N-P. T. 2021.09.20 17:18 Frissítve: 2021.09.27 15:00

Red Bull Neymar Jr's Five: újabb 4 csapat az országos döntőben

Nincs megállás: újabb helyszínen folytatódott a Red Bull Neymar Jr's Five magyarországi selejtezője. Debrecenben 16 amatőr csapat mérte össze erejét, hogy bejusson az elődöntőbe, vagyis kvalifikálja magát a budapesti országos fináléba.

Betonpályán zajlottak a meccsek (Fotó: Pálfi Balázs)

 

A szabályok természetesen ezúttal sem változtak: a csapatok 5 az 5 ellen, kapus nélkül, palánkkal határolt pályán vetették be magukat a küzdelembe. Az utcai futballnak ez az egyik legkülönlegesebb formája, hiszen amikor egy csapat gólt kap, akkor egy játékosát is elveszíti. Egy-egy meccs 10 percig tart, vagy addig, amíg teljesen el nem fogy az egyik csapat.

A szabályok maradtak, csak a borítás változott, ugyanis az Oláh Gábor utcai Sportcentrum az egyetlen selejtezős helyszín, ahol betonon rúgják a bőrt a csapatok. Különlegesség volt még, hogy a tornával egy időben rendezték Debrecenben a Rotary maratoni futóversenyt, amely körbeölelte a pályát, vagyis a környéken mindenki sportolással töltötte a napját – ki futballal, ki futással.

A csapatok négyes csoportokban kezdtek, az első és a második helyezettek pedig egy újabb csoportkört vívtak. A két kvartett első két helyezettje elődöntőbe jutott, ami közvetlen kvalifikációt ért az országos döntőre. A legjobb négy sorrendjét ettől függetlenül eldöntötték kieséses rendszerben, ami a kiemelés miatt igen fontos a folytatásra nézve.

A Szmütyülő Osztag, a Kotu Kartell, a Pucicigák és a Szeszkazán fantázianévre hallgató csapatok tehát készülhetnek az októberi fináléra. Ráadásul nem is rossz esélyekkel, mert magas színvonalú csatákat vívtak Debrecenben. Ha kicsit még jobban alkalmazkodnak a játékformulához, kihasználják a palánk adta lehetőséget, akkor győzelmi esélyekkel léphetnek pályára.

És hogy mi a tét? Az országos bajnok utazhat a katari világdöntőre, ahol találkozhat Neymarral, és harcba szállhat a tornagyőzelemért. Talán emlékeztetni sem kell már senkit arra, hogy Magyarország a címvédője ennek a sorozatnak, miután a Zsírkréták 2019-ben Brazíliában diadalmaskodtak (és már az idei országos döntőre is kvalifikálták magukat).

Aki az eddigi két selejtezőről lemaradt, az se bánkódjon: Pécsen és Szegeden folytatódnak a hétvégén a tornák, jelentkezni ITT tudnak a csapatok. A regisztrálás ingyenes, mindössze arra kell figyelni, hogy a csapattagok 16 és 35 év közöttiek legyenek.

2021.10.23 14:41:42

Minden más foci B. J.

Léc, kapufa, bravúros mentések: rengeteg helyzet kellett egyetlen gólhoz az eszékieknek a Dragovoljac ellen.

2021.10.21 19:15:09

Minden más foci MALONYAI PÉTER

A Videotonnak nehéz helyzetben segített, a Honvédból újra bajnokcsapatot formált.

2021.10.21 00:10:30

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ha a sokat, néha okkal kifogásolt VAR-t már úgyis egyre több helyen használják, mi lenne, ha a hempergéses esetekben is segítségül hívnák. Ha a visszajátszás egyértelműen igazolja az eset átveréses jellegét, talán némi jogalapja is lenne a sportszerűtlenségért járó figyelmeztetésnek.

2021.10.19 15:53:31

Minden más foci nemzetisport.hu

Alábbi cikkünkben összeállítottunk egy listát négy kedvenc játékosunk fényűző házáról. (x)

2021.10.17 21:31:37

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Remek tervek, kár, hogy esély sincs a megvalósításukra. Persze hogy a pénz miatt. Hiszen az a játékos, aki nem lép pályára, kevesebb jövedelemre tehet szert, nem beszélve arról, hogy az egyik pillanatról a másikra felbukkanó Nemzetek Ligája és a Konferencialiga fantázianevű sorozat jelzi, hogy a futballhatalmak mennyire adnak az érdekvédelemre.