Szerb Szuperliga: győzött a Topolya, a Radnicski 9 emberrel fejezte be a meccset

Vágólapra másolva!
2023.03.02. 16:06
null
A Radnicskival csapott össze a Topolya
A tabella nyolcadik helyén álló Radnicski 1923 vendégeként 2–0-ra nyert a Topolyai SC a szerb Szuperliga 24. fordulójában.

Szerb Szuperliga, 24. forduló
Radnicski 1923–Topolyai SC 0–2 (0–2)

Kragujevac, Csika Daca Stadion.V: M. Mitics.
Radnicski 1923: Raicsevics Vlajkovics, Ivanovics, M. Mitrovics, Pecelj Csolovics (Milunovics, 74.), Vidovics, Krajisnik, Zorics (Geoffrey, 74.) Vidoszavljevics (Milojevics, 79.), Evandro (Dj. Makszimovics, 25.). Edző: Darko Miliszavljevics.
TSC: V. Ilics Calusic, Sztojics, Cvetkovics Radin (Kuveljics, 64.) Petrovics, Miloszavljevics, L. Ilics, Sztojkovics Ratkov, Jovanovics (Szőke, 72.). Edző: Zsarko Lazetics.
Gólszerző: Miloszavljevics (4.), Jovanovics (31.)
Kiállítva: Ivanovics (Radnicski, 82.), Vlajkovics (Radnicski, 90+1.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Magabiztosan gyűjtötte be a három pontot a Topolyai SC a szerb Szuperliga 24. fordulójában: Zsarko Lazetics együttese Kragujevacon 2–0-ra nyert a Radnicski ellen, amely kilenc emberrel fejezte be a találkozót. Alig kezdődött el a mérkőzés, máris megszerezte a vezetést a TSC: a negyedik percben Szasa Jovanovics a jobb oldalon fordulásból adott középre, s az érkező Ivan Miloszavljevics egy pillanatot sem tétovázva azonnal kilőtte a bal felső sarkot. A kapott gól után kellett egy kis idő, mire a hazaiak rendezték a soraikat, de ez csak arra volt elég, hogy a védelmük megállítsa a Topolya támadásait. A 31. percben Szasa Jovanovics a gólpassz után egy gólt is a neve mellé íratott, miután a tizenhatos vonalánál álló Petar Ratkov visszafejelte elé a labdát, ő pedig húsz méterről kapásból a háló jobb oldalába bombázott, Raicsevics, a hazaiak kapusa nem is mozdult az erős és pontos lövésre.

A második félidő tizedik percében elaludt a TSC védelme, s Makszimovics jól vette észre az üresen álló Csolovicsot, aki szemtől szembe került Veljko Iliccsel, azonban lyukat rúgott, így a vendégek kapusáé lett a labda. A 70. percben Petar Ratkov lőtt gólt, azonban a VAR-szoba jelezte, centimétereken múlt, de lesen volt, így a találatot érvénytelenítette a játékvezető. Hét perccel a vége előtt a hazaiak Ivanovics kiállítása miatt tíz emberre fogyatkoztak. A szabadrúgást Ratkov végezte el, s a felső lécet találta telibe, így maradt a vendégek kétgólos előnye, ami nem is változott a végéig. A ráadásban Vlajkovics Szőke Adrián felrúgásáért megkapta a második sárga lapját, vagyis a kragujevaciak kilenc emberrel fejezték be a mérkőzést. A TSC a győzelemnek köszönhetően visszaszerezte a harmadik helyet a Csukaricskitől, és egy pontra megközelítette az ötvenpontos Partizant, amely pénteken a Crvena zvezda ellen lép pályára a belgrádi örökrangadón. A topolyai együttes a következő fordulóban az éllovas Zvezdát fogadja a TSC Arénában.

PERCRŐL PERCRE

ITT A VÉGE, 2–0-RA NYERT A TOPOLYA!

91. perc: Szőke futott volna el, Vlajkovics rúgta fel, megkapta ő is a második sárga lapját.

Letelt a rendes játékidő öt perc a ráadás.

84. perc: Nikola Vlajkovics is Ratkovot rúgja fel, ő is sárga lapot kap.

83. perc: Ratkov végzi el a szabadrúgást, 17 méterről a felső lécet találja telibe.

82. perc: Filip Ivanovicsot állítja ki a játékvezető.

79. perc: Luka Milojevics be, Milutin Vidoszavljevics le.

74. perc: Sztefan Csolovics megy le, Luka Milunovics áll be a hazaiaknál. Luka Zorics is lemegy, Charles Geoffrey jön be

72. perc: Szasa Jovanovics le, Szőke Adrián be.

MÉGSEM! A VAR megsemmisíti a gólt, Ratkov lesen volt, marad a 2–0.

70. PERC: GÓÓÓÓÓL! 3–0-RA VEZET A TSC! Ivan Miloszavljevics ugratja ki Ratkovot, aki elviszi a labdát a kapus mellett, s a menteni igyekvő Pecelj a saját kapujába pöccinti a labdát.

65. perc: Ljubisa Pecelj (Radnicski) lép oda nagyon csúnyán Cvetkovicsnak, ő is sárga lapot kap

64. perc. Csere a TSC-ben: Milan Radin jön le, Nikola Kuveljics áll be a helyére

A hazai nézők nagyon elégedetlenek a játékvezetővel, szinte folyamatosan zúg a lelátóról a „Mitics, tolvaj vagy!”

62. perc: Szasa Jovanovics (Topolya) hagyja ott a lábát, jár érte a sárga lap.

61. perc: Vidoszavljevics térde jobban van, visszatér a pályára.

59. perc: Miloszavljevics találta el Milutin Vidoszavljevics térdét, aki lebiceg a pályáról, és nem tudni, hogy folytatja-e a mérkőzést.

56. perc: hibázik a TSC védelme, Makszimovics az üresen álló Csolovicshoz passzol, aki szemben Ilics kapussal lyukat rúg, órási helyzet maradt ki.

53. perc: sportszerűek a hazaiak, visszaadják a labdát a TSC-nek.

52. perc: Petrovics harcolja ki a TSC harmadik szögletét. A játékvezetőnek meg kellett állítania a játékot, Sztojics maradt lent a földön a beadás után.

47. perc: Luka Ilicset nagyon érzékeny helyen találta el a labda, ápolni kell, el is hagyja a pályát

46. perc: elkezdődött a második félidő!

VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ! RADNICSKI 1923–TOPOLYAI SC 0–2

45. perc: két perc a hosszabbítás az első félidőben!

44. perc: Vidoszavljevics ad be jobbról, Zorics 13 méterről fejel, de a labda egy méterrel a jobb kapufa mellett hagyja el a játékteret.

40. perc: Milan Mitrovics kap sárgát Sztojics elleni taktikai szabálytalanságért a félpályánál.

33. perc: Vidoszavljevics szabálytalankodik a TSC 16-osa előtt, majd vitatkozik is a játékvezetővel, így ő kapja a hazaiak első sárga lapját.

31. perc: GÓÓÓÓL! 0–2! Szasa Jovanovics duplázza meg a topolyai előnyt!
Ratkov fejelte vissza a labdát a 16-os vonaláról, Jovanovics pedig senkitől sem zavartatva kapásból a kapu bal oldalába bombázott.

28. perc: Csolovics kerül helyzetbe, de kapu mellé lő, az akció végén azonban a partjelző jelezte, lesállás előzte meg a helyzetet, így ha be is megy a játékos lövése, marad az 1-0 a vendégeknek

25. perc: Makszimovics érkezik Evandro helyére.

23. perc: Evandro könnyekkel küszködve hagyja el a pályát, a bal lába sérült meg, egyelőre tíz emberrel a hazaiak.

17. perc: Ilics kényszerítőzne Jovanoviccsal, de a védők fellökik a tizenhatosban, azonban a játékvezető szerint nem történt szabálytalanság.

16. perc: Miland Radin (Topolyai SC) kapott sárga lapot.

13. perc: Az első veszélyes Radnicski-akció végén szöglethez jut a hazai csapat, de támadószabálytalanság miatt a TSC kapusa végezhet el szabadrúgást

9. perc: Jovanovics ezúttal balról ad be, mindenki felett átszáll a labda, ami így Cvetkovics elé kerül, akinek a lövését blokkolják, azonban pár másodperccel később Miloszavljevics elé kerül a labda, akinek a lövésébe egy védő ér bele, biztos góltól mentve meg a hazaiakat

4. perc: GÓÓÓL! Már vezet is a TSC! Szasa Jovanovics fut be a jobb oldalon egy passzt, s ballal középre ad, az érkező Ivan Miloszavljevics pedig egyből a bal felsőbe lő. 0–1

1. perc: elkezdődött a mérkőzés!

ELŐZMÉNYEK

Az európai kupaszereplést jelentő helyekért zajló versenyfutásban fontos mérkőzés vár a Topolyai SC-re, amely csütörtökön 14 órától Kragujevacon lép pályára a Radnicski 1923 ellen a szerb Szuperliga 24. fordulójában. Győzelmével a játéknapot a tabella harmadik helyéről váró észak-bácskai együttes egy pontra megközelíti a Crvena zvezda elleni, pénteki örökrangadóra készülő Partizant.

„Nem volt könnyű felkészülni következő ellenfelünkre, még a fejem is megfájdult, de egyben nagy öröm is, mert kiváló csapat, amely a Partizan elleni döntetlen alkalmával is bizonyította erejét, rátermettségét” – mondta sajtótájékoztatóján Zsarko Lazetics, a topolyai csapat vezetőedzője.

A TSC három forduló óta őrzi veretlenségét a Szuperligában, ebben az időszakban az elérhető kilenc pontból hetet megszerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik