Sepsi: Még mindig nem hiszem el, hogy ez már nem csak egy álom – Diószegi László

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.05.31. 11:01
null
Az európai kupaszereplés kiharcolását éjszakába nyúlóan ünnepelte szurkolóival a szentgyörgyi együttes (Fotó: Manases Sándor)
Mint arról beszámoltunk, négy évvel és két nappal azután, hogy feljutott a román élvonalba, ismét történelmet írt a Sepsi OSK: a Viitorul legyőzésével kijutott az Európa-konferencialigába. A mérkőzést követően Diószegi László, a szentgyörgyi együttes elnöke értékelte a történteket.

 

„Még mindig nem hiszem el, hogy ez már nem csak egy álom” – mondta minden eléje tartott mikrofonba Diószegi László, a Sepsi OSK létrehozója, tulajdonosa és elnöke, miután a székelyföldi csapat megnyerte a Viitorul elleni osztályozót és történelme során először elindulhat egy európai kupasorozatban. A sikert éjszakába nyúlóan ünnepelte szurkolóival a szentgyörgyi együttes, a stadion előtt tangóharmonikás húzta a zenét az öltözőből sorra kijövő focistáknak és vezetőknek.

A román sajtó is elismerte, hogy az október óta folyamatosan a Liga 1 negyedik helyén álló Sepsi teljesen megérdemelten képviseli majd az országot az Európa-konferencialigában. Az egyetlen bukaresti sportlap, a Gazeta Sporturilor „Véletlen góllal megérdemelt továbbjutás” címmel tudósított a vasárnap esti szentgyörgyi mérkőzésről, kiemelve, hogy a klub vezetése nagyon jól gazdálkodott a Magyarországról is érkező forrásokkal: elérhető célokat tűzött ki, és túlzó fizetések nélkül is erős keretet alakított ki.

Ezzel kapcsolatban Diószegi László a Nemzeti Sport kérdésére elmondta, hogy a következő idényben aligha engedhet meg magának több mint 30 játékosból álló keretet a klub, mint a most véget ért évadban, ezért várhatan 27 futballistának lesz szerződése. A lejáró szerződésű futballistákkal hétfőn tárgyal a klub, és ezután jelentik be, ki marad Szentgyörgyön és ki távozik. Utóbbiak közül az elnök Pavol Safranko elvesztését fájlalja leginkább, nemcsak a pályán nyújtott teljesítménye, hanem küzdőszelleme miatt is.

„Úgy harcolt, mintha ma írt volna alá a Sepsi OSK-hoz, nem pedig mint aki az utolsó meccsét játssza. Könnyek között búcsúzunk tőle, ilyen emberekre van szüksége a Sepsinek” – mondta az elnök a két év alatt 68 bajnoki mérkőzésen 17 gólt szerző szlovák csatárról, aki a háromszéki klub rövid Liga 1-es történelmének gólrekordereként igazol a dél-afrikai Mamelodi Sundownshoz, félmillió euróért cserébe.

A kéthetes vakációt kapó játékosokkal ellentétben a klubvezetés nem áll le a munkával, hanem máris elkezdte a következő idény keretének kialakítását.

„Célunk, hogy hogy jó játékosokat szerződtessünk, és erős csapatunk legyen, és ha lehet, még egy hellyel feljebb lépjünk. Nagyon fontos, hogy Leo Grozavu marad, vele értük el ezt az eredményt, ismeri a srácokat, és egy erős kezű edző, akivel sok borsot fogunk törni a nagyok orra alá, és a Konferencialigában is tudunk majd meglepetést okozni” – mondta Diószegi László, akinek az UEFA-val is egyeztetnie kell az első hazai EKL-mérkőzés helyszínéről, mert a magyar állami támogatásból épülő stadionban augusztusban lehet mérkőzést rendezni, miközben a Sepsi a július végi második selejtezőkörben kapcsolódik be a küzdelmekbe.

Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke (Fotó: Manases Sándor)
Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke (Fotó: Manases Sándor)

Az elnökhöz hasonlóan a szentgyörgyi futballisták is nehezen találták a szavakat. A csapat legrégebbi játékosa, a már a Liga 2 megnyeréséhez is hozzájáruló Niczuly Roland kapus szerint nem akarnak itt megállni.

„Még nehezebb idény jön, minden klub még komolyabban vesz majd minket, de helyt kell állnunk” – mondta a kapus, aki bevallotta, hogy a rátámadó Viitorul-csatár, Juvhel Tsoumou látványos kicselezése előre megtervezett revans volt, mivel három éve, még nagyszebeni színekben a kongói támadó úgy szerzett gólt, hogy elvette tőle a labdát.

Fülöp Lóránd szerint egy végig izgalmas, igazán szoros mérkőzést játszottak.

„Nagyon szép este volt, nagyon jó játékkal tudtunk győzni. Látszott milyen nagy csapat voltunk egész évben. Jövőre azonban még több kell, mert magasra tettük a lécet” – mondta a Puskás Akadémiától kölcsönkapott támadó.

ROMÁN LIGA 1
RÁJÁTSZÁS
Sepsi OSK–Viitorul Constanta 1–0 (1–0)
Sepsiszentgyörgy,
Városi Stadion,1100 néző. Vezette:R. Petrescu
Sepsi OSK:
Niczuly – R. Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Stefanescu – Vasvari, Paun (B. Fofana, 68.) – Golofca (Fülöp L., 68.), Dumiter (Achahbar, 53.), Aganovic (Eder González, 87.) – Safranko.Vezetőedző:Leo Grozavu
Viitorul:Cojocaru – Dussaut, Mladen, Dobrosavlevici, Marcos Pedroso – Matis (Jo Santos, a szünetben, Artean, Casap (Grameni, a szünetben) – Ely Fernandes, Chitu, Gradinaru (Tsoumou, 56.).Vezetőedző:Catalin Anghel
Gólszerző:Aganovic (41.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik