Hiába szerezte meg a vezetést, simán kikapott a Partizantól a Topolya

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.04.27. 13:52
null
Túl nehéz falat volt a Topolyának a Partizan (Fotó: FK TSC/Facebook)
Hiába játszott jobban az első félidőben, birtokolta többet a labdát és vezetett is, a Topolyai SC háromgólos vereséget szenvedett a bajnoki címért küzdő Partizan vendégeként a szerb Szuperliga 33. fordulójában. A TSC az első félidő hajrájában pár perc alatt két gólt kapott, a második játékrész elején pedig egyet, és 4–1-re veszített Belgrádban.

 

SZERB SZUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS, 3. FORDULÓ
Partizan Beograd–Topolyai SC 4–1 (2–1)

Belgrád
, Partizan Stadion, V: M. Mitics
Partizan: Popovics – Lutovac (Zsivkovics, 61.), Miletics, Vujacsics (Szanicsanin 37.), Miljkovics – Zdjelar, Jojics (Markovics, 37.) – Menig (Jetvovics, 59.), Natkho, Terzics (N. Jovics, 59.) – Ricardo. Edző: Alekszandar Sztanojevics
TSC: Filipovics – Petrovics, Sztojkovics, Antonics, Varga – Bocskay (Sztanojlovics, 75.), Djakovac (Doucoure, 75.) – Ratkov (Milicsevics, 75.), Banjac (Mircsevszki, 75.), Sztanojev – Vukics. Edző: Zsarko Lazetics
Gólszerző:
Natkho (41.), Ricardo (44.), Miljkovics (48.), Jovics (62.), ill. Vukics (31.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A találkozó elején semmi nem utalt arra, hogy a Partizannak égető szüksége van a három pontra, hogy tartsa a lépést a Crvena zvezdával, ugyanis a TSC volt a veszélyesebb, többet is támadtak a vendégek, s ennek végül a 31. percben lett meg az eredménye, amikor egy letámadás után Nemanja Petrovics csapott le egy labdára, amely aztán Bocskay Bertalan elé került, a magyar légiós pedig azonnal észrevette a tizenhatosban várakozó Sztefan Vukicsot, a csatár pedig 11 méterről finom mozdulattal a kifutó Popovics felett a kapuba juttatta a labdát. A kapott gól az addig sem nyugodt Alekszandar Sztanojevics még idegesebb lett, s a Partizan edzője azonnal kettős cserére szánta el magát: lekapta a pályáról a gól előtt hibázó Milos Jojicsot és Igor Vujacsicsot, s helyükre Lazar Markovics, valamint Szinisa Szanicsanin érkezett a 39. percben. Egy perccel később Natkho a sorfal felett lőtte a labdát a kapuba a Ricardo által kiharcolt szabadrúgásból: a 18 méterről leadott lövés után a labda a jobb kapufáról pattant a kapuba, Nenad Filipovics hiába nyújtózkodott, nem védhette a hajszálpontos lövést. A gól igencsak megzavarta a TSC védelmét, s egy perccel később Menig kapott remek labdát, a lövését azonban Filipovics ezúttal hárította, de a kipattanó Ricardo elé került, aki már nem hibázott. Azonban a partjelző lest intett, de mivel nem volt egyértelmű a helyzet, a VAR-szoba döntésére kellett pár percet várni. Mint kiderült, Menig nem volt lesen, így a Partizan pár percen belül megfordította az eredményt.

Alig múlt el három perc a második félidőből, a Partizan előnye kétgólosra nőtt: egy jobb oldali beadás után Szanicsanin fejelt közelről, ezt Filipovics még bravúrral hárította, azonban pont Alekszandar Miljkovics elé került a labda, aki két méterről nem hibázott. A 62. percben Lazar Markovics kihagyhatatlan helyzetbe hozta Nemanja Jovicsot, aki közelről a labdával együtt a TSC kapujába csúszott, ami azt jelentette, hogy a Partizan már 4–1-es vezetésre tett szert. Négy perccel később úgy tűnt, hogy megszületett a hazaiak ötödik gólja is, de Nemanja Miletics fejese után a labda nem haladt át teljes terjedelmével a gólvonalon, így maradt a 4–1-es állás, s ez már nem is változott a találkozó végéig.

Négy fordulóval a bajnokság vége előtt a TSC 44 ponttal az ötödik helyen áll, a negyedik helyezett Radnicskinek 47 pontja van, de a nisi együttesnek még a Partizannal és a C. zvezdával is össze kell mérnie erejét, míg a TSC a Radnicski mellett a Napredakkal, a Vozsdovaccal és az újvidéki Vojvodinával találkozik. Amennyiben a Partizan vagy a Crvena zvezda nyeri meg a Szerb Kupát, úgy a bajnokság negyedik helyezettje is kijut az európai kupaporondra.

 

PERCRŐL PERCRE

90. perc: Vége a mérkőzésnek, nincs hosszabbítás.

86. perc: Natkho, Markovics, Ricardo és Jovics volt a labda útja, utóbbi azonban nem tudta gólra váltani a százszázalékos helyzetét. Filipovics bravúros mozdulattal védett.

75. perc: Négyet cserélnek a vendégek: Sztanojlovics, Doucoure, Milicsevics és Mircsevszki kapnak esélyt, míg Bocskay, Djakovac, Ratkov és Banjac számára véget ért a mérkőzés.

68. perc: Ifet Djakovac lőtt erősen kapura, de Popovics szögletre üti a labdát.

66. perc: Gólt reklamáltak a Partizan játékosai, ugyanis szerintük a szöglet után a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon, de a VAR-szobából érkező üzenet szerint Nemanja Miletics fejese nem volt gól.

64. perc: Nemanja Krszmanovics rántotta le sárga lapot érően Lazar Markovicsot.

62. perc: GÓL! A cserék hozták össze ezt a találatot: Lazar Markovics beadásába tette bele a fejét Nemanja Jovics, ami után a labda a vendégek kapujában kötött ki. 4–1

61. perc: Ismét a hazaiak cserélnek: Alekszandar Lutovac hagyja el a pályát, Marko Zsivkovics érkezik a helyére.

59. perc: Újabb kettős csere a hazaiaknál: Nemanja Jovics érkezik Nikola Terzics helyére, míg Meniget Marko Jetvovics váltja.

58. perc: Miljkovics kapott sárgát szabálytalanság miatt.

57. perc: Nagy helyzet maradt ki a vendégek részéről: Banjac beadását Vukicsnak nem sikerült a kapuba pöckölnie, mérgében verte is a földet.

56. perc: Djakovac vette észre jól a bal oldalon Vukicsot, akinek a lövésébe Popovics vetődött bele.

54. perc: Markovics kapott egy remek labdát a Topolya tizenhatosán belül, de lövése elsuhant a kapu előtt.

53. perc: Natkho talpalt rá Banjac lábfejére, járt érte a sárga lap.

48. perc: GÓL! Egy jobb oldali beadás után a topolyaiak tizenhatosán belül kisebb kavarodás alakult ki. Előbb Szanicsanin fejelt, amit Filipovics még bravúrral védett, azonban ezután a kipattanót Miljkovics két méterről a kapuba juttatta a labdát. 3–1

46. perc: Elkezdődött a második játékrész.

45+3. perc: Vége az első félidőnek.

HÁROM PERC A RÁADÁS

44. perc: GÓL! Percek alatt fordít a Partizan. Menig kapott remek labdát, Filipovics védett, a kipattanó azonban Ricardo elé került, aki a hálóba juttatta azt. A partjelző lest jelzett, de a VAR-vizsgálat után a 44. percben kijelentették, érvényes a találat. 2–1

41 perc: GÓL! Nathko hajszálpontosan lőtte a labdát a kapu jobb oldalába a sorfal felett, ezzel megszerzi a hazaiak egyenlítőgólját. 1–1

41. perc: Ricardo harcolt ki szabadrúgást 18 méterről a TSC kapujától.

40. perc: Kettős csere: Milos Jojics helyére Lazar Markovics, míg Igor Vujacsics helyett Szinisa Szanicsanin a pályán.

37. perc: Pazar akciót vezetett a TSC, Sztojkovics lódult meg, szépen kapta vissza a labdát Sztanojevtől, de kisodródott, így már nem tudott kapura lőni.

34. perc: Jojics újabb hibáját Bocskay használta ki, aki azonnal lőtt is, de a lövés nem okozott gondot Popovicsnak.

33. perc: Ricardo háttal állva a kapunak fejelt, de a labda másfél méterrel a bal kapufa mellett hagyja el a pályát.

31. perc: GÓÓÓL! Letámadta ellenfelét a TSC, teljesen megzavarodott a Partizan védelme, Bocskay csapott le a labdára és azonnal Vukics elé tálalt, aki 10 méterről szépen alányúlva a kapuba emelt a kifutó Popovics felett.. 0–1

29. perc: Djakovac viharzott el a jobb szélen, de túl erős volt a beadása, Ratkov nem ért oda időben.

26. perc: Sztojkovics egy szép csel után a Partizan védelme mögé ívelt, de Popovics kapus még Vukics előtt odaért.

21. perc: Zdjelar kézzel tette maga elé a labdát, ő is sárga lapot kapott.

18. perc: Banjac indult meg, Menig csak szabálytalanul tudta megállítani, sárga lapot kapott érte.

15. perc: Petrovics adott be a bal szélről, Vukics ugrott legmagasabbra, de nem tudta irányítani a fejest a védők szorongatásában.

13. perc: Terzics és Sztanojev futott össze, előbbinek az orra bánta, ápolni kell.

12. perc: Terzics pörgetett szépen Nathko elé a TSC tizenhatosán belül, azonban Sztanojev szépen keresztezett.

A lelátókon nagyon kevesen vannak, ugyanis a Partizan legvérmesebb szurkolói bojkottálják a mérkőzést. Ennek oka, hogy szerintük nem lehet egy ilyen fontos mérkőzést 14 órakor kezdeni, amikor sokan még dolgoznak.

Mindkét játékos visszatért a pályára.

7. perc: Ratkov próbált fejelni, de Miletics mellkasába fejelt, aki levegő nélkül maradt. A hazaiak orvosi stábja azonnal a pályára rohant, és még mindig ápolják a védőt, akinek az arcán is látszik, hogy komoly fájdalmai vannak.

4. perc: Bocskay ugratta ki remek ütemben Ratkovot, azonban a lövését blokkolták, így a TSC jöhetett szöglettel, azonban a labda mindenki feje felett elszállt, így nem volt veszélyes.

3. perc: Jojics próbálkozott 23 méterről, de a labda messze a kapu fölött szállt el.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a TSC indította útjára a labdát.

Fekete fehérben lép pályára a Partizan, míg a TSC fehér-zöld szerelésben fut ki a pályára.

Napsütéses idő vár a csapatokra, futballra tökéletes időben lépnek pályára. A Partizan Beograd számára fontos, hogy ne hullajtson pontokat, ha bajnok szeretne lenni, hiszen a Crvena zvezdának két pontos az előnye öt fordulóval az idény vége előtt, és a két együttes már nem találkozik egymással.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A PARTIZAN BEOGRAD–TOPOLYAI SC LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik