GY. B.
2023.01.23 09:59 Frissítve: 2023.01.23 10:21

Spanyolország: Daniel Alves már háromszor is módosított a vallomásán

Egyre szorultabb helyzetbe kerül a pénteken szexuális erőszaktétel vádjával letartóztatott Daniel Alves, akiről kiderült, hogy a saját vallomását is többször módosította, ráadásul egy szemtanú is ellene vallott.

Dani Alves többször is módosította már a vallomását (Fotó: Getty Images)

 

 
Akár 12 évet is kaphat Dani Alves – sajtóhír
Dani Alvessel szerződést bontott mexikói klubja

Barcelonai börtönben ül előzetes letartóztatásban Daniel Alves péntek óta – a vád, amely egy 23 esztendős nő feljelentését követően született meg, szexuális erőszaktétel. A vád szerint a brazil futballista december 30-án egy barcelonai szórakozóhelyen megerőszakolta a fiatal nőt, aki azonnal a helyi kórházba ment látleletet vetetni, majd néhány nappal később hivatalosan is panasszal élt. A játékost – akivel az eset után azonnal szerződést bontott mexikói klubja, a Pumas – péntek reggel tartóztatta le a barcelonai rendőrség, majd még aznap az ügyészségi és a bírósági kihallgatások után, az ügyben eljáró bíró elrendelte az előzetes letartóztatását, óvadék megfizetésének lehetősége nélkül. A közvélemény meghökkent a gyors és szigorú eljárás hírén, ugyanis előzetesen a labdarúgó az Antena 3 spanyol televíziónak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy nem ismeri a hölgyet, nem tudja, miről beszél, és nem sértette meg senkinek sem az intim szféráját. Noha a vizsgálódó hatóságok hivatalosan nem közöltek semmit az üggyel kapcsolatban, de a szombati El Periódico de Catalunya már részletesen lehozta a feljelentő vallomását, amelyben nemcsak nemi erőszakról, de tettlegességről is beszámolt, ráadásul a hölgyről látleletet vevő kórház több spanyol sajtóorgánumnak is megerősítette, valósak lehetnek a nemi erőszakról szóló vádak.

Ezek után vasárnapra az is kiderült, hogy Daniel Alves pénteken háromszor is módosított a saját vallomásán. Először az ügyben eljáró bírónak azt mondta, hogy nem ismeri a feljelentőjét és nem történt szexuális érintkezés köztük, nem sokkal később, az ügyészi kihallgatáson úgy fogalmazott, hogy közös beleegyezéssel történt az érintkezés, majd az újabb bírói meghallgatáson már ő vádolta meg a nőt azzal, hogy rámászott. Szintén napvilágra került, hogy a bíró és az ügyész egy szemtanút is meghallgatott az ügyben, aki a nő verzióját támasztotta alá, ráadásul a szórakozóhely kameráinak felvétele alapján a játékos sietve hagyta el a szórakozóhelyet, ami arra utal, hogy felfoghatta esetleges tettének a súlyát.

Az El País című lap információi szerint a fiatal nő azt mondta az eljáró bírónak, hogy nem tart igényt kártérítésre Daniel Alves részéről, mindössze korrekt jogszolgáltatást kér.

2023.06.07 23:50:52

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.06.07 22:22:42

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bölöni László úgy véli, saját együttese első ligás kultúráját becsülné le, ha meglepetésként kategorizálná a sikerét. Amit csak felértékel, hogy a francia másodosztályban további hat csapat dicsekedhet korábbi első ligás múlttal, és határozott célja volt az élvonalba kerülés.

2023.06.06 23:13:53

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA szándéka eredetileg az volt, hogy alacsonyabban rangsorolt országok csapatai is bekapcsolódjanak a nemzetközi vérkeringésbe.

2023.06.03 00:21:05

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Sevilla csodálatos európai szereplése és sebezhetetlen döntőbeli teljesítménye ugyanakkor nem izolált jelenség, hanem nyugodtan kijelenthető: spanyol sajátosság, s itt jön be a képbe az újrafogalmazott linekeri tézis szükségessége.

2023.06.02 19:26:22

Minden más foci nemzetisport.hu

Németország története során negyedszer lett kontinensünk legjobbja ebben a korosztályban.