N-P. T. 2021.09.13 15:52 Frissítve: 2021.09.20 12:53

Red Bull Neymar Jr's Five: „Nem akartak minket levadászni” – a Zsírkréták ismét a döntőben

A név kötelez – még ha kicsit módosítottak is rajta, ugyanis a Red Bull Neymar Jr's Five 2019-es világdöntőjének győztese, a címvédő Zsírkréták egyik tagjuk cseréje miatt ZSRKRTK-ra módosították a nevüket. Az első idei magyarországi selejtezőt így is simán nyerték meg, így bejutottak az országos fináléba.

 

2019-ben egy magyar csapat szenzációjával, a Zsírkréták győzelmével ért véget a Red Bull Neymar Jr's Five kispályás amatőr futballtorna – és mondhatjuk, hogy a 2021-es pedig az ő győzelmükkel kezdődött, még ha azóta egy-két dolog meg is változott. A csapatban egy tag kicserélődött, ezért a név a magánhangzók elhagyásával ZSRKRTK-ra módosult.

Konkrétan ennyit az újdonságokról, a magabiztos, minden elsöprő játék, a különleges szabályrendszerhez való igen magas színvonalú alkalmazkodás (a palánkkal határolt, kiskapus pályán, ha egy csapat gólt kap, egy játékosát is elveszíti) mit sem változott. A rutin és az évek is sokat számítanak: a gárda sorozatban harmadszor jutott be az országos fináléba, de ennyire simán korábban még egyszer sem, veretlen mérleggel zárt.

A Zsírkréták ismét a döntőben (Fotó: Pálfi Balázs)

A csapat egyik tagja, Kalocsay Károly nem érezte azt az ellenfeleken, hogy címvédőként mindenki őket akarta volna levadászni.

„A többi csapaton is érezhető volt, hogy ez tulajdonképpen egy előszobája az országos döntőnek, és sok-sok meccs vár még a csapatokra, mire kijut valamelyik. Nem volt még talán akkora a nyomás, mint október tizenhetedikén lesz a döntőben. Mi a BME Futsalból ismerjük egymást, hat-nyolc évvel ezelőtt kezdtünk el ott közösen játszani. Tulajdonképpen azokat a játékelemeket emeltük át ebbe a szabályrendszerbe. Azóta mindenki mással foglalkozik, a legtöbben dolgozunk, van, aki már családapa. Meglátjuk, mi lesz, mert ez most ebből a szempontból is egy másik felállás.”

A torna egyébként a már megszokott jó hangulatban telt, az idő nyárias volt, miközben végig szólt a zene. A ZSRKRTK csapata mellett még hárman: a Vegyesköret, a Kankuni Viperák és a Teqball kvalifikálta magát az országos fináléba, ahol a győztes jutalma a részvétel a katari világdöntőn, és egy találkozás Neymarral.

Aki az első lehetőségről lemaradt, annak is bőven lesz még alkalma kvalifikációs tornán részt venni: Debrecenben (09.19.), Pécsen (09.25.), Szegeden (09.26.), Győrben (10.09.) és Budapesten (10.10.) is rendeznek még selejtezőt. A játék 5 az 5 ellen zajlik, a csapatokban 16 és 35 év között játékosok szerepelhetnek, a részvétel pedig ingyenes. Regisztráció ITT.

2021.09.22 13:04:39

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A Tokaj-Certa Kupán olyan majdani klasszisok játszottak, mint Zvonimir Boban vagy Robert Jarni.

2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.