Sepsi: „Nehéz ellenállni egy két és fél hónapja veretlen svéd erőnek” – lapszemle

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.08.05. 08:48
null
A román sajtó szerint elszálltak a továbbjutási esélyek (Fotó: Tókos Csaba)
Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó Európa-konferencialigában, a selejtező 3. fordulójának első mérkőzésén a Sepsi OSK 3–1-re kikapott hazai pályán a Djurgardentől. Mutatjuk a mérkőzés utáni nyilatkozatokat és a román sajtó reakcióját. 


Szép volt fiúk! – zúgott a 3–1-es vereség ellenére a Sepsi OSK Arénában, a svéd Djurgarden elleni Európa-konferencialiga-mérkőzés után,
jól mutatva, mennyire megbecsüli a székelyföldi közönség a Román Kupa-győztes és Szuperkupa-győztes csapat eddig elért eredményeit. A lankadatlan buzdítás és elismerés ezúttal elsősorban a csapat küzdőszellemét jutalmazta, a Sepsi 0–3 után sem adta fel, bár végül csak büntetőből tudta bevenni a több nagy védést is bemutató Jacob Widell Zetterström kapuját.

A román sajtó tudósításai szerint a Sepsinek esélye sem volt a Djurgardennel szemben, és a továbbjutási reményei is elúsztak már a stockholmi visszavágó előtt.

„Nehéz ellenállni egy zsinórban nyolc győzelmet arató, két és fél hónapja veretlen svéd erőnek” – írja a Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap tudósítása. A Digisport úgy véli, a remek szezonkezdet után a Sepsi az elmúlt három mérkőzésen vesztett lendületéből, és a svédek egyértelműen felülmúlták. A Prosport portál szerint a Djurgarden már csak egy lépésre van a továbbjutástól.

Az erdélyi magyar lapok közül a Székelyhon megérdemelt svéd sikerről ír, amellyel a jobb futballt játszó vendégcsapat nagyjából a továbbjutás kérdését is eldöntötte. A Maszol portál szerint a Sepsi nehéz helyzetbe hozta magát a stockholmi visszavágó előtt, de „a hazai szurkolók a vereség ellenére vastapssal és a székely himnusz eléneklésével köszönték meg a Sepsi játékosainak helytállását”. A sepsiszentgyörgyi Háromszék napilap a kíméletlen svéd helyzetkihasználásban látja a vendégek – amúgy a papírformát érvényesítő – sikerének kulcsát, de kiemeli, hogy a csapat a becsületgól után is mindent megtett, hogy tovább faragjon hátrányából.

A Sepsi edzője, Cristiano Bergodi a vereség ellenére sem volt elégetlen csapata játékával, és a továbbjutásról sem mondott le teljesen. Az olasz szakvezető szerint a svédek első góljához vezető akciósorozat a Bogdan Mitrea elleni, továbbengedett szabálytalanságból indult, és elbillentette a mérkőzést.

„Az azt követő hat-hét perc, amikor a második gólt is kaptuk, zűrzavar volt. Csak utána találtunk újra maunkra. Nem volt akkora különbség a mérkőzésen, mint az eredmény mutatja, a nulla-három pedig túl durva lett volna. Megpróbáljuk megnyerni a kinti meccset, nincs semmi vesztenivalónk. A futballban történnek csodák” – mondta a mérkőzés után Bergodi, bevallva, hogy idegesítette a lengyel Pawel Raczkowski bíráskodása.

A csapatkapitány, Bogdan Mitrea a mérkőzés helyett főleg a romániai Profi Liga programalkotóival foglalkozott, mivel a Sepsi hétvégi bajnoki meccse ismét délutáni kánikulában lesz, vasárnap, helyi idő szerint 16 órától.

„Hetvenként óránk sincs felkészülni az UTA ellen, miközben a Djurgarden halasztott, hogy eljöjjön Szentgyörgyre. De nekünk nem szabad halasztani. Akik ezt a programot csinálják, nem gondolnak ránk, arra sem, hogy ilyenkor nem is lehet a szabadban tartózkodni. Jöjjenek ők ide ilyen hőségben, nem futballozni, csak megnézni a meccset, hogy lehet ilyen időben játszani. De őket csak a nézettség érdekli” – dohogott Mitrea.

Az ellenfelek halasztási lehetőségeire amúgy Dan Petrescu, a kolozsvári CFR edzője is panaszkodott a román csapatok képviselői közül csütörtökön, a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk elleni gólnélküli döntetlen után.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
Sepsi OSK (romániai)–Djurgardens IF (svéd) 1–3
(Tudorie 79. – 11-esből, ill. Edvardsen 26. – 11-esből, Asoro 31., 54.)
A visszavágót augusztus 11-én rendezik Stockholmban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik