Mexikó: Dani Alvessel szerződést bontott a klubja

Vágólapra másolva!
2023.01.21. 11:34
null
A botrány után nem volt maradása Dani Alvesnek a mexikói klubnál (Fotó: Getty Images)
Mexikói futballklubja, az UNAM felbontotta Dani Alvesnek a szerződését azt követően, hogy a brazil védőt pénteken őrizetbe vették Barcelonában, ahol nyomozás folyik ellene szexuális zaklatás miatt.


A fejleményről a spanyol Relevo portál számolt be szombaton Leopoldo Silva klubelnökre hivatkozva.

„A klub úgy döntött, hogy a mai naptól alapos okkal felmondja Alves munkaszerződését” – mondta Silva egy sajtótájékoztatón.

A világ legeredményesebb futballistái közé tartozó hátvéd ügyében annak kapcsán kezdődött nyomozás, hogy egy nő feljelentése szerint múlt év végén, egy barcelonai diszkóban zaklatta, a fehérneműjébe dugta a kezét. A 39 éves Alves, aki 2022 júliusa óta volt a mexikói klub játékosa, tagadja a vádat.

„Először is, mindent szeretnék visszautasítani – jelentette ki Dani Alves. – Igen, ott voltam egy társasággal, jól éreztük magunkat. Táncoltam, remekül éreztem magam anélkül, hogy bárki magánszférájába gázoltam volna. Nem tudom, ki ez a nő. Ha bemegyek egy mellékhelyiségbe, nem kérdezem meg, ki van ott. Sohasem megyek közel kéretlenül senkihez sem, hogyan tehetnék ilyen egy nővel? Az Isten szerelmére, nem tettem ilyet!”

Dani Alves hozzátette, hogy az egészet a családja szenvedi meg leginkább. „Szenvednek, különösen a hozzám közelállók. Ők tudják, ki vagyok.”

Pénteken őrizetbe vették a szexuális zaklatással megvádolt brazil válogatott labdarúgót, s akár hosszabb ideig rács mögött is maradhat a futballista.

A brazil labdarúgó az eredményességet illetően világelsőnek számít, mivel klubcsapataival, köztük az FC Barcelonával, valamint a válogatottal összesen 43 trófeát gyűjtött. Így többek között háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, hatszoros spanyol bajnok, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, a brazil nemzeti együttes tagjaként pedig kétszer nyerte meg a Konföderációs Kupát (2009, 2013) és a Copa Américát (2007, 2019), emellett olimpiai bajnok is (2021).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik