A Topolya nyerte a vajdasági rangadót!

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.02.05. 16:30
null
Fontos három pont! (Fotó: FK TSC)
Bravúros győzelmet aratott a Topolyai Sport Club a szerb Szuperliga 20. fordulójában: Újvidéken Marko Petkovics góljával legyőzte a táblázat 3. helyén álló Vojvodinát.


SZERB SZUPERLIGA
20. FORDULÓ
Vojvodina–Topolyai SC 0–1
(0–1)
Újvidék,
Karadjordje Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Sz. Jovanovics
Vojvodina:
N. Szimics – Sz. Djordjevics, Szanicsanin, Bralics, Bjekovics – Drincsics, A. Sztojkovics (Ni. Andrics, a szünetben) – V. Szimics (Bojics, 66.), Zukics (N. Csukics, a szünetben), Vukadinovics (Novevszki, 82.) – Mrakics (Gemovics, 59.). Vezetőedző: Nenad Lalatovics
TSC:
N. Filipovics – N. Petrovics, Antonics, Babics, M. Petkovics – Tomanovics – Zec (Duronjics, 84.), Szantracs (Banjac, 84.), Tumbaszevics (Djakovac, 66.), Sztanojev – Lukics. Vezetőedző: Mladen Krsztajics
Gólszerző:
M. Petkovics (30.)

Mladen Krsztajicsnak, a TSC edzőjének ez volt az első mérkőzése egy klubcsapat vezetőedzőjeként, ugyanis a tréner korábban segédzőként dolgozott, majd a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya volt 2017 és 2019 között.

Az első félidőben Djuro Zec igen sok fejtörést okozott a hazai védőknek: egyik szólója után remekül passzolt Nenad Lukics elé, aki csúnyán fölé lőtt, azonban a 30. percben már nem úszta meg a Vojvodina. Zec a bal oldalon lövőhelyzetig cselezgetett, lapos és erős lövését Szimics bravúrral hárította, de pontosan Marko Petkovics elé ütötte a labdát, aki hét méterről a jobb felsőt célozta meg. Lövése eltalálta a menteni igyekvő Bjekovicsot, így a labda a bal alsó sarokban kötött ki.

Alighogy véget ért az első félidő, a hazaiak edzője, a heves vérmérsékletéről és szókimondásáról ismert Nenad Lalatovics heves reklamálásba és ordítozásba kezdett Szrdjan Jovanovics játékvezetővel, aki először csak figyelmeztette a trénert, majd utána az ingujjából elő is húzta a piros lapot, ami azt is jelentette, hogy a folytatásban Dragan Sarac segédedző irányította a hazaiakat.

A 70. percben pazar kiugratás után Vukadinovics találta magát szembe Filipoviccsal, ám az egyenlítésből nem lett semmi, mert a játékos hosszan tolta meg a labdát, így a TSC kapusa került ki győztesen az összecsapásból.

Győzelmének köszönhetően a topolyai együttes 30 pontot gyűjtve feljött a 7. helyre. A TSC a következő fordulóban a Rad együttesét fogadja a zentai Városi Stadionban.

PERCRŐL PERCRE

90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+4.perc Lukics megindul, de a tizenhatos előterében szereli őt az utolsó védő.

Négy perc a ráadás.

90. perc Mellé, Andrics bal oldali beadását bevetődve az ötösről nem sokkal menti a jobb sarok mellé Antonics. Öngólhelyzet a végére.

88. perc Banjac jobbról ballal, 23-ról felad egy szabadrúgást Szimicsnek.

84. perc Zec le, Borko Duronjics be, Szantracs le, Mihajlo Banjac be a TSC-ben.

82. perc Vukadinovics le, Vlada Novevszki be a hazaiaknál.

82. perc Ez sincs bent, Csovics hétről a bal alsó mellé csúsztatja fejjel a szépen meginduló, majd a balon visszaforduló és jobbal beadó Gamovics beívelését. Vetődött a labdáért még Vukadinovics, de hiába.

79. perc Hazai szabadrúgás, Drncsicstől, ment fejjel Petrovics a fejelni akaró Csovics elől.

Egy gólöröm lesz ma? (Fotó: FK TSC)
Egy gólöröm lesz ma? (Fotó: FK TSC)



74. perc A Tomanovicsot fellökő csereember, Nemanja Csovics kap sárga lapot. Lalatovics a lelátón, meg sem mer szólalni már.

Ápolás, mindenki folytatja.

70. perc NAGY VÉDÉS, Vukadinovics kapura tör Antonics mellett, de kicsit hosszan szökteti magát, ráérez a lehetőségre Filipovics, és kivetődve elüti előle a labdát!

66. perc Ifet Djakovac be, Tumbaszevics le, a hazaiaknál Milan Bojics váltja N. Szimicset.

63. perc Igen szép hazai attak, N. Szimics jobbal, kissé jobbról, 12-ről nem sokkal talál a jobb felső sarok mellé.

62. perc Megúszta a TSC, Filipovics kiejti az ötösön, kivetődés közben a hazai csk., Drncsics jobbról érkező szabadrúgását, de kiollózza a lecsorgót mellette Lukics!

59. perc Mrkaics le, Miodrag Gemovics be, ékcsere.

58. perc Marko Petkovics kap sárga lapot a cselezgető szélső. Szimics fellökéséért.

57. perc Hopp, Lukics szép balról ballal, lőhetett volna pedig, az ötösön, középen szereli Zecet az utolsó pillanatban a bevetődő Szanicsanin.

55. perc Sok belemenés, sok rossz passz.

48. perc Nagyon nem figyel a hazai védelem, Mrkaics majdnem kezez a kapuja előtt egy kósza korner után...

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Nemanja Csukics be, Zukics le, Nikola Andrics is a pályán a hazaiaknál. Sztojkovics jött le.

Gólöröm (Fotó: FK TSC)
Gólöröm (Fotó: FK TSC)

A Topolya bejelentette második téli igazolását, Ifet Djakovac (23) aláírt a klubhoz. A Zlatibor együttesétől szerződtetett középpályás az idényben csapata valamennyi bajnokiján pályára lépett, három gólt szerzett és egy gólpasszt adott.

E párharc legjobb góllövői:
Nenad Lukics 3
Szilágyi Vladimir 2


A Crvena zvezda, a Wolfsburg és a Sahtar Doneck egykori játékosától soha nem állt messze az ilyen kirohanás.

46. PERC NENAD LALATOVICS PIROS LAPOT KAP, KIÁLL A HAZAI EDZŐ. Háromperces rövid reklamálása ide torkollott.

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

40. perc Kijön a hazai kapus Zec bal oldali beadására, egy védője hátára üti a labdát, ment a társa. Szintén Szimics. Nem rokonok.

Nem jött ki Filipovics, a labda egy védőjéről pattan az ellenfél védője elé. Filipovics anno az MTK-ban és a Vidiben is megfordult, utóbbi 2008-ban 50 ezer euróért vette meg a Nagybecskerektől.

35. perc Újabb sárga lap, a 16-os jobb sarka előtt lökte el Vukadonivicsot Goran Antonics. A Drncsics-beadást három méterről a léc fölé fejeli Bralics.

Nemigen öngól, a labda egyébként alighanem a jobb felsőbe ment volna.

30. PERC VEZET A TSC, TRIPLÁN SZERENCSÉS GÓLLAL! Lukics passzával Zec kapura tör, szépen cselezget, majd az ötös bal sarkának előteréből jobbal kapura lő, a labda egy védőről a bal alsó felé pattan, de ment a vetődő kapus, ám éppen MARKO PETKOVICS elé, aki kissé jobbról, hatról kapura lő, a labda a menteni igyekvő Bjekovicsról pattan a bal alsó sarokba! 0–1!

27. perc Szasa Tomanovics kap sárga lapot Bjekovics ellökéséért.

26. perc Petkovics szépen megy el a bal oldalon, ballal okosan gurít vissza, Lukics az ötös bal sarkáról a léc fölé lő. EZ ZICCER VOLT!

25. perc Sárga lap műesésért Arandel Sztojkovicsnak.

24. perc Helyzetek, megvillan Tomanovics mellett Szimics, de tízről jobbal Babicsba lő, a kipattanó Vukadinovicsé, aki jobbról tízről nem lő, Sztojkovics elé passzol, aki az ötös jobb sarka előtt, Tomanovics és Petrovics között... elesik. TOVÁBB!

19. perc Filipovics jön ki szépen egy szögletre.

18. perc Szép hazai támadás, de les, egy kicsit korábban söprögetőként mentett Lukics elől az utolsó pillanatban az ötös előtt Bralics.

12. perc Egy jobb oldali szöglet után Petkovics jobbal 13-ról, kissé balról a léc fölé lő, jócskán.

Jött-ment: a topolyai Filip Babics 2018-ban ingyen érkezett a Vojvodinától.

A kapus sérült volt sokáig, frissiben tért vissza.

6. perc Djuro Zec kap egy sárgát, bizony teljesen jogosan.

5. perc Lukics passzol szépen Zec elé, remekül lép ki a hazai kapus, Zec meg a kivetődő Szimics fejét találja el.

3. perc Hopp, szép hazai támadás, jobbal 12-ről, középről a bal felső fölé lő Zsukics!

2. perc Tomanovics távolija elballag a bal alsó mellett, méterekkel.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fehér mezben és piros nadrágban, a vendégek tiszta kékben. Nagy nehezen sikerült megigazítani a spori technikai szerelését. Vállban szűk volt neki az akkumulátor.

Mint megírtuk, nyolc nappal a 89. születésnapja előtt a koronavírus-fertőzés szövődményeiben Szabadkán elhunyt Árok Ferenc, a jugoszláv labdarúgás egyik kiemelkedő edzője, a Topolyai Sport Club tiszteletbeli elnöke, a Magyar Sportújságírók Szövetségének életműdíjasa.


Egy kis örökmérleg: 3 találkozó, 2 iksz és egy TSC-siker, 4, ill. 6 rúgott góllal.

A hazaiaktól nincs sérült, a vendégektől Dejan Milicsevics eltiltott, Dino Dolmagics sérült.

Mladen Krsztajics, a TSC edzője azt nyilatkozta, hogy a találkozó megérdemli a vajdasági rangadót, s reméli, hogy a csapata jól teljesít majd ma a meccsen.

Lalatovics a meccs előtt azt mondta, még sose győzték le a TSC-t, és most is 50-50 százalék esélyt ad a csapatoknak a sikerre.



„Az a célunk, hogy a TSC eredményes legyen, amihez az kell, hogy védekezésben feljavuljunk, vagyis a tavasszal kevesebb gólt kapjon az együttes, mint az ősszel. Emellett természetesen szinten kell tartanunk a támadójátékot, amely a TSC egyik sajátossága” – mondta Dusan Bajics. – A törökországi felkészülés során a TSC a bolgár Ludogorectől 2–1-re, a donecki Olimpiktól 3–2-re kapott ki, az orosz Arszenallal pedig gól nélküli döntetlent játszott. A bajnokság rajtja előtt Krsztajics játékosai a bosnyák Slobodát 2–1-re legyőzték.

„Valamennyi labdarúgónk sérülésmentes időszakon van túl, ami pozitív visszajelzés, hogy megfelelő terhelést kaptak a játékosok” – mondta Dusan Bajics segédedző, aki a korábbi szerb szövetségi kapitánnyal, a jelenlegi vezetőedzővel, Mladen Krsztajiccsal érkezett a csapathoz. Szerinte a négy hét nagyon rövid időnek számít, ez az idő arra volt elég, hogy lefektessék az alapokat, amelyekre a jövőben építkezni lehet.

Az újvidéki Vojvodina és a Topolyai SC pénteki mérkőzésével kezdődik a szerb Szuperliga tavasz szezonja. A találkozót a tartományi székvárosban rendezik meg, s a jelenleg érvényes járványügyi rendelkezések miatt a mérkőzésen nem lehetnek jelen nézők. A TSC-nél kedvező előjelnek tekintik,
hogy a január 8-án kezdődött négyhetes felkészülés idején senki sem sérült meg, s a tizennégy napos törökországi edzőtáborból is mindenki egészségesen és felkészülten tért haza.

A Vojvodina otthonában lép pályára pénteken a Topolya a szerb Szuperliga első tavaszi fordulójában.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A VOJVODINA–TSC LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik