Románia: infarktust kapott a vb-re jelölt játékvezető

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.03.28. 19:30
null
Megoperálták Ovidiu Hategant, orvosi megfigyelés alatt tartják (Fotó: AFP)
Nemcsak a katari világbajnokságról maradhat le, hanem játékvezetői karrierje is félbeszakadhat az első számú román bírónak: Ovidiu Hategan vasárnap miokardiális infarktust kapott.

 

A 41 éves, orvos végzettségű aradi játékvezető a napi erőnléti edzése után érzett mellkasi fájdalmakat, ezért a városi kórházba ment kivizsgálásra, ahonnan Temesvárra szállították, és meg is műtötték. Az első hírek szerint Hategan a hét végéig orvosi megfigyelés alatt marad.

Ovidiu Hategan 2006 óta vezet mérkőzéseket a román élvonalban, 295 találkozójával az örökrangsor ötödik helyén áll. 2008 óta nemzetközi játékvezető, egyaránt két mérkőzést kapott a 2016-os és a tavalyi Európa-bajnokságon, valamint a riói nyári olimpián. Ebben az idényben 13 román és 5 szaúd-arábiai bajnoki mérkőzés mellett 14 nemzetközi találkozót vezetett.

A nagykárolyi Kovács István mellett Ovidiu Hategan a másik romániai játékvezető, aki szerepel az idei világbajnokságra jelölt 20 európai bíró között – közülük tízen utaznak majd a katari tornára. Román bíró legutóbb 1986-ban vezetett világbajnokságon mérkőzést, akkor a temesvári Ioan Igna az NSZK–Skócia csoportmérkőzés mellett a Franciaország–Brazília negyeddöntőn bíráskodott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik