Top 10 számkivetett: Berbatov, D. Cissé és Gourcuff is a listán

Vágólapra másolva!
2015.07.24. 10:08
null
Dimitar Berbatovért jelenleg a Bournemouth, az Aston Villa, az Olympiakosz és a Bursaspor is „kapálózik” (Fotó: AFP)
Végre itt a nyár, és transzfer az idő – menetrendszerűen elindítjuk átigazolási ámokfutásunkat, hogy nyitókapával csapást vágjunk a nemzetközi labdarúgás őrült költekezésének dzsungelében, sorolóval utat nyissunk az érdeklődések és bejelentkezések vad össztáncában, táblázatba fojtsuk a jöttek-mentek és jöttmentek szülte őskáoszt. Ezen a héten is Angliában kezdtük transzferológiai körsétánkat, majd Olaszországban és Németországban folytattuk, hogy elérkezzünk Franciaországba. Sajnos ismét csak virtuálisan.

 

A Ligue 1-ben sem fenékig lépes méz a munkanélküliek élete, de a labdarúgók természetesen ott is kivételnek számítanak. Párizstól és Monacótól eltekintve nem röpködnek az évi többmilliós fizetések, talán ezért is olyan nehéz elhelyezkednie pár ismert futballistának – közülük a leghíresebb fel is adta, és hamarosan a világ másik felére repül, hogy ott akassza szögre az ilyenkor szokásos motyót.

Nézzük a tíz legjobb el nem kelt labdarúgót a Ligue 1-ben!

10. Siaka Tiéné

Listánk utolsó helyezettje a 33 éves elefántcsontparti balhátvéd, aki öt éve jutott karrierje csúcsára, amikor a PSG-hez igazolt a Valenciennes-től, és eljutott a világbajnokságra is. Több mint 100-szoros válogatott, ötszörös Afrikai Nemzetek Kupája-résztvevő, idén győztese is a sorozatnak. Ügynöke Törökországban keres neki új klubot, de titkolja, kivel tárgyal. A Montpellier-ben a legutóbbi két idényben is 7-es körüli átlagosztályzattal zárt, de nem ért ez sem hosszabbítást.

9. Drissa Diakité

A védelem másik oldalán vethető be a harmincéves mali őserő, aki korábban a Nice-ben és az Olympiakoszban is játszott, de most már a Bastiában telt ki szolgálati ideje. A közel 50-szeres válogatott játékos, aki mindig megbízhatóan, de sohasem kiemelkedően játszik, szűrőként is fungál olykor. A télen még a Burnley hívta, de elhalt ez a szál a nyárra.

8. Mouhamadou Dabo

Fiatalodik a mezőny, Dabo már csak 28 éves. A futballfanatikusok számára a St.-Étienne, a Sevilla és a Lyon együtteséből lehet ismerős, és 2009-ben az argentinok elleni mérkőzés előtt bekerült a francia felnőttválogatott keretébe is. A mindkét oldalon bevethető védő az OL-ben csak egy idényen át volt alapember, de mindig legalább 10 bajnokin szerepelt. Ennél nyíltan többre vágyik. Nemsokára lesz új egylete, mivel a Ligue 1-ben taroló Mondial Promotion istállóhoz tartozik, júniusban például a Marseille-jel tárgyalt nagyban, ám az is meglehet, hogy visszatér a St.-Étienne-hez, de török és német ajánlatokkal is bír.

7. Landry N'Guemo

Lassan harminc már a veretes védekező középpályás, aki a Nancy, a Celtic és a Bordeaux kiszolgálása után tavaly nyáron fél évre munkanélküli lett, majd – minden bizonnyal azért, hogy ne közvetítsék ki közmunkára – felcsapott a télen a St.-Étienne-hez. Itt nem ment neki rosszul, de féléves kontraktusát nem hosszabbították meg.

6. Marc Planus

Minden idők talán legártatlanabb védőtekintete a 33 éves Planus-é, mindemellett nem hiányzik belőle a szigor és az elszántság, különben nem állna neve mögött a statisztikai rovatban 300 Ligue 1-es fellépés. Ezeket 2002 óta mind nevelőegyesületében, a Girondins Bordeaux-ban gyűjtötte össze. 2010 tavaszán a felnőttválogatottban is pályára lépett, kerettag volt a vb-n, ekkor hosszabbított szeretett egyletével 2015-ig. Mindent összevéve 26 évig szolgálta a „bordókat"! Szerették volna vezetői, hogy a klub szakmai stábjában folytassa, de még játszani akar, bevallása szerint egy másik, angol nyelvű országba igazol, mert gyökeres változásra vágyik. A helyi sajtó szerint ez az MLS-t vagy Ausztráliát jelenti, egyébként arab csapatok is csábítgatják.

5. Jean II Makoun

Egyre inkább „nevesedik" listánk, a 32 éves szűrőért karrierje során 25 millió eurót fizettek már (a Stade Rennes, az Aston Villa, az Olympiakosz és a Lyon). II Makount a Rennes engedte most el, pedig két éve még hárommillióért vette a közel 70-szeres válogatott, négyszeres ANK- és kétszeres vb-résztvevő középpályást. Az ő számlálója a Ligue 1-ben megállt 299-nél, és ez különösen fájt klubjának, mert az elmúlt idényben a pontvadászatban hiába lépett csak egyszer pályára, még a legelső fordulóban, havi bruttó 130 ezer eurós bérét ettől függetlenül fizetni kellett. A télen neki akart fizetni az egyesület, hogy fogadja el az al-Fudzsairah, az al-Ittihad Kalba vagy az al-Vaszl ajánlatát, de akkor sehová sem igazolt el a kameruni. Most a Stade Reimsben folytathatja, ha enged igényeiből. Szögezzük le azt is, hogy hősünk relatíve alacsony magassága ellenére fénykorában a légi párbajok ura volt.

4. Julien Faubert

Sokforintos kérdés lenne, hogy ki a leghíresebb játékos, aki elaludt a Real Madrid kispadján mérkőzés közben?

Igen, az előbb olvasták a választ. Hogy miért kérte kölcsön a kissé darabos szélső(védő)t a királyi klub 2009 telén – 1.5 millióért ráadásul – a West Hamtől, ez akkor is rejtély lesz, amikor már kezd az űrszéltől kikopni kissé a Makkoshotykát a Plútóval összekötő műút. Az angolok két évvel korábban kilencmillióért vették a Bordeaux-tól, 2012-ben ingyen mehetett az Elazigsporba, majd kapott másfél jutalomidényt még a Girondins-nél. A WHU mentségére szóljon, Fau 2006 körül tényleg nagyon hasított, a francia válogatottban győztes góllal mutatkozott be a „bosnyákok és hercegovinaiak" ellen (sőt Zinedine Zidane után először viselhette a 10-es mezt a nemzeti csapatban!), nem véletlenül becézgették TGV-ként. Nem sokra rá már algériai válogatott szeretett volna lenni, 2014-ben pedig Martinique nemzeti csapatát erősítette (Martinique nem tagja a FIFÁ-nak) a „Bordeaux svájci bicskája". Nagy érdeklődés nem mutatkozik egyelőre szolgálataiért.

3. Dimitar Berbatov

Nem is olyan régen a világ egyik legdrágább csatára volt a bolgár „Berbatrükk", hiszen a Manchester United 38 millió eurót fizetett érte a Tottenhamnek – amely a Bayer Leverkusentől vette meg 2006-ban, 15.7 millióért. Az MU-t 149 mérkőzésen 56 góllal és 27 assziszttal segítette, tehát nem ment neki éppen rosszul. 2012-ben mégis fulhames lett, majd 2014 elején monacói, és a hercegségbelieket 26 kanadai ponttal segítette. Már június elején kiderült, hogy nem marasztalják a heti 100 ezer euró körül kereső, 34 éves, még mindig elképesztően technikás játékost, akiért a Bournemouth, az Aston Villa, az Olympiakosz és a Bursaspor is „kapálózik".

2. Yoann Gourcuff

Egykoron Zidane- és Michel Platini-utódként tartották számon a parádés képességekkel rendelkező támadó középpályást, akinek ára húszas évei elején a húszmillió euró környékén járt. Az 1986-os születésű játékos azonban sem a Milanban, sem a Bordeaux-ban, sem a válogatottban nem remekelt hosszabb távon, sokszor teljesen beleszürkült a mezőnybe. De ha megvillant! 2010-ben a Lyon 22.5 millió eurót fizetett érte, ezt azóta 128 tétmérkőzésen 19 góllal, 29 assziszttal és számtalan látványos csellel, indítással hálálta meg. Mivel még csak nemrégiben töltötte be a 29-et, és sokat pihent sérülései alatt/miatt/után, mindössze az Arsenal, a Liverpool, a Manchester City, a West Ham, a Rennes, a Bordeaux, az Olympiakosz, a Marseille, a Besiktas, a Bursaspor, a Lazio és a Monaco vinné. Állítólag csak évi bruttó hárommillió eurónál is nagyobb bérért lett volna hajlandó hosszabbítani Lyonban, így aztán hamar véget értek vele ott a tárgyalások.

1. Djibril Cissé

„Djibril Cissé egyike napjaink legtehetségesebb gólvadászainak, akit minden bizonnyal világklasszisként emlegetnénk, ha nem gyűlik meg annyiszor a baja a sérülésekkel" – írtuk róla egy ásatag BL-adatbankban, amikor még nem kellett külön hangsúlyozni, hogy kétszeres gólkirályként igazolt a Liverpoolhoz, húszmillió euróért. Egy horrorisztikus lábtörés véget vetett csillagkorának, de odahaza, a Marseille-ben újra magára talált, aztán kétszeres görög gólkirály lett a Panathinaikosszal, megbukott a Lazióval, kalandozott a Queens Parkban, az al-Garafában és a Kubany Krasznodarban – hogy 66 hónap után visszahúzza őt a Ligue 1. Élemedett korára (túl a 30-on és jó néhány műtéten) tekintettel már csak a Bastia kínált számára elfogadható feltételeket.

Cisséért pályafutása során összesen 52.8 millió eurót fizettek, a Bastia és az oroszok ingyen megúszták.

„Mindenki tudja, hogy mi a célom. Nagyon szeretem a kéket, a válogatott mezét, és mindent meg fogok tenni, hogy újra beöltözhessek. Derűlátóan tekintek a jövőbe, lesznek még nagy dobásaim, továbbra is éhes vagyok a gólokra, a trófeákra" – nyitott a csatár új állomáshelyén 2014 elején. Hurráoptimistán.

Ha a gárda edzője, Frédéric Hantz megpengeti a megfelelő húrt Cissé bizony igencsak excentrikus lelkivilágában, és ügyesen kihasználja egy nemsokára visszavonuló egykori klasszis felhorgadt bizonyítási vágyát, akkor bomba üzletet kötött az SCB – írtuk akkoriban. Ezúttal is rossz jósnak bizonyultunk, bár az „ezerszer műtött", „Cissé nyúzott" csatár másfél idény alatt csak összehozott hat gólt és három gólpasszt.

Mivel most a nyáron nem hosszabbítottak vele (a tavaszi idényben 12 percet futballozott összesen, három bajnokira elosztva), nem akármilyen búcsút szervezett magának: elmegy öt mérkőzést játszani a réunioni St.-Pierroise csapatába, hogy aztán új karriert kezdjen.

Ki nem találnák: táncosként szerepel majd egy show-műsorban.

Egyébként példaképe, Jean-Pierre Papin és Roger Milla (utóbbi szintén gyakorló táncos volt) is megfordult már a kis klubban, amelyben anno Dimitri Payet, Guillaume Hoarau, a volt celtices Didier Agathe, a madagaszkári Lalaina Nomenjanahary (Lens), Florent Sinama-Pongolle (szintén volt liverpoolos) és a Kamerunnal 2002-es vb-résztvevő, kétszeres ANK-aranyos Pius N'Diefi is futballozott már.

–1 Hatem Ben Arfa

Van olyan is, aki visszatért az egyáltalán nem önkéntes száműzetésből: a zseniális tehetségét félig-meddig elpocsékoló Hatem Ben Arfát a télen a francia Közigazgatási Bíróság tiltotta el attól, hogy pályára lépjen a Nice-ben. Még tavaly szeptemberben Ben Arfát a Newcastle United kölcsönadta a Hull Citynek, aki így a FIFA törvényei szerint nem léphetett pályára abban az idényben egy harmadik csapatban, azaz a Nice-ben is. A galibát az okozta, hogy a gall a „szarkák" tartalékjai között is szerepelt egy tétmérkőzésen.

Ben Arfa akkor belengette, hogy visszavonul, vagy egy olyan egzotikus országba bujdosik, amely nem hallgat a FIFA iránymutatására, de jobb híján a New York Cityvel is kacérkodott. Végül természetesen maradt a Nice-nél, amelyben az edzegetés után az új idényben végre nem csak hobbiszinten futballozhat. A 13-szoros válogatott játékosért karrierje során összesen 20.5 milliót fizettek már, most ingyen kapta meg a kitartó kis klub – hogy a türelem rózsát szül-e, pláne tövis nélkül, nagy kérdés. A jóslatokról leszoktunk a Cissé-ügy óta.

Ám érzésünk szerint ha Ben Arfa átérzi, hogy ez az utolsó komoly esélye, hiszen már 28 éves az örök ígéret, szép vége kerekedhet a különös történetnek.

A LIGUE 1 ÁTIGAZOLÁSAI, 2015 NYARA
AFC AJACCIO
Érkezett: Alassane Touré (Tours), Jérome Le Moigne (Lens, ingyen)
Távozott: Yoann Andreu (Angers, i.), Cyriaque Rivieyran (Clermont Foot, i.), Florian Fabre (Nimes, i.), Matar Fall (Toulon, i.)
SCO ANGERS
Érkezett: Ismaël Traoré (Stade Brest, i.), Billy Ketkeophomphone (FC Tours, i.), Slimane Sissoko (Vendée), Gilles Sunu (Évian), Pierrick Capelle (Clermont Foot, i.), Cheikh Ndoye (Créteil-Lusitanos, i.), Nicolas Pepe (Angers B), Mathias Serin (Romorantin, i.), Fabien Boyer (Chateauroux, kv.), Ludovic Ajorque (Le Poiré-sur-Vie, kölcsönből vissza), Jérémy Blayac (Racing Strasbourg, kv.), Yoann Andreu (Ajaccio, i.), Thomas Mangani (Chievo Verona), Romain Saiss (Le Havre, i.)
Távozott: Sacha Clémence (Créteil-Lusitanos), Rayan Frikeche (Ajaccio, i.), Nicolas Pepe (US Orléans, kölcsönbe), Jérémy Blayac (Racing Strasbourg, i.), Khalid Ajari (szerződése lejárt), Thomas Mangani (Chievo Verona, kv.), Jean-Jacques Pierre (Caen, kv.), Axel Ngando (Stade Rennes, kölcsönből vissza), Fabien Boyer (Kortrijk), Loic Guillon (szl.), Fabien Boyer (Kortrijk), Jonathan Kodjia (Bristol City, 3.000.000)
SC BASTIA
Érkezett: Sadio Diallo (Lorient), Adama Ba (Chamois Niort, kv.), Joseph Barbato (Colomiers, kv.), Jasszin Dzsebbur (Montpellier, k.), Alexander Djiku (Bastia B), Sadio Diallo (Stade Rennes)
Távozott: Djibril Cissé (Saint-Pierroise, i.), Christophe Vincent (Ajaccio, i.), Rjad Budebuz (Montpellier, 1.700.000), Gadji Tallo (AS Roma, kv.), Alphonse Aréola (PSG, kv.), Guillaume Gillet (RSC Anderlecht, kv.), El-Hadji Ba (Sunderland, kv.), Giovanni Sio (FC Basel, kv.), Hervin Ongenda (PSG, kv.), Romain Achilli (szl.), Drissa Diakité (szl.)
FC GIRONDINS BORDEAUX
Érkezett: Frédéric Guilbert (Girondins Bordeaux B), Gaëtan Laborde (Stade Brest, kv.), Emiliano Sala (Caen, kv.), Clément Badin (Real Avilés, kv.), Kévin Soni (Bordeaux U19), Milan Gajics (OFK Beograd)
Távozott: Marc Planus (szl.), Azbe Jug (Sporting CP, i.), Julien Faubert (szl.), Clément Badin (szl.), Tiago Ilori (Liverpool, kv.), Rodrigo Castro (szl.), Younés Kaabouni (Red Star 93, k.), David Djigla (Niort, i.), Mariano (Sevilla, 3.500.000), Emiliano Sala (Nantes)
SM CAEN
Érkezett: Vincent Bessat (Nantes, i.), Jordan N’Kololo (Clermont Foot, i.), Florian Le Joncour (Concarneau, i.), Sziam Ben Jusszef (Astra Giurgiu, i.), Florian Raspentino (Dijon, kv.), Mathieu Duhamel (Évian, kv.), Jean-Jacques Pierre (SCO Angers, kv.), Jonathan Delaplace (Lille, 600.000), Andy Delort (Wigan Athletic, 1.400.000), Cheik Traoré (Caen B), Jordan Leborgne (Caen B), Jeff Louis (Standard Liege)
Távozott: José Saez (szl.), Felipe Saad (szl.), Bengali-Fodé Koita (szl.), Yrondu Musavu-King (szl.), Thomas Lemar (AS Monaco, 4.000.000), Emiliano Sala (Girondins Bordeaux, kv.), Nicolas Benezet (Évian, kv.), Sloan Privat (Gent, kv.), Jean-Jacques Pierre (Tours, i.), Cheik Traoré (US Avranches, k.), Damien Perquis (Valenciennes)
EA GUINGAMP
Érkezett: Sloan Privat (Gent, k.), Nill de Pauw (Lokeren, 750.000), Tiécoro Keita (Paris FC, kv.), Mana Dembélé (Nancy, kv.), Julien Begue (US Boulogne, kv.), Théo Guivarch (Lorient B), Nicolas Benezet (Évian, 1.200.000)
Távozott: Ladislas Douniama (szl.), Hugo Guichard (szl.), Rasid Aliui (Stade Laval, k.), Claudio Beauvue (Olympique Lyon, 5.000.000), Sylvain Marveaux (Newcastle United, kv.), Jérémy Pied (Nice, kv.), Sambou Yatabaré (Olympiakosz, kv.), Christophe Mandanne (Dibba al-Fudzsairah, i.), Baissama Sankoh (Stade Brest, k.)
OSC LILLE
Érkezett: Romain Jamrozik (Lille B), Benjamin Pavard (Lille B), Renato Civelli (Bursaspor, i.), Eric Bauthéac (Nice, 2.400.000), Wilfried Kanon (Den Haag, 500.000), John Jairo Ruiz (Oostende, kv.), Julian Jeanvier (Royal Mouscron-Péruwelz, kv.), Maki Tall (Red Star 93, kv.), Ronny Rodelin (Royal Mouscron-Péruwelz, kv.), Sehrou Guirassy (Stade Laval), Munir Obbadi (AS Monaco, i.), Gadji Tallo (AS Roma, 1.000.000), Baptiste Guillaume (Lens, 4.000.000), Ibrahim Amadou (Nancy, 2.000.000)
Távozott: Abdoulaye Diaby (FC Bruges, 2.000.000), David Rozehnal (Oostende, i.), Simon Kjaer (Fenerbahce, 7.650.000), Rony Lopes (Manchester City, kv.), Divock Origi (Liverpool, kv.), Jonathan Delaplace (Caen, 600.000), Adama Traoré (AS Monaco, 14.000.000), Idrissa Gueye (Aston Villa, 12.500.000), Nolan Roux (St.-Étienne, 2.000.000), Kevin Koubemba (Stade Brest, k.)
LORIENT
Érkezett: Pape Paye (Dijon, i.), Maxence Derrien (Avranches, kv.), Rémi Mulumba (Auxerre, kv.), Enzo Réale (Arles-Avignon, kv.), Alain Traoré (AS Monaco, kv.), Louis Nganioni (Lyon B)
Távozott: Fabien Audard (visszavonult), Pedrinho (Rio Ave, i.), Cheick Touré (szl.), Fabien Robert (szl.), Mathieu Coutadeur (szl.), Sadio Diallo (FC Stade Rennes (Stade Rennes, kv.), Gianni Bruno (Évian, kv.), Pierre Lavenant (Sedan, k.)
OLYMPIQUE LYON
Érkezett: Jérémy Morel (Olympique Marseille, i.), Claudio Beauvue (Guingamp, 5.000.000), Jérémy Frick (Servette, kv.), Louis Nganioni (Lyon B)
Távozott: Yoann Gourcuff (szl.), Mouhamadou Dabo (szl.), Jérémy Frick (Biel-Bienne), Fares Bahlouli (AS Monaco, 3.500.000), Sidy Koné (szl.), Louis Nganioni (Utrecht, k.), Mohamed Yattara (Standard Liege, 2.200.000)
OLYMPIQUE MARSEILLE
Érkezett: Yohann Pelé (Sochaux, i.), Georges-Kevin N’Koudou (Nantes, 1.500.000), Gaël Andonian (Olympique Marseille B), Karim Rekik (Manchester City, 5.000.000), Laurent Abergel (Ajaccio, kv.), Modou Sougou (Évian, kv.), Fued Kadir (Real Betis, kv.), Dória (Sao Paulo, kv.), Lucas Ocampos (AS Monaco, 7.000.000), Szaber Khalifa (Club Africain, kv.), Bouna Sarr (Metz, 1.500.000), Bill Tuiloma (Marseille B), Stéphane Sparagna (Marseille B)
Távozott: André Ayew (Swansea City, i.), Jérémy Morel (Olympique Lyon, i.), Fued Kadir (Real Betis, 600.000), Rod Fanni (al-Arabi, i.), Momar Bangoura (szl.), André-Pierre Gignac (Tigres, i.), Dimitri Payet (West Ham United, 15.000.000), Giannelli Imbula (Porto, 20.000.000), Lucas Ocampos (AS Monaco, kv.), Szaber Khalifa (Club Africain, 1.000.000), Brice Samba (Nancy, k.), Julien Fabri (Bourg-Péronnas, i.)
AS MONACO
Érkezett: Fabinho (Rio Ave, 6.000.000), Guido Carrillo (Estudiantes, 8.800.000), Thomas Lemar (Caen, 4.000.000), Paul Nardi (Nancy, kv.), Jessy Pi (Troyes, kv.), Marcel Tisserand (Toulouse, kv.), Delvin N’Dinga (Olympiakosz, kv.), Munir Obbadi (Hellas Verona, kv.), Gaetano Monachello (Virtus Lanciano, kv.), Nicolas Isimat-Mirin (PSV, kv.), Falcao (Manchester United, kv.), Edgar Salli (Académica Coimbra, kv.), Borja López (Deportivo La Coruna, kv.), Lucas Ocampos (Olympique Marseille, kv.), Quentin N’Gakoutou (Lausanne, kv.), Fares Bahlouli (Lyon, 3.500.000), Mario Pasalic (Chelsea, k.), Corentin Jean (Troyes, 4.000.000), Yarouba Cissako (Monaco B), Corentin Tirard (Monaco B), Ivan Cavaleiro (Benfica, 15.000.000), Adama Traoré (Lille, 14.000.000), Hélder Costa (Benfica B, k.), Stephan El Shaarawy (AC Milan, k., 2.000.000), Raphaël Diarra (Monaco B)
Távozott: Dimitar Berbatov (szl.), Abdou Diallo (Zulte Waregem, k.), Geoffrey Kondogbia (Inter, 30.000.000), Nicolas Isimat-Mirin (PSV, 2.400.000), Fabinho (Rio Ave, kv.), Maarten Stekelenburg (Fulham, kv.), Matheus Carvalho (Fluminense, kv.), Alain Traoré (Lorient, kv.), Lucas Ocampos (Marseille, 7.000.000), Wallace (Sporting Braga, kv.), Aboubakar Kamara (Kortrijk, i.), Borja López (FC Arouca, i.), Falcao (Chelsea, k., 5.700.000), Corentin Jean (Troyes, k.), Valere Germain (Nice, k.), Yannick Ferreira Carrasco (Atlético Madrid, 20.000.000), Munir Obbadi (Lille, i.), Delvin N'Dinga (Lokomotiv Moszkva, k.), Dylan Bahamboula (Paris FC, k.), Quentin N’Gakoutou (Évian, k.)
HSC MONTPELLIER
Érkezett: William Rémy (Dijon, i.), Rami Benszebaini (Paradou, k.), Riad Budebuz (Bastia, 1.700.000), Jérome Roussillon (Sochaux, kv.), Jasszin Dzsebbur (Varese, kv.), Mamadou N'Diaye (Montpellier B), Ellyes Skhiri (Montpellier B)
Távozott: Lucas Barrios (Szpartak Moszkva, kv.), Jasszin Dzsebbur (Bastia, k.), Siaka Tiéné (szl.), Karim Ait-Fana (szl.)
NANTES
Érkezett: Adrien Thomasson (Évian, 800.000), Wilfried Moimbé (Stade Brest, i.), Adryan (Flamengo, k.), Birama Touré (Stade Brest, kv.), Abdoulaye Touré (Le Poiré-sur-Vie, kv.), Amin Udriri (Arles-Avignon, kv.), Fernando Aristeguieta (Philadelphia Union, kv.), Kolbeinn Sigthórsson (Ajax, 3.000.000), Emiliano Sala (Bordeaux)
Távozott: Serge Gakpé (Genoa, i.), Kian Hansen (Midtjylland, 1.500.000), Vincent Bessat (Caen, i.), Erwin Zelazny (Rodez Aveyron Football, i.), Georges-Kevin N’Koudou (Olympique Marseille, 1.500.000), Nassim Badri (szl.), Issa Cissokho (Genoa, 500.000)
OGC NICE
Érkezett: Jean Michaël Seri (Pacos de Ferreira, 1.000.000), Hatem Ben Arfa (egyesület nélkül), Maxime Le Marchand (Le Havre), Albert Rafetraniaina (Nice B), Said Benrahma (Nice B), Jordan Astier (Fréjus-Saint-Raphaël, kv.), Stéphane Bahoken (Racing Strasbourg, kv.), Lucas Rougeaux (Fréjus-Saint-Raphaël, kv.), Jérémy Pied (Guingamp, kv.), Said Benrahma (Nice B), Valere Germain (Monaco, k.)
Távozott: Didier Digard (Real Betis, i.), Eric Bauthéac (Lille, 2.400.000), Carlos Eduardo (Porto, kv.), Joris Delle (Lens), Souleymane Diawara (szl.), Xavier Pentecote (szl.), Lloyd Palun (szl.), Moussa M'Bow (szl.), Jordan Astier (szl.), Fabien Dao Castellana (szl.), Didier Digard (Real Betis, i.), Alexy Bosetti (Tours, k.), Jordan Amavi (Aston Villa, 11.000.000)
PARIS SAINT-GERMAIN
Érkezett: Presnel Kimpembe (PSG B), Serge Aurier (Toulouse, 10.000.000), Alphonse Aréola (Bastia, kv.), Jordan Ikoko (Le Havre, kv.), Youssouf Sabaly (Évian, kv.), Hervin Ongenda (PSG, kv.), Lorenzo Callegari (PSG B), Alec Georgen (PSG U18), Antoine Conte (Stade Reims, kv.), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt, 9.500.000), Benjamin Stambouli (Tottenham Hotspur, 8.600.000)
Távozott: Zoumana Camara (visszavonult), Alphonse Aréola (Villarreal, k.), Mory Diaw (szl.), Serge Aurier (Toulouse, kv.), Antoine Conte (Stade Reims, i.), Yohan Cabaye (Crystal Palace, 13.900.000)
STADE REIMS
Érkezett: Atila Turan (Kasimpasa, kv.), Gaëtan Courtet (Stade Brest, kv.), Antoine Conte (PSG, i.), Frédéric Bulot (Standard Liege), Hamari Traoré (Lierse)
Távozott: Chris Mavinga (Rubin Kazany, kv.), Valentin Roberge (Sunderland, kv.), Antoine Conte (PSG, kv.), Gaëtan Courtet (Auxerre), Sacha Bastien (szl.), Christopher Glombard (Paris FC, k.), Yann Benedick (US Sarre-Union, i.)
FC STADE RENNES
Érkezett: Ludovic Baal (Lens, i.), Yacouba Sylla (Aston Villa, 1.500.000), Pedro Mendes (Parma, i.), Giovanni Sio (FC Basel), Sadio Diallo (Lorient, kv.), Abdoulaye Diallo (Le Havre, kv.), Cédric Hountondji (Chateauroux, kv.), Wesley Said (Stade Laval, kv.), Adrien Hunou (Clermont Foot, kv.), Edvinas Gertmonas (Atlantas Klaipeda, kv.), Dimitri Kevin Cavaré (Lens, kv.),
Axel Ngando (Angers, kölcsönből vissza)

Távozott: Vincent Pajot (Saint-Étienne, i.), Philipp Hosiner (1.FC Köln, k.), Christopher Dilo (Dijon, i.), Jean II Makoun (szl.), Sadio Diallo (Bastia)

AS SAINT-ÉTIENNE
Érkezett: Vincent Pajot (Stade Rennes, i.), Kévin Théophile-Catherine (Cardiff City, 2.000.000), Pierre-Yves Polomat (Stade Laval, kv.), Benoit Assou-Ekotto (egyesület nélküli), Nolan Roux (Lille, 2.000.000)
Távozott: Franck Tabanou (Swansea City, 4.900.000), Baptiste Valette (Royal Excelsior Virton), Ricky van Wolfswinkel (Norwich City, kv.), Kévin Théophile-Catherine (Cardiff City, kv.), Landry N'Guemo (szl.), Mevlüt Erdinc (Hannover, 3.300.000)
FC TOULOUSE
Érkezett: Yann Bodiger (Toulouse B), Serge Aurier (PSG, kv.), Mauro Goicoechea (Arouca)
Távozott: Serge Aurier (PSG, 10.000.000), Zacharie Boucher (Auxerre, 500.000), Dragos Grigore (al-Szailija, k.), Marcel Tisserand (Monaco, kv.), Amadou Soukouna (szl.), Lionel M'Pasi (szl.), Florian David (szl.)
AC ES TROYES
Érkezett: Lossémy Karaboué (Nancy, i.), Christian Bekamenga (Stade Laval), Georges Gope-Fenepej (US Boulogne, kv.), Mickaël Barreto (US Avranches, kv.), Khassa Camara (US Boulogne, kv.), Corentin Jean (Monaco, k.)
Távozott: Florian Jarjat (visszavonult), Stéphen Drouin (szl.), Salimo Sylla (Auxerre, i.), Mickaël Barreto (US Orléans, i.), Jessy Pi (AS Monaco, kv.), Christian Bekamenga (Stade Laval, kv.), Corentin Jean (Monaco, 4.000.000), Khassa Camara (szl.), Lionel Carole (Galatasaray, 1.500.000)
Vastaggal az elmúlt hét igazolásai, lezárva csütörtök este
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik