A Topolyai SC hatgólos meccsen győzött a Metalac vendégeként

Vágólapra másolva!
2021.07.25. 18:37
null
A Novi Pazar után a Metalac ellen is nyerni tudott a Topolya (Fotó: FKTSC)
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 2. fordulójában a Topolyai SC 4–2-re legyőzte a Metalacot idegenben, és a tabella élére ugrott.

 

SZERB SZUPERLIGA
2. FORDULÓ
METALAC–TOPOLYAI SC 2–4 (1–2)
Gornji Milanovac,
Metalac Stadion. Vezette: J. Segrt
Metalac: Sz. Szavics – I. Milicsevics (Bacskulja, 67.), Sztojics, Vasziljevics – Nikolics, Krajisnik (Makszimovics , 77.), Odada, Grbovics (Kokir, 67.) – Cvetkovics, Mboungou (Vukovics, 85.), V. Djurics (Sarics, 67.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
TSC: Filipovics – Csalusics, Leandro, Antonics – Krszmanovics (Petrovics, 61.), Djakovac (Sztanojlovics, 61.), Tomanovics, Sztanojev – Zec, Banjac (Szantracs, 75.) – Lukics (Vukics, 75.). Vezetőedző: Mladen Krsztajics
Gólszerző: Cvetkovics (14.), Sztojics (90.), ill. Tomanovics (17.), Banjac (19.), Zec (50., 53.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első és a második félidőben is két perc alatt ugyanennyi gólt lőtt a Topolya Sport Club a Gornji Milanovac-i Metalac vendégeként a szerb Szuperliga második fordulójában, így annak ellenére, hogy a topolyai csapat már a 13. percben hátrányba került, végül magabiztosan, 4–2-es győzelmet jegyzett, és két forduló után a táblázat első helyén áll.

Nemanja Krszmanovics hibája után a hazaiak a 13. percben megszerezték a vezetést: a TSC védője szögeltre akarta fejelni a labdát, azonban bent tartotta a pályán, amit Nikola Grbovics azonnal kihasznált, és fejjel Sztefan Cvetkovics elé továbbította a labdát, aki öt méterről a bal sarokba fejelte. Sokáig nem örülhettek a hazaiak, ugyanis hat perccel később már a TSC vezetett: a 16. percben Nenad Lukics remekül vette észre a lendületben levő Szasa Tomanovicsot, a topolyaiak csapatkapitánya pedig öt méterről a rövid sarokba gurított. Két perccel később ismét Lukics volt a főszereplő, aki az Ifet Djakovactól kapott labdát Mihajlo Banjachoz passzolta, a TSC középpályása pedig egy csel után irtózatos erővel lőtt a jobb sarokba, Sztrahinja Szavics csak beleérni tudott, de a labda a felső lécről a gólvonal mögé pattant.

Ahogy az első félidőben, a másodikban is két perc alatt két gólt lőtt a TSC: az 51. percben Krszmanovics ugratta ki Djuro Zecet, akit a védők nem tudtak utolérni, így ő higgadtan a bal alsóba gurított. Az 53. percben Lukics sarokkal tette Zec elé a labdát, aki ezúttal a jobb oldalról lőtte ki a hosszú sarkot. Ezzel az újabb két gyors góllal el is dőlt a három pont sorsa, s a TSC a hátralevő fél órában magabiztosan őrizte előnyét, ami a 90. percben két gólra csökkent, miután Sztojics egy fejes góllal beállította a 2–4-es végeredményt.

A Topolya SC a következő fordulóban az újonc lazarevaci Kolubarát fogadja a zentai Városi Stadionban.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+4. perc: véget ért a mérkőzés, a Topolyai SC magabiztos győzelmet aratott!

90+4. perc: a lecserélt Nikola Grbovics a kispadon ült, és szövegelésért összeszedett még egy sárga lapot, így a játékvezető kiállította.

90. perc: szépít a Metalac! Nemanja Sztojics a szöglet után a kapuba fejelte a labdát. 2–4

89. perc: Cvetkovics megint a rövid sarkot vette célba, Filipovics megint védett.

88. perc: Sarics fejelt kapura, de Filipovics számára ez csemege volt.

85. perc: újabb csere a hazaiaknál, Mboungou helyére Ognjen Vukovics.

79. perc: Vukics növelhette volna a TSC előnyét, Sztanojlovics remekül tette elé a labdát, de a csereként beálló játékos kapáslövése méterekkel ment mellé.

77. perc: Krajisnik helyére Igor Makszimovics jön.

75. perc: Lukics olyan lassan ment le, hogy a játékvezető egy sárga lappal kísérte ki.

75. perc: Lukics helyére Sztefan Vukics, Banjac helyére Sztefan Szantracs.

71. perc: Goran Antonics addig rángatta és rugdosta Krajisnikot, hogy sárga lapot kapott.

68. perc: Sarics beállt, azonnal kapott is egy sárgát, belekönyökölt Leandro arcába.

67. perc: Nikola Grbovics helyére Jovan Kokir, Djurics helyére Marko Sarics, Milicsevics helyére Filip Bacskulja.

62. perc: Cvetkovics próbálkozott 7 méterről, de éles szögből leadott lövését Filipovics szögletre ütötte. A szöglet után Sztojics a kapufára fejelte a labdát!

61. perc: Csere a TSC-ben – Krszmanovics helyére Nemanja Petrovics jött be, Ifet Djakovac helyére pedig Szlobodan Sztanojlovics.

60. perc: Banjac tette Djakovac elé a labdát, aki 16 éáterről csúnyán fölé lőtt.

A háromgólos előny birtokában a TSC igyekszik lassítani a játékot, a Metalac játékosai pedig egyre türelmetlenebbek.

53. perc: újabb gól, ez már lassan kiütés! Lukics sarokkal tette Zec elé a labdát, aki ezúttal a jobb oldalról lőtt a jobb alsóra. 1–4

51. perc: Grbovics sárga lapot kapott, miután szabálytalankodott Zec ellen.

50. perc: újabb gólt szerep a Topolya, ezzel már 1–3! Krszmanovics remek ütemben ugratta ki Zecet, aki betört a tizenhatoson belülre, és a bal alsó sarokba gurított!

49. perc: a Metalac szöglete után Krajisnik próbálkozott 22 méterről, de méterekkel célt tévesztett.

46. perc: elkezdődött a második játékrész!

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: vége a félidőnek, egyelőre nem unatkozhatunk!

45. perc: Djurics tört be a vendégel tizenhatosába, de Sztanojev a legjobb ütemben érkezett, és szögletre mentett.

43. perc: Zec próbálkozott egy lövéssel 25 méterről, de csúnyán célt tévesztett.

40. perc: Krszmanovics adta be a TSC szögletét, Tomanovics megcsúsztatta, de Antonics egy ütemet késett.

39. perc: Cvetkovics került százszázalékos helyzetbe, de Filipovics ezúttal is védett!

Kicsit lassabb lett az iram, aminek a TSC örülhet jobban, hiszen vezet.

37. perc: Lukics veszítette el a labdát a félpályánál, a hazaiak gyors ellentámadást vezettek, de Vasziljevics jobb oldalról leadott lapos lövését Filipovics magabiztosan fogta.

36. perc: Zec tört be a tizenhatoson belülre, a beadás előtt sikerült Vasziljevicsnek szögletre mentenie.

Zec is Nenad Lukicstól kapta a labdát, aki remekül lát a pályán, és a hírek szerint Törökországból is érkezett ajánlat érte.

A játékvezető nagyot hibázott, meg kellett volna hogy adja a gólt, majd utána a VAR segítségével, ha valóban kéz volt, akkor megsemmisíthette volna a találatot...

26. perc: Zec lőtte a labdát a kapuba, de a játékvezető szerint előtte kézzel ért hozzá, így érvénytelenítette a gólt.

24. perc: Djurics került százszázalékos gólhelyzetbe, eltolta a labdát Filipovics mellett, majd eljátszotta, hogy a TSC kapusa szabálytalankodott vele. A játékvezető nem adott neki lapot, pedig járt volna érte.

22. perc: veszélyes hazai támadás a jobb oldalon, a lapos beadást Filipovicsnak sikerült kiütnie.

21. perc: Djakovac csúszott be két lábbal Mbouongunak, járt érte a sárga lap.

19. perc: hihetetlen, máris vezet a Topolya! Banjac bombagóljával került előnybe a TSC! Pontatlanul rúgta ki a hazai kapus a labdát, Djakovac lecsapott rá, s azonnal Banjacot hozta játékba, aki egyet cselezett befelé, majd kilőtte a jobb felső sarkot, a labda a felső lécről pattant a kapuba. 1–2

17. perc: máris jön a válasz, Tomanovics egyenlített! Egy remek TSC-akció során Lukics vette észre, hogy Tomanovicsra nem figyelnek a védők, és azonnal passzolt is elébe, a TSC csapatkapitánya pedig higgaddtan a bal alsóba gurított. 1–1

14. perc: gól, vezet a Metalac, Sztefan Cvetkovics a gólszerző! Krszmanovics nem fejelte ki a labdát az alapvonalnál, amit Grbovics kihasznált és fejjel továbbította Cvetkovics elé, aki öt méterről a jobb sarokba fejelt. 1–0

13. perc: Odada úgy fedezte a labdát, hogy közben Zecnek adott egy pofont, aki a földre esett, de a játékvezető továbbot intett.

10. perc: Leandro szabálytalanul állította meg a lendületben levő Mboungout, amiért sárga lapot kapott.

9. perc: Csalusics szállt bele hátulról Cvetkovicsba, de a TSC védője megúszta lap nélkül.

7. perc: a TSC ellentámadása végén Banjac harcolt ki szögletet, bal oldalról Zec adott be, a hazai védők felszabadítottak.

6. perc: szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak – Krajisnik 25 méterről a sorfal felett lőtt kapura, Filipovicsnak kellett védenie.

A Metalac legaktívabb játékosa eddig Vaszilije Djurics, aki az előző idényben még a TSC-t erősítette.

3. perc: Lukics próbálta meg kiugratni Zecet, de nem értették meg egymást, így a hazai kapusé lett a labda.

1. perc: elindult a mérkőzés, a TSC indította útjára a labdát!

A MÉRKŐZÉS ELŐTT

Fehérben a TSC, kékben a Metalac.

A kezdőbe bekerült a július elején szerződtetett brazil játékos, Leandro Pinto – az elmúlt két évben az újvidéki Proletert erősítette, s a védőtől azt várják, hogy fontos pillére legyen a TSC védelmének, a rutinjával, az erejével és a tudásával járuljon hozzá ahhoz, hogy a topolyai csapat a jövőben még jobb eredményeket érjen el.

A Topolyai SC remekül kezdte az új idényt a bajnokságban – az 1. fordulóban Zentán 2–0-ra legyőzte a Novi Pazar együttesét, most pedig azzal a Metalaccal találkozik, ami gól nélküli döntetlent ért el a Radnikkal szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik