Sepsi OSK: Nem akarunk felébredni a kupagyőzelem után – Diószegi László

CSINTA SAMUCSINTA SAMU
Vágólapra másolva!
2022.05.21. 11:58
null
Zászlóerdő és több ezer székelyföldi szurkoló a kupagyőztes Sepsi mögött (Fotó: Imago Images)
Sepsiszentgyörgy főterén mutatta be tegnap a Román Kupát a Sepsi OSK stábja, Diószegi ­László klubelnök szerint kimondhatatlan boldogság örömöt szerezni több százezer embernek.


– Rendszerint motivációs beszédet tart csapatának a fontos meccsek előtt: a Voluntari elleni bukaresti kupadöntőt megelőzően hogyan próbálta szítani a harci kedvet?

– Azt mondtam, ezúttal ne csak a prémiumra koncentráljanak, hanem az járjon a fejükben, hogy az ötvenezres székely város történelmének olyan fejezetét írhatják, amely száz év múltán is hivatkozási alap marad. Csaknem kétszázezer ember hangulata, jókedve is a tét. Azt is mondtam, úgy játsszanak, hogy kedvező eredmény esetén szombattól már valamelyik tengerparton nyaralhatnak, ellenkező esetben viszont az Európa-konferencialigáért zajló osztályozók miatt két héttel hosszabbodik meg a szezonjuk. De mert ez a szent helynek számító öltözőben hangzott el, nem hoztuk nyilvánosságra.

– Személy szerint hogyan készült a kupadöntőre?
– A meccs előtti két napon szinte folyamatosan a stadionban voltam, a gyerekkupákkal teli vitrinünket nézegettem, és megpróbáltam elképzelni, hogyan festene középen a Román Kupa. A feleségem azt mondta: nézd és lásd a kupát a vitrinbe, vonzd be, mert akkor biztosan oda is kerül. Sohasem tettem ilyet, de a döntőt megelőző napon helyet csináltattam a trófeának, így amikor péntek hajnalban hazaértünk, a fotózkodás és a spontán pezsgőzés után máris a helyére tudtam tenni. Kimondhatatlan érzés volt. Mint ahogy az a hihetetlen öröm és boldogság is, amit a híveinknek szereztünk. A közösségi oldalakon érkező gratulációkból ítélve az anyaországban is több ezerrel nőtt a szurkolóink száma.

– Már látja a következő álmát?
– Ha most még nem is akarunk, azért majd megpróbálunk felébredni a gyönyörű kupaálomból, sőt, én néha megcsípem magam, hogy valóságos-e ez a hatalmas sikerélmény. Természetesen azon leszünk, hogy ne szakadjon meg a sorozat, szeretnénk legalább eggyel feljebb lépni az Európa-konferencialigában, a felsőfok pedig az lenne, ha jövőre felállhatnánk a bajnoki pódiumra. Ennél sokkal nagyobbat nem lehet álmodni, hiszen a költségvetésünk alapján az ötödik-hatodik helyre vagyunk jogosultak. De hát éppen a harmadik legnagyobb büdzséjű Craiovát vertük ki a kupából.

– Milyen igazolásokkal igyekeznek reális alapot adni ezeknek az álmoknak?
– A Voluntari középpályását, Ion Gheorghét már átigazoltuk, ő mindenképpen erőssége lehet a csapatnak, akárcsak a medgyesi Gaz Metan játékosa, a Bissau-Guineából származó, különböző korosztályos portugál válogatottban is megforduló Francisco Junior. A múlt bajnokság nagy szurkolókedvence, a szlovák Pavol Safranko visszahozatala is téma – ő szeretne jönni, én szeretném visszahozni, de élő szerződése van dél-afrikai csapatával, szóval vele még óvatos vagyok. Megnyugtatom viszont valamennyi szurkolónkat, hogy az idén meghatározó játékossá váló Nicolae Ionu Paun és Marius Stefanescu 2025-ig meghosszabbította a szerződését.

Diószegi László a levegőben (Fotó: Imago Images)
Diószegi László a levegőben (Fotó: Imago Images)

– A soros idényben előreláthatólag mennyi pénzből lehet finanszírozni az álmokat?
– Ha maradnak a szponzoraink, öt és fél-hatmillió eurós lesz a költségvetésünk. A stabilitásunk nem kerül veszélybe, de természetesen dolgozunk a keretek bővítésén.

Diószegi László klubelnök a trófeával (Imago Images)
Diószegi László klubelnök a trófeával (Imago Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik