A góleső ezúttal elmaradt, döntetlent játszott a Topolya

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.10.26. 16:50
null
A góleső ezúttal elmaradt, döntetlent játszott a Topolya (Fotó: FK TSC)
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 12. fordulójában a Topolyai SC gól nélküli döntetlent játszott a Csukaricskivel.

 

SZERB SZUPERLIGA
12. FORDULÓ

Topolya–Csukaricski 0–0
Radnicski Nis–Partizan Beograd 1–0

Partizan: Holender Filipet a szünetben cserélte be az edzője.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az előző fordulóbeli, Novi Pazar elleni 7–0-s siker után ezúttal nem született gól a Topolyai Sport Club mérkőzésén a szerb Szuperligában. A zentai Városi Stadionban a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül megrendezett, Csukaricski elleni találkozón a 12. fordulóban mindkét csapat védelme szinte hibátlanul végezte a feladatát, így a csatárok nem tudtak érvényesülni.

Az első félidő nagy iramot, kemény ütközéseket és kevés, mindössze egy-egy helyzetet hozott mindkét oldalon. A TSC Nenad Lukicsnak köszönhetően veszélyeztetett, ám erős középre adása a vendégvédőké lett. A legnagyobb helyzet Szasa Tomanovics felezővonalnál történt labdavesztése után történt, amikor N'Diaye azonnal helyzetbe került, de lövését a hazai háló előtt Nenad Filipovics hatalmas bravúrral védte.

Szabó Zoltán, a TSC edzője cserékkel megpróbálta megváltoztatni a játék képét, ez azonban nem sikerült, mivel a látogatók minden területet lezártak. A folytatásban is főleg a középpályán alakult ki nagy harc, s a kapusoknak kevés dolguk volt, így nem meglepetés, hogy a végeredmény az oly népszerűtlen gól nélküli döntetlen lett.

Holender Filip a második félidőben lépett pályára a Partizanban, amely a Radnicski Nis vendégeként 1–0-ra kikapott. A magyar válogatott támadó ezen a találkozón debütált a belgrádi együttesben.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: Véget ért a mérkőzés.

90+2. perc: Stefan Kovac le, Jovan Lukics be a vendégeknél.

90+1. perc: Egymás után két szögletet védekezett ki a vendégcsapat.

90. perc: Három perc a ráadás.

90. perc: Birmancsevics le, Milutin Vidoszavljevics be.

87. perc: A sarokrúgás után nem alakult ki helyzet, a vendégek elfejelték a labdát.

87. perc: Lövés! Egy szép hazai akció végén Duronjics lőtt 20 méterről, alig fölé, de egy vendégvédő még beleért, szöglet a TSC-nek.

77. perc: Majdnem! A Csukaricski bal oldali szöglete után N'Diaye elcsúszva is kapura lőtt, s nem sokkal tévesztett célt, pár centivel ment kapu fölé a labda.

71. perc: Grabezs lépett oda nagyon keményen az ellenfelének, ő is sárga lapot kapott.

66. perc: Kajevics a felezővonalnál durván szabálytalankodott, sárga lap a „jutalma”.

65. perc: Borisz Varga és Szilágyi Vladimir le, Borko Duronjics és Marko Petkovics be.

55. perc: Birmancsevics futott el a bal szélen, pontos beadása a kaputól tizenöt méterre álló Kajevics elé érkezett, aki senkitől sem zavartatva két méterrel fölé lőtt.

49. perc: Hatalmas elánnal kezdett a TSC, Szilágyi lövését blokkolták a tizenhatoson belül a védők.

47. perc: N'Diaye szaladt neki Filipovicsnak, akit ápolni kell.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

Cserék a TSC-nél és a Csukaricskinél is: Mihajlo Banjac és Filip Babics le, Dejan Milicsevics és Goran Antonics be a hazaiaknál; Dimitrije Kamenovics le, Darko Puskarics be a vendégeknél.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: N'Diayét kellett ápolni ebben a két percben, majd vége is lett a félidőnek.

45. perc: Két perc a ráadás.

43. perc: Bravúr! Tomanovics veszített el egy labdát a felezővonalnál, N'Diaye azonnal helyzetbe került, s húsz méterről megcélozta a jobb sarkot, azonban Filipovics bravúrral védett. A meccs eddigi legnagyobb helyzete volt.

41. perc: A szöglet után Babics lőtt csúnyán fölé huszonöt méterről.

41. perc: Zecet ugratták ki, aki elviharzott a jobb szélen, de a lövés előtt szögletre mentettek a vendégvédők.

40. perc: Mijailovics kapott sárgát, miután a középpályán felrúgta Tomanovicsot.

39. perc: Egy tetszetős hazai akció végén Lukics a bal oldalon az alapvonalnál került helyzetbe, erősen középre lőtt, azonban nem volt érkező csapattárs.

37. perc:Lukics kapott sárgát reklamálásért. Tumbaszevics lábát találták el nyújtott lábbal, s mivel a játékvezető nem nyúlt a lapért, Lukics epés megjegyzések közepette elmondta véleményét a ténykedéséről.

36. perc: Babics visszatért, egy méretes kötéssel a fején.

33. perc: Babicsot lekönyökölték a tizenhatoson belül, percek óta fekszik, orvosi ápolást kért a játékvezető, aki jelezte, a Csukaricski dobhat, amit igen nagy felháborodás követett a hazaiak részéről.

32. perc: Szögletet harcoltak ki a vendégek egy bal oldali akció után.

19. perc: Lukics lőtte el a szabadrúgást, méterekkel a kapu fölé ment a labda – több volt ebben, fel is sóhajtott a hazai VIP-páholy…

19. perc: Lukics fordult volna kapu felé a tizenhatos bal sarkánál, azonban lerántották, szabadrúgás a TSC javára.

16. perc: Kamenovics cselezgetett a TSC tizenhatosa előtt, s végül a lövés mellett döntött, azonban csúnyán célt tévesztett.

15. perc: Az első kaput eltaláló lövés Lukics nevéhez fűződik: 15 méterről próbálkozott, de Petrovics védett.

Hatalmas tempót diktál mindkét csapat, amibe itt-ott becsúszik egy-egy hiba is, s egyelőre a középpályán folyik a harc.

10. perc: Lukicsot rúgták fel a középpályán, Kamenovics is besárgult.

6. perc: Az első veszélyesebb TSC-akció! Varga futott el a jobb szélen, beadása azonban nem jutott el Szilágyihoz, a vendégvédők felszabadítottak.

2. perc: N'Diayét kellett ápolni, de utána felpattant és már rohan is.

1. perc: Tumbaszevics elkésett egy becsúszással, rögtön sárga lapot kapott.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indították útjára a labdát.

Klasszikus, sötétkék szerelésben a hazaiak, hófehérben a vendégek.

A mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg Zentán.

A Topolya kezdőcsapata: Filipovics – Grabezs, Balazs, Babics, Varga – Tumbaszevics, Tomanovics – Zec, Banjac – Szilágyi V., Lukics.

A Csukaricski kezdőcsapata: Petrovics – Kamenovics, Sapics, Osztojics, Csirkovics – Kovac, Mijailovics – Kajevics, Birmancsevics, Okeuhie – N'Diaye.

A mérkőzés játékvezetője Milan Ilics lesz.

A TSC 11 forduló után tizenhét ponttal a tizedik helyen áll, míg a tizennyolc pontos Csukaricski a nyolcadik pozíciót foglalja el.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Topolyai SC–Csukaricski mérkőzés a szerb Szuperliga 12. fordulójában. Tartsanak velünk!

A Topolya a Csukaricskit fogadja a 12. fordulóban (Fotó: FK TSC, archív)
A Topolya a Csukaricskit fogadja a 12. fordulóban (Fotó: FK TSC, archív)

ELŐZMÉNYEK

„A Csukaricski az előző és a most zajló idényben is kiválóan játszik. Nekünk meg kell ismételnünk a Novi Pazar és a Trayal elleni teljesítményünket, ugyanis ha ez sikerül, akkor begyűjthetjük a győzelemért járó három pontot”– nyilatkozta a találkozót megelőző sajtótájékoztatónSzabó Zoltán,a TSC szakvezetője.

„Ha célunk, hogy visszakerüljünk az élcsoportba, akkor a hazai mérkőzéseinket meg kell nyernünk”– mondtaJanko Tumbaszevics, aki szerint sokat számít, hogy a Novi Pazarnak sikerült hét gólt lőniük, a krusevaci Trayal ellen pedig idegenben harcolták ki a továbbjutást a Szerb Kupában.

„Ha nyerünk, akkor nemcsak megelőzzük a Csukaricskit, hanem a táblázat felső felében foglalunk majd helyet, ezért színvonalas meccsre számítok, amelynek a végén, remélem, mi örülünk majd”– nyilatkoztaBojan Balazs,a csapat védője.

Log into Facebook | Facebook

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik