Románia: 443 nap után vezet mérkőzést a szívinfarktuson áteső játékvezető

Vágólapra másolva!
2023.06.01. 14:12
null
Ovidiu Hategan legutóbb az Európa-ligában fújta a sípot (Fotó: Getty Images)
A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) Játékvezetői Bizottsága Ovidiu Hategant bízta meg a Corvinul Hunedoara és az Unirea Ungheni másodosztályba jutásért rendezett rájátszásbeli párharca szombati odavágójának vezetésével – adta hírül a szövetség honlapja.

A 42 esztendős, aradi születésű játékvezető így 443 nap után fog ismét tétmérkőzést vezetni, legutóbbi találkozója az Olympique Lyon–FC Porto El-nyolcaddöntő volt 2022. március 17-én. Hategan 2022. március 28-án kapott szívinfarktust, és egy ideig azt sem lehetett tudni, hogy fog-e ezután bármilyen formában bíráskodni.

A nemzetközi szinten is magasan jegyzett játékvezető a tavalyi román Szuperkupa-döntőn már a VAR-szobában kapott szerepet, majd a későbbiekben VAR-bíróként működött közre az élvonalbeli bajnokság (Superliga) mérkőzésein.

Hategan „visszatérő” meccsére a másodosztályba (Liga 2) való feljutásról döntő rájátszás keretében kerül sor, az oda-vissza vágós rendszerű minitornán összesen öt párharc dönt a másodosztályú pontvadászat újoncairól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik