Négy gólt lőtt, továbbjutott a Sepsi a Román Kupában

Vágólapra másolva!
2023.04.06. 17:00
null
(Fotó: Tókos Csaba)
A labdarúgó Román Kupa negyeddöntőjében a Sepsi OSK 4–1-re megverte odahaza a Mioveni együttesét.


ROMÁN KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Sepsi OSK–Mioveni 4–1 (0–0)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 1890 néző. Vezette: Dima
Sepsi OSK:
Niczuly – Dimitrov, Ciobotariu, Tamás M., Ispas (Dumitrescu, 82.) – Jonathan Rodríguez (Paun, 62.), Papa – Stefanescu, Matei, Gheorghe – M. Rondón (Tudorie, 62.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
CS Mioveni: Greab – Sno, Balaur, Mboumbouni (Panait, 65.), Garutti, Marcos Pedroso (Radescu, a szünetben) – Lepistu (Lixandru, 64.), Pop, Toma – Benchaib (Gutea, 73.), Rusu (Amadou Diallo, 65.). Vezetőedző: Nicolae Dica
Gólszerző: Gheorghe (54.), Matei (69.), Sno (90. – öngól), Tudorie (90+5.), ill. Radescu (75.)
Kiállítva:
Pop (45+2.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Újabb lépést tett a címvédés felé a Román Kupában a Sepsi OSK, amely csütörtök délután a CS Mioveni legyőzésével bejutott a sorozat elődöntőjébe.

Csalódott, aki azt hitte, hogy a Superliga utolsó helyén álló Mioveni feltartott kézzel érkezik Szentgyörgyre: a hétfői bajnoki mérkőzésekhez képest a hét helyen változtató Sepsi volt tartalékosabb, mint a csak öt kezdőjátékosát lecserélő Mioveni.

Az erős szélben és havas esőben kezdődő, majd szállingózó hóesésben folytatódó játékot azonban így is a hazaiak irányították, rögtön a legelején kihagyva egy óriási helyzetet: Cosmin Matei a kaputól hét méterre, tökéletes helyzetben rúgott lyukat. A folytatásban ekkora helyzete már egyik csapatnak sem volt, Brent Lepistu fejese után a labda messzire elkerülte a hazai kaput, Ion Gheorghe átlövését megfogta Alexandru Greab, a vendégek kapusa, Tamás Márk pedig szintén jócskán mellé fejelt. Az idő múlásával Iulian Dima játékvezetőé lett a főszerep, aki büntetőt ítélt a Sepsi javára, amikor Guilherme Garutti vállal ért a labdához, a videózás után azonban visszavonta.

A játékot egyre gyakrabban faultokkal tördelő Mioveni a félidő végjátékában tíz emberre fogyatkozott: Vlad Pop előbb Radoszlav Dimitrovval szólalkozott össze egy ápolás utáni beadás miatt, majd belefejelt Marius Stefanescuba – az indulatok lecsillapítása után pedig Dima felmutatta neki a piros lapot.

A szünet után viszonylag gyorsan ki is használta emberelőnyét a Sepsi, bár előbb Niczuly Rolandnak is volt egy bravúros védése Ionut Balaur lecsúszott, léc alá tartó beadásánál. Három perccel később Jonathan Rodríguez indította Ion Gheorghét, aki 10 méterről félmagasan a jobb sarokba vágta a labdát. Jöhetett volna gyorsan az egyenlítés, de Niczuly kapufára védte Daniel Toma közeli próbálkozását. A Sepsi támadásainak minőségén sokat javított a centercsere, Alexandru Tudorie jóval könnyebben került helyzetbe, mint Mario Rondón, bár első kiugrásából még lábon lőtte Greab kapust. A másodiknál pedig a kapufát találta el, de a kipattanóra érkező Matei az üres kapuba lőtt.

A Mioveni tíz emberrel sem adta fel: Amadou Diallo bombáját még védte Niczuly, de Ionut Radescu már tökéletesen kilőtte a bal felsőt. A végére azonban teljesen szétesett a vendégek védelme, a szentgyörgyiek tetszésük szerint jutottak el a kapu elé, igaz, támadásaik javát túlbonyolították. A végén azonban Matei lövése Shaquill Sno lábáról bepattant, majd a hosszabbításban Tudorie is belőtt egy kapusról kipattanó labdát – így a zsinórban tizedik kupameccsét megnyerő Sepsi négy év alatt harmadszor jutott a legjobb négy közé. 4–1

Az elődöntőben a Sepsi ismét hazai pályán játszik, ellenfele a bajnok CFR lesz.

A másik ágon a kolozsvári Universitatea és az aradi UTA találkozik, a mérkőzéseket április 26-án és 27-én rendezik.

PERCRŐL PERCRE

90+7. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+5. perc Kissé közelebbről Tudorie Greabba lő, a kapus eléri Aganovic 12 méteres lövését is, vetődve, az újabb kipattanót ALEXANDRU TUDORIE jobbal a jobb alsóba vágja, öt méterről, középről, Sno mellől. 4–1!

90+4. perc Tudorie kissé jobbról, 16-ról az oldalhálóba lő.

90+3. perc A 16-os jobb sarka elől Diallo a bal alsó mellé teker jobbal egy szabadrúgást.

Öt perc a ráadás.

A holland a karrierje 2. öngólját vétette az imént.

90. PERC COSMIN MATEI lövése után eldől végleg a mérkőzés, az ötös jobb sarka elől kapura lő a középpályás, nem a legjobban, de SHAQUILL SNO lábáról a jobb alsóba pattan a labda. 3–1!

90. perc Paun jobblábas, 17 méteres lövése nem az igazi.

86. perc Gheorghe posszul passzol, Matei rosszul lő Dimitrov beadásai után, de nagyon él a bolgár jobbhátvéd.

83. perc Tudorie elviharzik a jobb szélen, visszagurít Aganovicnak, aki jobbal tízről azonnal lő, gyengén, jobbra legördülve fogja a labdát Greab.

82. perc Andres Dumitrescu be, Ispas le. Csere posztra.

81. perc Tudorie a kapuba talál, de les.

81. perc Amadou Diallo kap sárga lapot.

Fotó: Tókos Csaba
Fotó: Tókos Csaba

76. perc Adnan Aganovic be, Papa elfáradt. Pavol Safranko be, Stefanescu le.

75. PERC HATALMAS GÓLLAL SZÉPÍT IONUT RADESCU, a bal felsőbe lő kissé balról, jobbal, miután Ciobotariu és Diallo összecsapott a labdáért, és övé lett a 16-oson a lecsorgó. 2–1!

73. perc Diallo 23 méteres lövését elcsípi a jobb alsó előtt Niczuly.

72. perc Remus Gutea be, Benchaib elfáradt. Szélsőcsere.

69. PERC ELDŐLT? Dimitrov remek passzával elviszi jobbra a labdát a kapus mellett Tudorie, jobbal bal oldali, azaz a rövi kapufára lő, a kiattanü COSMIN MATEIÉ, aki ballal négy méterről, picit balról ballal a kapu közepébe lő. 2–0!

Fotó: Tókos Csaba
Fotó: Tókos Csaba

67. perc Dimitrov jobbról középre ad, Sno és az ötös bal sarka mellől a kapu tetejére fejeli a labdát Tudorie!

65. perc Amadou Diallo be, Rusu le. Mihai Lixandru váltja Lepistut, Mihai Panait meg Mboumbounit.

64. perc Kiváló labdát ad Matei Tudoriének, aki jobbal 15-ről, középről a kapusba lő.

62. perc Alexandru Tudorie Rondónt, Nicolae Paun Rodríguezt váltja.

61. perc Stefanescu jobbról jobbal, hét méterről, éles szögből középre ad, nagy erővel, túl naggyal, mert lemarad a bevetődő Rondón!

57. perc KAPUFA! Niczuly hatalmas vetődéssel a bal oldali kapufára tolja Toma hétméteres, ballábas, az ötös jobb sarkáról jövő lövését. De les is volt. Az ismétlést blokkolta Tamás.

56. perc Sno kap nagyot a bal szélen a becsúszó Ispastól.

A VAR szerint is gól a gól.

54. PERC VEZET A SEPSI, ION GHEORGHE ballal a jobb, azaz a rövid sarokba lő félmagasan az ötös bal sarkáról. Rodríguez adta a gólpasszt, a saját térfeléről: 1–0!

Dica 42 éves, 33-szoros román válogatott, a CFR Clujban és a Cataniában is játszott, utóbbi 2.5 millió eurót fizetett érte a Steauának.

52. perc Nicolae Dica reklamál, nem is hiába! Sárga lap a vendégmesternek.

51. perc Mekkora védés, jobbról jobbal középre ad Balaur, Niczuly kipiszkálja a leperdült labdát a léc alól! Benchaib beadása után Dylan lerántja fejelés címén Papát, szabadrúgás kifelé.

48. perc Papa passzol a 16-osról Rondón elé, de az utolsó pillanatban közbelép a holland Sno. Aki 27 éves, az Ajax neveltje, kétszeres U15-ös válogatott.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Ionut Radescu be, Pedroso le.

Fotó: Tókos Csaba
Fotó: Tókos Csaba

E párharc legjobb góllövői:
Alexandru Tudorie 2
Bogdan Rusu 2


45+7. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+3. perc Enriko Papa kap sárga lapot reklamálásért.

45+2. PERC PIROS LAP VLAD POPNAK! Odaszólt neki Dimitrov, hogy az ápolás után miért vágta ki a tribünre a labdát, erre lefejelte őt a vendégjátékos.

Nagyon dolgozik közben a VAR, nem véletlenül...

45+1. perc Dulakodás a pályán, Benchaib a főszereplő. Előtte Pop ellökte Stefanescut, miközben a labda jó 20 méterre volt tőlük.

44. perc Négy perc a ráadás.

Fotók: Tókos Csaba


35. perc
Mezőnyharc, sok szabálytalansággal.

A 32 éves Rusu 27 meccsen 7 gólnál jár az idényben.

29. perc Rusu lő jobbal a kapus ölébe a 16-os bal sarka elől, majd Papa és Matei összeszalad a felezőnél, utóbbi húzza a rövidebbbet, hosszasan ápolják a pálya mellett. A fejét ütötte meg ismét.

27. perc Hosszas nézelődés után kiderül: nem.

25. perc Büntető? Dimitrov jobb oldali, ballábas beadása Garutti kezére pattan.

21. perc Dimitrov jobblábas beadása után Matei lőne jobbal 12-ről, közbelépnek, majd Rondón lő ugyanonnan, ezt meg blokkolja Balaur.

Igen, az FTC egykori játékosának, aki 2017 óta a 7. csapatát erősíti.

20. perc Sárga lap az Ispas hátára felugró Marquinhos Pedrosónak.

15. perc Benchaib három jó csel után sem lő, majd pontatlanul ad vissza Pop elé, aki lőne a 16-osról, de közbeugrik azonnal Rodríguez.

13. perc MELLÉ, egy jobb oldali Papa-beadást Tamás hat méterről, középről jócskán a bal alsó mellé fejel.

12. perc A 16-os bal sarka elől a kapust találja el jobbal Ggeorghe.

Benchaib belga, 24 éves, a Lokeren neveltje.

9. perc
Benchaib bal oldali, jobblábas kornerét az ötösről a bal alsó mellé fejeli Lepistu, a labdát majdnem elérte még a kapufa előtt Rusu, de csak majdnem.

7. perc Rondón ad most be balról, az ismét az ötös elé érkező Mateinek pontatlan azonban a labda.

5. perc Papa kap nagyot a felezőnél Lepistutól, ápolás a pályán, a feje fáj.

3. perc KIMARAD! Matei emel remekül balra Gheorghe elé, a beadást ballal, hétről, középről azonban nem találja el rendesen!

1. perc Rondónt szereli a 16-os előtt becsúszva a vendégkapus, Greab.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fehér mezben és piros nadrágban, a vendégek tiszta fehérben.

A meccs előtt szól a Nélküled.

A Digi Sport szerint a vendégek agresszív magatartását az is magyarázhatja, hogy a biztonságiak nem engedtek be a stadionba több, Sepsiszentgyörgyre érkező FCSB-drukkert, mert nem tudtak szurkolói igazolványt felmutatni.

Az FCSB 400 fős szurkolótáborának tagjai szétverték a stadion mosdóit: leszakadt budiajtók, lerúgott vécécsészék, mocskos lábnyomok a falakon és törött piszoárok jelzik, hogy arra jártak – írja a Transtelex a Digi Sport beszámolójára hivatkozva, a Sepsi Rádió fotóit közölve.

Ha már öltöző... Jelentős károkat okoztak az FCSB szurkolói hétfőn a sepsiszentgyörgyi stadionban. Az apropó a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásában vívott mérkőzés volt – mint beszámoltunk róla, a vendég bukarestiek 2–1-re legyőzték a Sepsi OSK-t.



A Sepsi az őszi hibátlan csoportkörnek köszönhetően – egyedüli csapatként nyerte meg mindhárom mérkőzését – nemcsak a Mioveni elleni negyeddöntőt, hanem továbbjutás esetén a három hét múlva esedékes elődöntőt is hazai pályán vívhatja majd meg, a CFR–FC Arges párharc győztese ellen. A Mioveni azonban, miközben bennmaradási esélyei minimálisra csökkentek a Superligában (hat pontos hátrányt kellene ledolgoznia az utolsó hét fordulóban az osztályozós helyek eléréséhez), bízik abban, hogy meglepetést tud okozni. „Fontos meccs ez számunkra, remélem jó csapatot tudok összerakni és gondot okozunk a Sepsinek” – mondta Nicolae Dica, a Mioveni vezetőedzője.

Miközben a bajnokságban sorra jönnek szembe a topcsapatok a Sepsi OSK-val, a szezon igazán fontos mérkőzését a sereghajtó CS Mioveni ellen vívja a székelyföldi csapat. A bajnokságban ugyanis már csak bravúrok sorozatával mozdulhatnak el a hatodik helyről a szentgyörgyiek, a Román Kupában viszont reális elvárás a címvédés. Főleg, hogy a topcsapatok közül már csak a kolozsvári CFR van itt is versenyben – a negyeddöntők másik hat résztvevője a bajnokságban mind az alsóházban szerepel.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI–MIOVENI MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik