TŐKE JÁNOS (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre) 2021.10.24 13:24 Frissítve: 2021.10.27 16:07

Korán vezetést szerzett, végül kettővel kikapott a Topolya a Partizantól

Hiába szerzett korán vezetést, végül 3–1-re kikapott hazai pályán a Topolyai SC a listavezető Partizan Beogradtól a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának vasárnapi játéknapján. Utóbbinál a magyar válogatott Holender Filip nem volt ott a keretben. 


A TSC szerzett vezetést, de gyorsan fordított a Partizan Beograd (Fotó: Tölgyesi Huba)

SZERB SZUPERLIGA
14. FORDULÓ
TOPOLYAI SC–PARTIZAN BEOGRAD 1–3
(1–3)
Topolya, TSC Aréna.Vezeti: Sz. Jovanovics
Topolyai SC: Filipovics – Krszmanovics (N. Petrovics, 81.), Antonics, Rajkovics, Petkovics – Tomanovics, Sztojkovics – Zec, Banjac (Milicsevics, 81.), Sztanojev – Sztanojlovics (Ratkov, 68.). Vezetőedző: Mirko Jovanovics
Partizan Beograd: Sztevanovics – Urosevics, Miletics, Vujacsics, Miljkovics – Zdjelar, Jojics – Pantics (Menig, 49.), Natho (Scsekics, 49.), Terzics (N. Jovics, 65.) – Ricardo Gomes (Lutovac, 72.). Vezetőedző: Alekszandar Sztanojevics
Gólszerzők: Petkovics (9.), ill. Ricardo Gomes (12.), Terzics (26., 36.) 

ÖSSZEFOGLALÓ

A legutóbbi négy fordulóban három vereséget elszenvedő Topolyai SC a szerb Szuperliga éllovasát, a belgrádi Partizant fogadta, amely pár nappal ezelőtt a Genttől szenvedett vereséget az európai kupaporondon, így mindkét csapat győzelemmel szerette volna feledtetni a vereség(ek)et. 

Ez végül a Partizannak sikerült, ugyanis hiába vezetett már a 9. percben az észak-bácskai együttes, a vendégek az első félidőben három gólt lőttek, s így 3–1-es győzelmet jegyeztek.

A TSC a hét elején közös megegyezéssel szerződést bontott Mladen Krsztajiccsal, így a topolyai együttes kispadjára Mirko Jovanovics sportigazgató ült le, aki számára nem volt ismeretlen ez a feladat, ugyanis Szabó Zoltán tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála után – tavaly decemberben – is ő vezette két mérkőzésen a csapatot.

A hazaiak számára remekül kezdődött a találkozó, ugyanis a 9. percben egy kis szöglet után Arandjel Sztojkovics adott középre, Sztanojlovics megcsúsztatta a labdát Szlobodan Rajkovicshoz, akinek a fejesét a Partizan kapusa hatalmas bravúrral hárította, ám a labda pont Marko Petkovics elé pattant, aki hét méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

Nem sokáig örülhettek a hazaiak, ugyanis három perccel később már 1–1 állt az eredményjelzőn: egy TSC-védelmi hiba után a belső védők elfeledkeztek Ricardo Gomesről, aki így könnyedén megszerezte a 15. gólját a bajnokságban. A 26. percben újabb gólt láthatott a topolyai közönség, aminek azonban nem sokan örültek, mert a vendégek szerezték: a Nikola Terzicstől indult akcióban Milos Jojics és Ricardo is részt vett, utóbbi lezser mozdulattal tette vissza a labdát Terzics elé, aki közelről nem hibázott.

Tíz perccel később ismét Terzics volt a főszereplő, aki remekül csapott le Filipovics védése után a kipattanóra, és a kapuba fejelte a labdát, így kétgólos előnyhöz juttatta a csapatát. Négy perccel a félidő vége előtt centimétereken múlt a TSC szépítése, ám Mihajlo Banjac egy csel után 16 méterről a jobb kapufát találta telibe.

A második félidő elején a TSC igyekezett gólt szerezni, azonban a Partizan védelme állta a sarat, s amikor a védők hibáztak, akkor Sztevanovics kapus hárított, aki Sztanojlovics és Sztanojev lövéseit is védte, így nem változott az eredmény. A vendégek a második játékrészben visszavettek a tempóból, és magabiztosan megőrizték kétgólos előnyüket.

A TSC tizenhárom meccsen 20 pontot gyűjtött, s továbbra is a negyedik helyen áll, azonban a sorozatos vereségek miatt a Vozsdovac és a Vojvodina is beérte pontszámban. A következő fordulóban a TSC az ötödik helyen álló Vozsdovac vendége lesz.

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! A Partizan 3–1-re nyert a Topolyai SC vendégeként. 

90+1. perc: Lutovac kissé lekésett Menig középre tett labdájáról, így próbálkozása nem volt az igazi – méterekkel ment mellé gurítása. 

90. perc: három perc a ráadás. 

88. perc: ezúttal a vendégek előtt adódott nagy helyzet – Scsekics hét méterről fejelt, de fölé ment. 

87. perc: ugyanaz történt mint egy perccel korábban – Menig ezúttal azonban nem passzolt, egyedül oldotta meg a helyzetet egy lövéssel, de Filipovics védeni tudott. 

86. perc: Menig ment el a jobb szélen, becsapta Rajkovicsot is, de a középre tett labdára nem érkezett senki. 

81. perc: újabb változtatások – Banajc helyét Milicsevics, Krszmanovics helyét pedig Nemanja Petrovics vette át. 

79. perc: Sztojkovics 27 méterről elvégzett szabadrúgása nem sokkal kerülte el a kaput.  

78. perc: Vujacsics kemény szabálytalanságáért járt a sárga lap. 

77. perc: Lutovac került százszázalékos gólhelyzetbe, de addig várt a lövéssel, hogy végül odalett a lehetőség. 

72. perc: újabb csere, ezúttal a vendégeknél – az első Partizan-gólt szerző Ricardo Gomes helyett Alekszandar Lutovac állt be. 

68. perc: Sztanojlovics jött le, Petar Ratkov állt be a helyére a Topolyánál. 

67. perc: Sztanojev ment el a jobb szélen és lőtt is, de Sztevanovics szögletre ütötte a lövését. 

65. perc: Nikola Terzics hagyta el a pályát, a helyén Nemanja Jovics folytatja. 

62. perc: Sztojkovics kapásból lőtt 24 méterről, a hatalmas erejű lövést azonban Sztevanovics hárítani tudta. 

61. perc: a Partizan szöglete után beszorult a TSC, de végül sikerült tisztázniuk a védőknek. 

55. perc: nagy helyzet maradt ki! Sztanojlovics került szembe a kapuval a tizenhatos vonalánál, miközben Sztanojev várta jobbról a labdát, a fiatal csatár azonban a bal alsót vette célba – Sztevanovics odaért, és magához ölelte a labdát.  

52. perc: Jojics tette középre a labdát remekül Ricardo Gomes elé, aki tovább szeretett volna passzolni, de Antonics az utolsó pillanatban lefülelte az akciót. 

49. perc: Alekszandar Scsekics jön be Natho helyére, míg Danilo Panticsot Queensy Menig váltja a vendégeknél. 

48. perc: Marko Petkovics kapott sárga lapot. 

46. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ! Tomanovics lőtt pár másodperc elteltével 16 méterről, de a lövését blokkolták a védők.

45. perc: nem volt ok a hosszabbításra, VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

41. perc: KAPUFA! Centimétereken múlt a TSC szépítése – Banjac tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, majd egy csel után lőtt és a jobb kapufát találta telibe. 

36. perc: GÓÓL! Ismét Terzics talált be, már 3–1 a Partizannak! Natho lövését Filipovics nagy bravúrral védte, a labdára a mindenkit megelőző Terzics csapott le, s egy fejessel a kapuba juttatta a labdát – Rajkovics megpróbálta elérni azt, de már nem tudott menteni.  

33. perc: két szögletet is rúghatott sorozatban a TSC, de a Partizan védői mindkét alkalommal kifejelték a labdát. 

29. perc: a Partizan csatára, Ricardo Gomes könyöklésért kapott sárga lapot. 

29. perc: Banjac szerzett labdát, aztán 30 méterről lövésre szánta el magát, ami méterekkel ment fölé. Jovanovics se értette, erre mi szükség volt. 

26. perc: GÓÓL! Újabb gólt szerzett, ezzel fordított a Partizan, 1–2! Nikola Terzicstől indult az akció, amelyben Jojics is részt vett, majd Ricardo Gomes adta vissza a labdát Terzicsnek, aki hat méterről kilőtte a jobb alsó sarkot – Filipovics tehetetlen volt. 

Érdekesség: habár úgy tűnt, hogy Krsztajics és a TSC békében váltak el, a vezetőedző azt mondta, hogy a klub 110 ezer euróval tartozik neki, mivel a szerződése 2023 júniusáig szól, vagyis azt követeli, hogy még 20 havi fizetést utaljanak át a számlájára. A szerb sajtó információi szerint a topolyai klub még három hónapot fizetne ki a menesztett edzőnek, aki azonban nem elégedett ezzel és azt nyilatkozta, bíróságra viszi az ügyet. 

20.perc: Sztanojlovics harcolt ki szögletet a TSC-nek. Az akció végén Rajkovics lőtt 25 méterről, de Sztevanovics magabiztosan védett.

15. perc: Nathót próbálták meg egy felíveléssel játékba hozni, erre viszont számított a hazaiak kapusa, Filipovics. aki megelőzte a csatárt. 

12. perc: GÓÓL! Máris egyenlített a Partizan, 1–1! A vendégek kihasználták a TSC védőinek hibáját – Gomes remek labdát kapott, majd néhány méterről hidegvérűen elgurította azt Filipovics mellett. Ricardo Gomesnek ez volt a 15. gólja a bajnokságban, ezzel toronymagasan vezeti a góllövőlistát. 

11. perc: azonnal veszélyeztetett a Partizan – Urosevics 17 méterről lőtt, de nem találta el a kaput. 

9. perc: GÓÓL! VEZET A TOPOLYAI SC, 1–0! A kis szöglet után Rajkovics fejelt kapura, Sztevanovics ezt bravúrral védte, ám a labda Petkovics elé került, aki kilőtte a bal alsó sarkot.

8. perc: Zec lőtt 18 méterről, beleért egy védő, jöhet a TSC első szöglete. 

7. perc: HATALMAS HELYZET! Vujacsicsra senki nem figyelt a jobb oldali beadás után, tíz méterről senkitől sem zavartatva fejelhetett, de egy méterrel mellé ment a próbálkozása.  

6. perc: Ricardo Gomes csapta be Rajkovicsot, aki könyékkel állította meg a csatárt, de megúszta sárga lap nélkül. 

4. perc: egy gyors akció végén Miljkovics maradt egyedül a jobb oldalon, volt ideje megnézni, hová íveljen, azonban Tomanovics mindenkit megelőzve kifejelte a beadást.  

2. perc: Sztojkovicsot lökték fel 30 méterre szemben a kapuval, szabadrúgás a Topolyának! Ezt követően Banjac lőtt nem sokkal mellé. 

Kékben a hazaiak, fehér szerelésben a vendégek. 

1. perc: a TSC indította útjára a labdát – ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A Radnicski és a jugoszláv válogatott egykori kapusára, az október 20-án elhunyt Dragan Pantelicsre egyperces hallgatással emlékeztek a játékosok a kezdő sípszó előtt.

ELŐZMÉNYEK

A magyar válogatott Holender Filip nincs ott a Partizan Beograd meccskeretében a Topolyai SC ellen.

A csapatok elmúlt két egymás elleni mérkőzését a Partizan nyerte, előtte azonban kétszer is 1–1-es döntetlen született.

A Partizan amellett, hogy eddig 12 lejátszott meccs után csak két pontot vesztett a Szerb Szuperligában, az európai kupaporondon is helytáll, hiszen az Ekl-ben három fordulót követően a csoportja második helyén áll, 6 szerzett ponttal. 

A hazaiak az elmúlt öt meccsükből csak egyet nyertek meg és háromszor vereséget szenvedtek, míg a Partian a legutóbbi 13 meccséből 11-et megnyert és csak egyet vesztett el – azt viszont éppen három napja, a belga Gent ellen az Európa-konferencialigában.

Igazi rangadó következik a Szerb Szuperliga 14. fordulójának vasárnapi játéknapján, ugyanis a negyedik helyen álló Topolyai SC a magyar válogatott Holender Filipet is foglalkoztató, egyben listavezető Partizan Beogradot fogadja hazai pályán, a TSC Arénában. 

KÖSZÖNTJÜK OLVASÓINKAT A TOPOLYAI SC–PARTIZAN BEOGRAD MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN!

2022.11.28 13:31:06

Minden más foci nemzetisport.hu

A tagsági igazolvány világbajnoki címmel, BEK-/BL-győzelemmel és Aranylabdával váltható ki.

2022.11.24 17:30:06

Minden más foci nemzetisport.hu

Igaz, nem volt könnyű kicsikarni a három pontot az emberhátrányban is veszélyesen futballozó Rózsahegy ellen.

2022.11.22 16:13:04

Minden más foci nemzetisport.hu

A Viber szórakoztató és interaktív tippjátékkal ünnepli a labdarúgás legnagyobb eseményét!