V. J.
D. T.
2023.04.22 14:01 Frissítve: 2023.04.22 14:29

Szlovákia: Eljött az idő, hogy bajnok legyen a DAC – Marco Rossi

A magyar nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Marco Rossi a 2017–2018-as idényben a Dunaszerdahely vezetőedzője volt. Az olasz mester jelenleg is a DAC nagy szurkolója, követi a sárga-kékek szereplését. A szlovák Sport napilap a holnapi, Nagyszombat elleni rangadó előtt beszélt az 58 éves szakemberrel.

Marco Rossi szerint bajnok lehet a DAC (Fotó: Szabó Miklós)

„Jó esélye van a DAC-nak arra, hogy nagy dolgot érjen el. Természetesen még következik a Slovan elleni találkozó. Ha győz, vagy döntetlent ér el a Dunaszerdahely, akkor úgy gondolom, szinte biztos, hogy megszerzi a bajnoki címet. De ne felejtsük el, hogy ezen kívül még négy nehéz meccs vár a csapatra. Rögtön a vasárnapi is nagyon kemény lesz. Tudjuk, hogy a Spartak mindig jó meccseket játszik a sárga-kékekkel, főleg hazai pályán. Nagyszombatban nagyon nehéz lesz három pontot szerezni” 
– mondta el a szlovák sportlapnak Marco Rossi.

A magyar szövetségi kapitány felidézte, hogy legutóbb a februári, 1–1-re végződött DAC–Slovan találkozón látta élőben játszani korábbi együttesét.

„A pozsonyiak akkor kimagaslottak a mezőnyből. Jelenleg eltűnt ez a távolság a két csapat között. A következő egymás elleni mérkőzésen minden megtörténhet. A DAC-nak három pont előnye van, ám nagyon fontos lesz, hogy főleg idegenben ne veszítsen pontokat. Sokatmondó lesz a hétvégi nagyszombati meccs.”

Az interjúban Marco Rossi beszélt a DAC magyar válogatottjáról, Kalmár Zsoltról is.

„Többször volt sérült, de jelenleg már százszázalékos állapotban van. Tudtam, hogy tavaly novemberben még nem állt teljesen készen, ennek ellenére meghívtam őt a keretbe. Ő a csapatunk nagyon fontos tagja, a hozzáállásával, a körülötte lévő jó közeg kialakításával.”

Marco Rossi úgy érzi, az idény végére megszületik a DAC első szlovák bajnoki címe.

„Eljött az idő, hogy bajnok legyen a DAC. Egyelőre nagyon jól alakul a csapat idénye.”

SZLOVÁKIA
Fortuna Liga, rájátszás, felsőház

Vasárnap, 17.30: Spartak Trnava (Nagyszombat)–DAC 1904 

2023.12.10 16:42:39

Minden más foci nemzetisport.hu

A DAC az utolsó idei hazai bajnokiján Barisic kiállítása után megküzdött az egy pontért a Trencsén ellen.

2023.12.09 23:25:36

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Salamon Béla, a kor kiváló komikusa egyenesen szembedicsérte a ma 130 éve született Pluhár Istvánt: »Te egy temetésről is tudnál közvetíteni, ha ezt a mérkőzést ilyen szépen, sírás nélkül tudtad elbeszélni«.

2023.12.07 13:58:59

Minden más foci nemzetisport.hu

Kő András 1987-ben megjelent könyve „arcot adott” a sportriporteri szakma hazai művelőinek.

2023.12.07 13:31:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Finy Petra Almás pite című mesegyűjteményének A titkos focista című fejezete eleveníti fel az edző alakját.