A Topolyai SC két góllal nyert a Napredak ellen

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2023.02.11. 13:50
null
(Fotó: FK TSC)
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 21. fordulójában a Topolyai SC 2–0-ra legyőzte a Napredakot.

SZERB SZUPERLIGA
21. FORDULÓ
TSC–Napredak (Krusevac) 2–0 (2–0)

Topolya, TSC Aréna. V.: M. Milanovics.
TSC: Ilics – Antonics, Calusic, Sztojics – Petrovics, Miloszavljevics (Ilics, 65.), Radin, Cvetkovics (Sztojkovics, 72.) – Djakovac (Kuveljics, 88.) – Jovanovics (Szőke, 88.), Ratkov (Vukics, 72.). Edző: Zsarko Lazetics.
Napredak: Petrics – Vukajlovics, Djekovics, Kerkez, Jovanovics – Putincsanin, Sztankovics (Krsztics, 61.) – Basztajics (Mrsics, 77.), Knezsevics (B. Matics, a szünetben), Ljubomirac (Oliver, 61.) – Sarics (Csecsarics, a szünetben). Edző: Dusan Djordjevics.
Gólszerző: Ratkov (21.), Jovanovics (28.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A bajnokság első felében remekül szereplő Topolyai Sport Club a szerb Szuperliga 21. fordulójában a krusevacit Napredakot fogadta a TSC Arénában, s a hazaiak azzal a tudattal léptek pályára, hogy amennyiben győznek, úgy visszafoglalják a harmadik helyet a belgrádi Csukaricskitől, amely pénteken a 90. és a 90+6. percben lőtt gólokkal 3-2-re győzte le a kragujevaci Radnicskit. A TSC igazolta a papírformát, az első perctől kezdve tudtára adta a vendégeknek, hogy ezen a találkozón nekik nem sok babér terem majd, s Petar Ratkov, valamint Szasa Jovanovics góljaival 2–0-ra győzött.

A hazaiak azonnal a kapujukhoz szegezték a vendégeket, s Petar Ratkov, majd Ifet Djakovac és Nemanja Petrovics is helyzetbe került, de gólt egyikőjüknek se sikerült szereznie az első negyedórában. Aztán viszont jött a 21. perc, amikor a vendégek a saját térfelükön könnyelműen eladtak egy labdát, Ivan Miloszavljev pedig azonnal Ratkovhoz passzolt, s a csatár, akiért az olasz Parma a téli átigazolási időszakban kétmillió eurót ajánlott, egyet igazított a labdán, majd ballal a bal alsóba lőtt. Pár perccel később centimétereken múlt az egyenlítés, ugyanis Ljubomirac addig cselezgetett szemben a kapuval, míg talált egy kis rést, s lapos lövése a bal kapufán csattant. A 28. percben megduplázta előnyét a TSC: a vendégek közül Djekovics hatalmasat hibázott, amikor a tizenhatos vonalánál lyukat rúgott, az akciót követő Szasa Jovanovics pedig lesipuskásként csapott le a labdára, s a kifutó Petrics mellett a kapuba gurított. Az első játékrész hajrájában Ljubomirac kapott remek labdát Basztajicstól, azonban a csatár öt méterről csúnyán fölé lőtt.

A második félidő – csakúgy, mint az első – jelentős hazai mezőnyfölényt hozott, de a hazaiaknak nem sikerült újabb gólt szerezniük, míg a vendégakciók erőtlenek voltak. A találkozó hajrájában pályára lépett a Diósgyőrtől érkezett Szőke Adrián, aki korábban a magyar korosztályos válogatottban is szerepelt. A TSC különösebb megerőltetés nélkül, magabiztosan őrizte meg kétgólos előnyét és foglalta vissza a táblázat harmadik helyét.

A következő fordulóban a topolyai együttes Újvidéken lép pályára a 15. helyezett Mladoszt GAT vendégeként.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

90. perc: Vukics kerül százszázalékos helyzetbe, de Petrics hatalmas bravúrral véd.

88. perc: Szasa Jovanovics le, Szőke Adrián be. Ifet Djakovac le, Nikola Kuveljics be.

84. perc: Sztefan Vukics ütésért kap sárgát, Lazetics örjöng is egy sort, hogy nem figyelnek eléggé a játékosai, és feleslegesen gyűjtik be a sárga lapokat.

81. perc: Csecsarics durva szabálytalansága is sárga lapot ér.

78. perc: Luka Ilics ugratja ki Sztojkovicsot, aki estében megpróbálja a kapus lába között ellőni a labdát, azonban Petrics véd.

77. perc: Nebojsa Basztajics le, Ognjen Mrsics be a vendégeknél.

75. perc: Milan Radin veszít el egy labdát, utána hogy megakadályozza az akciót, szabálytalankodik, sárga járt érte.

73. perc: Ilics bal oldali szöglete nem veszélyes, a védők kifejelik a labdát.

72. perc: kettős csere a hazaiaknál. Petar Ratkov helyére jön Sztefan Vukics, Milos Cvetkovicsot pedig Arandjel Sztojkovics váltja.

Felívelésekkel és beadásokkal próbálkoznak a vendégek, de ezek közül egyik se okoz gondot a fiatal Ilics kapusnak.

65. perc: Ivan Miloszavljevics jön le, Luka Ilics áll be a TSC-ben.

61. perc: kettős csere a vendégeknél. Nemanja Krsztics állt be Nikola Sztankovics helyére, Uros Ljubomirac le, az ő helyére Mark Oliver Roosnupp állt be.

60. perc: Celusic lépett oda durván Bojan Maticsnak, ő kapta a TSC első sárga lapját.

Még nagyobb mezőnyfölényt harcolt ki a TSC, másodpercekre van csak a vendégeknél a labda.

53. perc: Sztefan Jovanovics kapja a mérkőzés harmadik sárga lapját, ami Miloszavljevics visszahúzásért járt.

48. perc: Milan Radin marad lent a földön, az orrát fogja, az orvosi stáb lekíséri a pályáról. Kis ápolás után visszatért a pályára a TSC játékosa.

46. perc: Bojan Matics állt be, Nikola Knezsevics le, Marko Sarics le, Bojan Csecsarics be.

46. perc: jöhet a folytatás.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: vége az első félidőnek.

45. perc: egy perc a ráadás.

43. perc: Basztajics remek cselei után pontosan ad középre, Ljubomirac azonban Petrovics szorításában csúnyán fölé lő.

39. perc: Petrics kapus ejt ki egy beadást, Djekovics javítja a korábbi hibáját, és góltól menti meg csapatát.

Ratkov és Jovanovics is öt-öt gólt szerzett eddig a Szuperliga 2022–2023-as idényében.

28. perc: 2–0, SZASA JOVANOVICS. Nemanja Djekovics lyukat rúg a 16-os vonalánál, az érkező Szasa Jovanovics pedig köszöni szépen az ajándékot, s magabiztosan elgurítja a labdát a kifutó kapus mellett.

24. perc: kis híján egyenlítenek a vendégek, Ljubomiracot nem vették komolyan a védők, aki 17 méterről lapos lövéssel próbálkozott és a bal kapufát találta el.

21. perc: VEZET A TSC! Petar Ratkov a gólszerző. Eladtak egy labdát a vendég védők, Miloszavljevics azonnal észrevette Ratkovot, aki nyolc méterről ballal a bal alsóba lőtt.

18. perc: újabb sárga a vendégeknek, Vukajlovics földre rántotta Cvetkovicsot, jogos volt a lap.

12. perc: Djakovac és Petrovics lövését is blokkolják a védők, megúszták a vendégek kapott gól nélkül.

Egy kis érdekesség: Petar Ratkovért az olasz Parma küldött egy kétmillió eurós ajánlatot, de a játékos egyelőre maradt a TSC-ben.

10. perc: Ratkov harcolja ki a TSC első szögletét. Ő is fejelte a labdát kapura, de fölé ment.

8. perc: Putincsanin kapta a mérkőzés első sárga lapját szabálytalanságért.

Egy meghatározó játékosa hagyta el nemrég a TSC-t: Szasa Tomanovics éveken át a csapatkapitánya volt az együttesnek, azonban az idény első felében kevés játéklehetőséget kapott, s a pancsovai Zseleznicsarba távozott.

3. perc: Cvetkovics kapu fölé lőtte a kecsegtető lehetőséget.

2. perc: szabadrúgás a TSC-nek 18 méterről, Radint rúgták fel.

1. perc: elindult a mérkőzés.

A TSC egy hete kikapott Novi Pazarban (Fotó: Tölgyesi Huba)
A TSC egy hete kikapott Novi Pazarban (Fotó: Tölgyesi Huba)

A MÉRKŐZÉS ELŐTT

Egyperces hallgatással emlékeznek a TSC korábbi labdarúgójára, Dr. Zsemberi Györgyre és a törökországi földrengés áldozataira is.

Sötét kékben a hazaiak, piros-fehérben a vendégek.

A dobogós hely visszaszerzéséhez a TSC-nek saját közönsége előtt le kell győznie a krusevaci Napredak együttesét a szerb Szuperliga 21. fordulójában. A 14 órakor kezdődő mérkőzés esélyese a negyedik helyen álló észak-bácskai együttes, azonban a 11. helyezett vendégek igyekeznek majd megakadályozni a hazaiakat a három pont begyűjtésében. Zsarko Lazetics együttese a bajnokság második részét vereséggel kezdte, ugyanis hiába vezetett még tizenkét perccel Novi Pazarban, a végén 2–1-es vereséget szenvedett, így a Napredak ellen ezt az idegenbeli csorbát is kiköszörülheti a csapat.

Miután a belgrádi Csukaricski a 21. fordulóban – a 90. és a 90+6. percben szerzett gólokkal – 3–2-re nyert a Radnicski 1923 ellen, két ponttal megelőzte a TSC-t, amely azonban egy győzelemmel visszaveheti a harmadik helyet.

A Topolyai Sport Club (TSC) a régió egyik legrégebben alapított egyesülete, amely az idén ünnepli fennállásának 110. évfordulóját. A klub 1913-ban kezdte meg működését Topolyai Sport Club (TSC) néven, az utóbbi tíz évben pedig ugrásszerű fejlődésen ment keresztül, hiszen a negyedik vonalból jutott fel a szerbiai első osztályba, vagyis a Szuperligába.

A klub alapításának 110. évfordulója alkalmából ebben a 203-as évben az első csapat játékosai jubileumi mezben lépnek pályára, melyben az alapítóktól kapott örökség és a klub korábbi játékosai előtt tisztelegnek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik