Román Liga 1: egy tizenegyes döntött a CFR javára a Sepsi otthonában

B. M., H. Á.B. M., H. Á.
Vágólapra másolva!
2021.04.21. 20:25
null
Deac szerezte az egyetlen gólt (Fotó: Tókos Csaba)
Továbbra is a CFR számít a Sepsi OSK mumusának a román élvonalban: a kolozsvári bajnokcsapat szerda esti szentgyörgyi sikerével a FCSB holnapi mérkőzéséig átvette a vezetést a táblázaton.

ROMÁN LIGA 1
RÁJÁTSZÁS, 2. FORDULÓ
Sepsi OSK–CFR Cluj 0–1
(0–1)
Sepsiszentgyörgy,
Városi Stadion, zárt kapuk mögött. V:Kovács István (romániai)
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Stefan (Aganovic 66.) – N. Paun (Eder, 46.), Vasvari – Nouvier, Fülöp L. (Achahbar 46.), Stefanescu – Safranko. Edző: Leo Grozavu. Kispad: Jesús Fernandez, Tincu, Purece, Aganovic, Eder, Kovács L., Achahbar, Tamás N., Rapp.
CFR: Arlauskis (Balgradean, 46.) – Manea, Ben Jusszef, Burca, Camora – Hoban – Costache, Deac (Soares, 79.), A. Paun (Sigurjónsson, 79.), Joca (Chipciu, 6.) – Debeljuh (Rondón, 65.). Edző: Edward Iordanescu. Kispadon: Balgradean, Szusics, Vinicius, Latovlevici, Soares, Sigurjónsson, Chipciu, Gidea, Rondón.
G.: Deac (45. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

A két egyaránt magasra feltolt, erőszakos védekezésre építő csapat egy teljes félidőn át kinyírta egymás játékát: sok ütközéssel tördelt játék zajlott a pályán, többnyire a centerekre felívelt labdákkal. A kevés kapura menő lövés hárítása pedig sem Niczuly Rolandnak, sem Giedrius Arlauskisnak nem okozott gondot. A kolozsváriak végül egy a tizenhatoson belül Radoszlav Dimitrov kezére pattanó szabadrúgásnak köszönhetően mehettek előnnyel szünetre: a büntetőből Ciprian Deac lőtt a jobb alsó sarokba.

Az előny birtokában a CFR szünet után elfogadta a Sepsi mezőnyfölényét, bízva tapasztalt védelmében, amely rengeteg szabálytalanság árán, de állta a sarat. A szünetben Arlauskis sérülése miatt becserélt Cristian Balgradean kolozsvári kapusnak azonban egyszer sem kellett védenie, a Sepsi kevés helyzeténél Marius Stefanescu az ötös sarkáról lőtt mellé, Pavol Safranko fölé fejelt, a végén pedig Eder Gonzalez erős lövése Andrei Burcát találta fejen. Niczulynak viszont Rondón fejesénél, majd Rúnar Sigurjonssón előretörésénél is védenie kellett, hogy megőrizze csapata reményeit, de hiába: a Sepsi tizenkettedik nekifutásra sem tudta legyőzni erdélyi riválisát.

Az állás: 1. CFR 38 pont, 2. FCSB 36, 3. Craiova 31, 4. Sepsi 24.

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük olvasóink figyelmét, hamarosan jövünk az összefoglalóval.

95. perc: Vége, a ráadás öt perce letelt. Győzött a CFR.

93. perc: Mitrea is kapott egy sárgát, ő reklamált...

91. perc: Öt perc ráadást jelez a tartalék játékvezető.

90. perc: Hopp egy piros. A Sepsi stábjának egyik reklamáló tagja kap két sárgát pillanatok alatt, és hozzá a pirosat is.

88. perc: Sigurjónsson kapott sárgát, letaposta Achahbart.

85. perc: Mi maradt ki! Egy újabb gyors vendégkontra végén Sigurjónsson tört be a tizenhatoson belülre, majd Eder szorításában elesett, de még el tudta lőni a labdát, de a a tizenegyes pontig kimozduló Niczulyt találta el, aki a kipattanót aztán elüti Chipciu majd Rondón elől is...

81. perc Gyors vendégekakció végén Rondónn lőtt 15 méterről, kissé balról, keresztbe zúgott el a labda a kapu előtt, centikkel elkerülve a bal alsó sarkot.

79. perc: Deac helyett Soares, Paun helyett Sigurjónssson a pályán.

75. perc: Jóval többet birtokolja az elémúlt percekben a labdát a Sepsi, de csak egy veszélytelen fejesig jutottak, Ninaj bólintása lett Balgradeané.

73. perc: Rapp váltotta Safrankót.

72. perc: Chipciu sodorta el Achahbart, ez is sárga.

70. perc: Camora ívelt balról élesen a kapu elé, Rondón vetődve fejelt kapura, Niczuly azonban a helyén volt, s fogta a labdát.

66. perc: Aganovic érkezett Stefan helyett.

65. perc: Rondón váltotta Debeljuht.

61. perc: A beívelt szabadrúgás után Safranko fejelt 8 méterről alig a léc fölé...

60. perc: Deac előbb visszarántotta Edert, majd ellökte Vasvarit, tíz másodpercen belül kétszer szabálytalankodott...

58. perc: Rengeteg a szabálytalanság, most előbb Achahbar, fél perc múlva pedig Stefanescu marad a földön...

56. perc: Újabb ápolás, most Burca maradt lent, miután Safranko elfejelte mellőle a labdát. Sárga nincs, játékvezetői labda van.

54. perc: Még egy sárga, ezt most Hoban kapja, elütötte Stefanescut.

52. perc: Stefanescu fejelés közben ellökte a levegőben Maneát, amiért sárgát kapott.

50. perc: Valamivel többet van a labda a hazaiaknál, de helyetig nem tudnak eddig eljutni a második félidőben...

46. perc: A Sepsi kettőt cserél Achahbar és Eder jön Fülöp és Paun helyett.

46. perc: Folytatódik a találkozó.

A második félidőre kapust cserél a CFR: Balgradean véd majd Arlauskis helyett. Az alapszakaszban, január 17-én szintén sérülés miatt cserélt kapust a CFR, akkor Sandomierski jött be Balgradean helyett

45+2. perc: Letelt a jelzett két perc hosszabbítás, a játékvezető le is fújta az első félidőt.

45. perc: A szabadrúgást Chipciu ívelte be, a labda Dimitrov kezére pattant, Kovács István pedig tizenegyest adott. A labda mögé Deac állt és higgadtan a jobb alsó sarokba helyezett, Niczuly hiába érezte az irányt.

43. perc: Nicolae Paun kapott sárgát Costache felrúgásáért a tizenhatos bal sarkánál, sárga lap.

39. perc:Stefan labdaszerzése után rögtön indította is Stefanescut, de Ben Jusszef mellett nem jutott be a tizenhatoson belülre.

37. perc: Manea húzódott előre a jobbon, és harcolt ki szögletet Stefan mellett, végül a beívelt labdát Burca 12 méterről lőtte kapásból a bal alsó sarok mellé.

33. perc: Deac próbálta meg a jobb szélen befutni Adrián Paun hosszú indítását, nem járt sikerrel

30. perc:Vasvari szöktette volna a védők mögé bemozgó Safrankót, de egy közbelépő vendégjátékos lábán megpattanó labda végül a kapusé lett.

26. perc: Arlauskis kér ápolást, a combját fájlalja, fagyasztják, kötözik. Közben a kispadoknál Fülöpöt ápolják. Mindketten folytatni tudják.

24. perc: Most már nem maradt a zsebben a lap: Ben Jusszef akasztotta meg az őt szerelő Stefanescut.

23. perc: Hoban kapott nagyot Mitreától, itt is zsebben maradt a sárga.

19. perc: Safranko lódult meg a jobb szélen, de a kapujából messze kifutó Arlauskis az oldal vonal mellett rálépett a lábára, szabadrúgás. Az oldalról beívelt labdát a kapus kiütötte.

18. perc: Camora lapos lövése 19 méterről nem okozott gondot Niczulynak

15. perc: Egy helyzet itt, egy ott: előbb Niczuly fogta vetődve Costache akrobatius mozdulattal kapura lőtt labdáját, majda gyors kontra végénSafrankó fejesét fogta szépen szép mozdulattal Alauskis

11. perc: Vasvari kezére pattant a labda véletlenül, szabadrúgás a vendégeknek a középkörből. Lecserélték egy bedobásra...

8. perc: Deac pakolt oda csúnyán Stefanescunak, megúszta sárga nélkül.

6. perc: Ahogy az már megszokott, az ifiszabályt kicselekzendő, máris egy csere: Joca számára vége a meccsnek, Chipciu váltotta.

3. perc: Niczulynak akad dolga rögtön: egy balról laposan belőtt labdát kell felszednie.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Piros-fehérben játszik majd a Sepsi, sárga-feketében a CFR.

Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a találkozó.

ELŐZMÉNYEK

Újabb bajnokesélyes számításait húzná keresztbe a Sepsi, amely szerdán a címvédő CFR-t fogadja a román élvonal felsőházi rájátszásában. A székelyföldi csapat még sohasem nyert tétmérkőzést a hatszoros bajnok kolozsvári együttes ellen, tíz bajnoki találkozón mindössze két pontot szerzett. Ezért is mondta közvetlenül a rájátszásba jutás után Diószegi László klubelnök a Nemzeti Sportnak, hogy leginkább a CFR legyőzésére vágyik a playoffban.

A harmadik helyen álló Craiova elleni szombati, gól nélküli döntetlennel a Sepsi már beavatkozott a bajnoki címért folyó harcba, amely elsősorban a FCSB (36 pont) és a CFR (35) között zajlik. A kolozsváriak vasárnap 3−0-ra verték meg a Clinceni-t, ám számos hiányzójuk van: a középső védő Paulo Vinícius és a csatár Bilel Omrani sérült, három középpályásuk, Catalin Itu, Mihai Bordeianu és Michael Pereira pedig koronavírusos.

A két erdélyi csapatot az elmúlt napokban túlzottan durva játékkal, az ellenfelek szándékos kiiktatásával vádolták regáti riválisaik. A FCSB-nek a Sepsi ellen Andrei Miront és Darius Olarut, a CFR elleni Szuperkupa-mérkőzésen pedig Olimpiu Morutant kellett sérülés miatt lecserélnie, a Craiova pedig Stefan Baiaramot és házi gólkirályát, Alexandru Cicaldaut veszítette el a szentgyörgyiek ellen. Leo Grozavu, a Sepsi vezetőedzője ennek kapcsán elmondta: együttese valóban agresszívan játszik, de a durvaság és a brutalitás nem jellemző rá.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik