A Topolyai SC két góllal kikapott Holenderéktől idegenben

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2022.04.02. 13:45
null
Az éllovas vendégeként szerepel a Topolya ((Fotó: FK TSC/Facebook)
Az éllovas Partizan vendégeként lépett pályára a Topolyai SC a szerb Szuperliga alapszakaszának utolsó előtti fordulójában: a hazaiak érvényesítették a papírformát, és a védő Szlobodan Urosevics két góljával 2–0-ra nyertek az észak-bácskai együttes ellen, amely derekasan küzdött, jó benyomást keltett, és néhány kiváló helyzetet is kialakított.

 

SZERB SZUPERLIGA
29. FORDULÓ
FK PARTIZAN–TOPOLYAI SC 2–0 (2–0)

Belgrád, Partizan Stadion. V.: Ivkovics.
Partizan:
Popovics – Urosevics, Szanicsanin, Vujacsics, Lutovac – Jevtovics, Zdjelar – Menig (Jovics, 77.), Natko, Terzics – Holender. Edző: Alekszandar Sztanojevics.
TSC: Filipovics – Petrovics (Mircsevszki, 63.), Calusic, Antonics (Doucouré, 66.), Sztojkovics (Dolmagics, 77.) – Tomanovics, Djakovac – Ratkov (Krszmanovics, 63.), Banjac, Sztanojev (Szvilar, 77.) – Vukics. Edző: Zsarko Lazetics.
Gólszerző: Urosevics (11., 38.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az éllovast is meglephette a TSC harciassága és agresszivitása, ugyanis a topolyaiak ezúttal sem álltak be védekezni, hanem folyamatosan támadtak, s nem sok hiányzott, hogy a 3. percben Jug Sztanojev jobb oldali beadása után Arandjel Sztojkovics vezetéshez juttassa a vendégeket, azonban Szinisa Szanicsanin blokkolta a kapuba tartó lövést. A 10. percben Filip Holender, a magyar válogatott játékosa harcolt ki szabadrúgást a 16-os vonalánál, s Natko legurította a labdát Szlobodan Urosevicsnek, aki előtt szétnyílt a sorfal, amit ő azonnal kihasznált és irtózatos erővel lőtt a bal sarokba, Nenad Filipovicsnak esélye sem volt.

A vezetés tudatában a hazaiak átengedték a területet a TSC-nek, amely megpróbált élni a lehetőséggel, s a 18. percben ez majdnem sikerült is, ugyanis Mihajlo Banjac tanítani való testcsele után 11 méterről lőtt, ám ezúttal is Szinisa Szanicsanin volt a Partizan megmentője, aki belevetődött a labda útjába. Egy perccel később Petar Ratkov és Alekszandar Lutovac harcolt a labdáért, s habár úgy tűnt, az utóbbi sokkal előnyösebb helyzetben van, a TSC fiatal játékosának sikerült megkaparintania a labdát, és hat méterről kapura is lőtt, ám a remek ütemben kifutó Alekszandar Popovics kapus jól zárta a szöget és hárított. A 32. percben Menig hagyott mindenkit faképnél a bal oldalon, megnézte, hogy hová passzoljon, s pontosan is adott középre, az érkező Nikola Terzics lövését azonban Josip Calusic blokkolta. Hét perccel a félidő vége előtt aztán a Partizan megduplázta előnyét. A jobb oldali szabadrúgást Natko adta be, az előre merészkedő Szlobodan Urosevics pedig hét méterről ezúttal fejjel juttatta a labdát a vendégek kapujába. A védő, aki profi pályafutása során először szerzett két gólt egy meccsen, a gólöröme után mutatta is Alekszandar Sztanojevics vezetőedzőnek, hogy már nyugodtan lecserélheti, ő már megtettet a mai meccsen a magáét.

A második félidőben a hazaiak magabiztosan őrizték kétgólos előnyüket, míg a TSC a tőle telhető módon igyekezett időről időre veszélyes helyzeteket kialakítani a hazaiak kapuja előtt, de a Partizan védelme minden esetben feladata magaslatán állt. A 74. percben a hazaiak gyors ellentámadása során Ifet Djakovachoz került a labda, az ő hazaadása azonban Marko Milovanovicshoz került, a csereként beállt játékos azonban Nenad Filipovicsba lőtte a labdát.

A Partizan–TSC mérkőzéssel egyidőben játszották a Radnicski 1923 (Kragujevac)–Vojvodina találkozót, amelyet a hazaiak 3–1-re nyertek meg, így az alapszakasz utolsó fordulója előtt a TSC továbbra is ötödik, és egy ponttal előzi meg a hatodik Vozsdovacot, kettővel pedig a hetedik helyen álló újvidéki Vojvodinát.
Az alapszakasz utolsó fordulójában a topolyai együttes a TSC Arénában fogadja a Vozsdovacot, s ezen a találkozón dől majd el, hogy melyik együttes kezdheti meg a rájátszást az ötödik pozícióról.

 

PERCRŐL PERCRE

90. perc: ITT A VÉGE, A PARTIZAN SIMÁN NYERT.

86. perc: Markovics tört be a 16-osba, de hosszan szöktette magát, Filipovics lábbal mentett.

80. perc: Markovics szabálytalankodott, sárga lapot kapott érte.

77. perc: Arandjel Sztojkovics helyett Dolmagics állt be. Menig is lejön, Nemanja Jovics áll be helyére. A TSC-ben Momcsilo Szvilar áll be, Jug Sztanojev le.

74. perc: Hatalmas helyzet maradt ki, miután Djakovac hazaadása Milovanovicshoz került, ő azonban pár méterről Filipovicsot találta el.

66. perc: Goran Antonics jön le, Boubacari Doucouré áll be.

63. perc: Petar Ratkov jön le, Nemanja Krszmanovics érkezik, Nemanja Petrovics helyére pedig Martin Mircsevszki áll be.

60. perc: a második szöglet sem okozott gondot a Partizan védelmének, Urosevics fejelte ki a labdát a 16-osból.

59. perc: Banjac élesen adott be, újabb szöglet.

58. perc: Milos Jojics ért kézzel a labdához, 18 méterre a saját kapujától, Banjac adta be, de a védők szögletre mentettek Sztojkovics elöl.

55. perc: Natko helyet Milos Jojics, Nikola Terzics helyett Lazar Markovics, Filip Holender helyett Marko Milovanovics.

54. perc: Nemanja Petrovics durván lépett oda Lutovacnak, ő kapja a találkozó első sárga lapját.

48. perc: a vendégek szép akcióját nem sikerült lövéssel befejezni, mert Vujacsics résen volt.

46. perc: indul a második játékrész!

Később kezdődik a második félidő, nem az időjárás nem igazán alkalmas.

45. perc: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK, EGYELŐRE SIMÁN VEZET A HAZAI CSAPAT.

38. perc: OTT A MÁSODIK, NÖVELI AZ ELŐNYÉT A PARTIZAN! Egy jobb oldali beadás után Szlobodan Urosevics ezúttal fejjel volt eredményes. 2–0

32. perc: Menig tört be a 16-osba, nem sok kellett, hogy az érkező Terzics növelje a Partizan előnyét, de Calusic blokkolta a lövést.

29. perc: Djakovac elé került egy labda, aki 17 méterről lőtt, de nem tudta leszorítani, így fölé ment a próbálkozása.

19. perc: Ratkov és Lutovac harcolt a labdáért, előbbi végül ügyesebb volt, és tíz méterről kapura lőtt, de a kifutó Popovics kapus védett.

18. perc: nagy helyzet maradt ki, Sztanojev pontosan passzolt Banjac elé, aki egy finom lövőcsel után 11 méterről lőtt, azonban ezúttal is Szinisa Szanicsanin blokkolta a lövést.

13. perc: kitámadott a TSC, amit a Partizan egy gyors ellentámadás végén majdnem góllal büntetett: a bal oldalon Menig pontosan passzolt a másik oldalon érkező Natko elé, akinek a lövését Calusic blokkolta.

11. perc: MEGSZEREZTE A VEZETÉST A PARTIZAN! A Holender által kiharcolt szabadrúgást Natko gurította le Szlobodan Urosevicsnek, aki 16 méterről a bal alsó sarokba lőtt. A TSC sorfala szétnyílt, így a labda utat talált a kapuba. 1–0

10. perc: Holender tört volna be a 16-osba, Calusic szabálytalanul állította meg a vonal előtt.

8. perc: Holender maradt üresen a 16-oson belül, Natko azonban pontatlanul passzolt, majd jól leordította a magyar válogatott játékosát.

7. perc: Menig csapott le egy labdára a TSC térfelén, de 20 méterről leadott lövése nem okozott gondot Nenad Filipovicsnak.

3. perc: egy jobb oldali akció során Jug Sztanojev adott középre, Arandjel Sztojkovics lőtt 16 méterről, Szinisa Szanicsanin azonban blokkolta a kapura tartó lövést.

1. perc: a TSC indította útjára a labdát.

A MÉRKŐZÉS ELŐTT

Fekete-fehérben a Partizan, zöld-fehérben a TSC.

Az autizmussal élőkre hívja fel a figyelmet mindkét csapat fehér pólója - „Én is szeretek valakit, aki autista” nevet viseli az akció.

Gond van a játékvezetők és a VAR-szoba közötti kapcsolattal, egyelőre még nem futottak ki a játékosok a pályára...

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A PARTIZAN BEOGRAD–TOPOLYAI SC MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik