BOROS MIKLÓS 2022.05.17 17:24 Frissítve: 2022.05.17 18:29

Román Kupa: a Sepsi győzelemmel jutna be az Ekl-be

Haza sem utazott Sepsiszentgyörgyre utolsó, az FCU Craiova otthonában 5–0-ra megnyert bajnoki mérkőzése után a Sepsi OSK, hanem egyből Bukarest felé vette az irányt, ahol csütörtök este Román Kupa-döntőt játszik az FC Voluntari ellen.

Fontos csata előtt a Sepsi OSK (Fotó: Sepsi OSK)

 

Az alsóházi rájátszást megnyerő székelyföldi csapatnál most mindenki abban bízik, hogy ez lesz az idény utolsó találkozója – vereség esetén még egy vagy két, Konferencialiga-szereplésért vívandó osztályozó is vár még a Sepsire.

A craiovai találkozón az eltiltott Cristiano Bergodi vezetőedzőt helyettesítő Ilyés Róbert másodedző szerint a szakmai stáb tudatos döntése volt, hogy a megszokott kezdők többsége ne lépjen pályára Craiován.

„Nem akartunk úgy járni, mint két éve az FCSB ellen, amikor szintén három nappal egy bajnoki mérkőzés után játszottuk a finálét, ezért pihentettünk néhány játékosunkat. De akik eddig kevesebbet játszottak, most megmutatták az értéküket, az ő érdemük ez a győzelem. Nyíltan, szépen játszottunk és látványos gólokat lőttünk. Sem a stáb, sem a szurkolók nem számítottak ilyen eredményre” – mondta Ilyés Róbert a klubtörténeti rekordnak számító siker után, korábban ugyanis legfeljebb három góllal tudott idegenbeli Liga 1-es mérkőzést nyerni a bajnokságot hetedik helyen záró Sepsi.

A másodedző szerint a kupa megnyerése esetén tökéletes idényt zárna az ősszel még bukdácsoló, de az októberi edzőváltás után magára találó szentgyörgyi csapat.

2022.06.25 09:14:28

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT

Fülöpné Benjamin Gabriella: Hogyan lehetne az életünk ugyanolyan? Túlélni hogyan kell?

2022.06.25 22:08:41

Minden más foci GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Tavaly nyáron súlyos örökséget vett át Konakov.

2022.06.25 22:08:41

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Szükséges-e a sikeres edzői karrierhez a magas szintű játékosmúlt?