Sepsi OSK: „Nekünk aranyként csillogna a bronzérem”

Vágólapra másolva!
2021.05.17. 12:53
null
Két góllal vezetett a Sepsi a bukaresti rivális ellen, de mégsem nyert (Fotó: Tókos Csaba)
Egyedül Kolozsváron örültek a Sepsi OSK és a FCSB vasárnap esti döntetlenjének (2–2) a Liga 1 topcsapatai közül – a CFR ugyanis ezzel már kedden bebiztosíthatja zsinórban negyedik bajnoki címét, ha legyőzni az FC Botosani-t. Emellett  a kolozsvári csapat számára a Sepsi első gólját szerző Claudiu Petrila remek formája is igencsak biztató, a rájátszásban már harmadszor eredményes 21 éves szélső ugyanis a CFR játékosa, és nyáron visszatér a szentgyörgyi kölcsönből.

 

Bukarestben a bűnbakkeresés zajlik, hiszen az egykori Steaua immár hat éve képtelen bajnokságot nyerni. A román sajtó elsősorban Gigi Becali tulajdonost látja felelősnek, aki a szentgyörgyi meccsen is furcsa cseréket rendelt el bukaresti palotájából a szakmai stábnak: alig félóra után, még 0–0-s állásnál a csatár Alexandru Buziuc állt be a belső védőként használt középpályás, Dragos Nedelcu helyére. A mérkőzés után Becali a sorozatos sérülésekben látja a katasztrofális rájátszásszereplés (nyolc mérkőzésből mindössze hármat nyert meg az alapszakaszt az élen záró csapata) okát, de közben a Digi Sportnak elmondta: nem zavarja az eredménytelenség, amíg jó pénzért tudja eladni játékosait. A Steaua korábbi válogatott sztárja, a jelenleg tévés szakkommentátorként dolgozó Ilie Dumitrescu szerint Becalinak vállalnia kéne a felelősséget a trófeák elmaradása miatt, míg a mérkőzést közvetítő riporter, Emil Gradinescu „középkori és állattartási elvek alapján vezetett” csapatként jellemezte a FCSB-t.

Abban ugyanis mindenki egyetért, hogy a bukaresti klub még az 92. percben kiharcolt pontot sem érdemelte meg a szentgyörgyi találkozón. Leo Grozavu, a Sepsi edzője szerint ismét fantasztikusan játszott csapata, a legvégén kapott gól miatt pedig magára vállalta a felelősséget, mondván hogy rosszul cserélt a jobbhátvéd Adnan Aganovic lesérülésekor. „Az a csere megzavarta a védelmet, pedig mindenben jobbak voltunk a FCSB-nél, amelynek a két gólt eredményező lövésen kívül egyetlen helyzete sem volt” – nyilatkozta a mérkőzés után Grozavu.

Hasonló véleményen volt Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke is, aki a Nemzeti Sportnak bevallotta: nem aludt túl jól a találkozó után. „Gyönyörű volt a játék, de ott hibáztak a fiúk, hogy 2–0 után nem ültek rá az eredményre, és a harmadik gólt is be akarták lőni. Ezt most mi szúrtuk el, de nem lehetek csalódott, egyedül csak az eredménnyel” – mondta lapunknak Diószegi László, aki úgy véli: ha mindkét hátralevő mérkőzését megnyeri csapata az Academica Clinceni és a FC Botosani ellen, összejöhet a nem is remélt harmadik hely. A Sepsi jelenleg azonos pontszámmal (37) áll, mint az Universitea Craiova, ám mivel az alapszakasz utáni pontfelezésnél a páratlan pontszámú a Sepsit felfelé kellett kerekíteni, az egymás elleni összevetésben hátrányban van.

„Nekünk aranyként csillogna a bronzérem, a legmerészebb elképzeléseimet is túlszárnyalná. Anyagilag nem tudjuk felvenni a versenyt a bajnokság három topcsapatával, ám a play-offban mégis mindegyiket legyőztük” – nyilatkozta Diószegi, hozzátéve, hogy a következő szintlépés a nyári európai kupaszereplés lenne. Amelyhez a Craiova kupagyőzelme vagy megelőzése esetén még egy osztályozót kellene sikeresen megvívnia a Sepsinek, a Liga 1 alsóházi döntőjét megnyerő csapat ellen. Azt a mérkőzés viszont hazai pályán, és a dolgok jelenlegi alakulás szerint szurkolói előtt vívná meg a szentgyörgyi csapat.

ROMÁN LIGA 1
RÁJÁTSZÁS, 8. FORDULÓ
Sepsi OSK–FCSB 2–2 (0–0)
Sepsiszentgyörgy,
Városi Stadion, zárt kapuk mögött. V: Birsan
Sepsi OSK:
Niczuly – Aganovic (Kovács L., 89.), Ninaj, Mitrea, Stefanescu – B. Fofana (Tincu, 84.), Vasvari, Eder (Purece, a szünetben), Paun (Petrila, 63.) – Dumiter, Safranko (Golofca, 63.). Vezetőedző: Leo Grozavu
FCSB: Straton – Cretu, Cristea, Nedelcu (Buziuc, 31.), Radunovics – Oaida (Nita, 75.), Ov. Popescu (Perianu, 49.), Olaru – Morutan, Tanase, Oct. Popescu. Vezetőedző: Anton Petrea
Gólszerző: Golofca (69.), Dumiter (71.), ill. Buziuc (82.), Tanase (90+2.)

Liga 1
Az állás: 1. CFR 48, 2. FCSB 45, 3. Craiova 37, 4. Sepsi 37.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik