Román Kupa: másodosztályú csapat ejtette ki a Sepsit

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.11.28. 12:35
null
Az előző kiírásban döntőt játszó szentgyörgyiek egy meccs után búcsúztak a sorozattól (Fotó: a Sepsi hivatalos Facebook-oldala)
Egyetlen mérkőzésből állt az előző kiírásban döntőt játszó Sepsi OSK idei Román Kupa-idénye, a székelyföldi csapat ugyanis szombat délelőtt kikapott a Liga 2-es Turris Oltul Turnu Magurele otthonában.

 

Élénk iramban indult a mérkőzés, a hazaiak pár gyors kontrával meglepték a Sepsit, Az első nagy helyzet így is a szentgyörgyi csapat előtt adódott, Anass Achahbar a 11-es pontról estében lőtt kevéssel a jobb alsó sarok mellé. A legnagyobbat viszont a Turris hagyta ki, a középen kiugratott Alin Buleica kicselezte Niczuly Roland kapust, ám lövését a gólvonal előtt blokkolta Marius Stefanescu.

Szünet után az egyre durvábban védekező Turris játékosai előbb Fülöp Istvánt, majd Gabriel Vasvarit tették harcképtelenné a Sepsiből, a kettő között pedig a leshatáron szabadon maradó Stefan Blanaru fejesével a vezetést is megszerezték. A 62. percben a saját cselében elbotló Achahbar megkapta második sárga lapját az esetet műesésnek minősítő Catalin Popa játékvezetőtől, Leo Grozavu szentgyörgyi edző pedig hiába cserélte be össze tartalék támadóját, helyzete is csupán a ráadáspercekben akadt a székelyföldi csapatnak. Ekkor Aurelian Paun, a Turris kapusa látványos vetődéssel fogta meg a Bogdan Mitrea által a bal sarok felé fejelt labdát, míg a hazaiaktól az egyedül kapura törő Florin Haita lövését Niczuly lábbal védte.

Nem minden párharc a pályán dőlt el a főtábla első körében, a címvédő FCSB játék nélkül jutott tovább, miután ellenfele, a másodosztályú Gloria Buzau a nagyszámú koronavírus-fertőzött játékosa miatt nem tud kiállni a hétfő esti mérkőzésre és a bajnoksággal ellentétben a Román Kupában a szövetség nem engedélyezi a járvány miatti halasztást.

ROMÁN KUPA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Turris Oltul Turnu Magurele (II.)–Sepsi OSK 1–0
(Blanaru 58.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik