayern München, Juventus, Porto, Real Madrid) pénzügyeivel kapcsolatos jelentését. A vizsgálat során a 2019–2020-as évad rendelkezésre álló adatait elemezték, amelyek különösen érdekesek annak fényében, hogy az előző évadra márciustól már rányomta bélyegét a koronavírus-járvány.

Talán nem meglepő, de a bevételek mind a hat együttesnél csökkentek, ám a Bayern München és a Real Madridígy is minimális profittal zárta az idényt.

A legnagyobb csapást értelemszerűen a meccsnapi bevételek kiesése jelenti, számszakilag a Real Madrid 34.9 millió eurót bukott a zárt kapus mérkőzéseken.

A televíziós bevételek kisebb mértékben csökkentek, a Portót leszámítva, amely az előző évhez képest 63 százalékkal keresett kevesebbet a közvetítési díjakból, igaz, ez nem feltétlenül a vírusnak, hanem annak tudható be, hogy nyolc idény után először nem jutott be a Bajnokok Ligája főtáblájára.

A portugál egyesület végül nagyjából feleannyit keresett (87.3 millió euró), mint 2018–2019-ben.

Arányaiban ez a legnagyobb visszaesés a hat csapat közül, míg az összegeket tekintve a PSG 95.4 millió eurós bevételcsökkenése a legnagyobb, ehhez az is hozzájárul, hogy a nagy ligákat tekintve a franciát korán lefújták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik