Videó: „Szoboszlai Dominik naggyá válhat” – Neymar ellen játszhattunk

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.09.08. 18:27
null
A cél egy futballmeccs Neymar ellen (Fotó: Markus Berger / Red Bull Content Pool)
Neymar szerint Szoboszlai Dominik nagy játékossá válhat: a PSG sztárja arról is mesélt, hogy a kobra mellett mitől fél a pályán kívül. Tette mindezt azután, hogy a Nemzeti Sport újságírója egy nemzetközi médiacsapat tagjaként léphetett pályára a brazil szupersztár ellen. A lehetőség nem egyedi: a Red Bull Neymar Jr's Five névre hallgató kispályás amatőr futballtorna selejtezői vasárnap kezdődnek. A magyar bajnok utazhat a katari világdöntőre, ahol a tét egy meccs Neymar és barátai ellen.

NEYMAR ELLEN JÁTSZHATTUNK

Ismét indul a Red Bull Neymar Jr's Five, vagyis az amatőr kispályás labdarúgótorna, melynek tétje egy mérkőzés a francia PSG brazil világsztárja, Neymar ellen. A magyarországi selejtezők szeptember 12-én, vasárnap kezdődnek, egy héttel később Debrecenben (9.19.), majd Pécsen (9.25.), Szegeden (9.26.), Győrben (10.09.) és ismét Budapesten (10.10.) lesz lehetőség arra, hogy a csapatok tornagyőzelmükkel kvalifikálják magukat az országos döntőre, melynek győztese utazhat a decemberi, katari világdöntőre.

De mi is az a Red Bull Neymar Jr's Five? Egy különleges kispályás torna, melynek szabályai Sao Paulo utcáiról eredeztethetőek: palánkkal határolt pályán, kapus nélkül játszanak kiskapura a csapatok öt az öt ellen. De ez még nem minden! Amikor egy csapat gólt kap, akkor elveszíti egy játékosát is, vagyis emberhátrányban kénytelen játszani egészen addig, amíg gólt nem szerez, és ki nem áll az ellenfélből is valaki. A mérkőzések 10 percesek, de korábban is véget érhetnek, ha egy csapat elveszíti az összes játékosát.

A különleges szabályrendszerű futballt már kollégánk is kipróbálhatta, ráadásul egy nemzetközi újságírócsapat tagjaként Neymar és barátai ellen léphetett pályára, úgyhogy videónkban adunk egy kis ízelítőt abból, miért is érdemes benevezni erre a tornára! A meccs után beszélgethettünk is Neymarral, aki mesélt nekünk Szoboszlai Dominikról vagy éppen arról, a magánéletében mi az, amitől még Neymar is fél.

A hazai selejtezők tehát vasárnap kezdődnek, nevezni még mindig lehet az első tornára is, ráadásul teljesen ingyen. A kitétel csupán az, hogy a csapattagok 16 és 35 év közöttiek legyenek. A tét ugye első körben a budapesti döntő, ahonnan a győztes megy a katari világdöntőre, ahol találkozni lehet Neymarral, illetve a bajnok gárda meg is mérkőzhet vele.

Hogy ez magyarként lehetetlen küldetésnek tűnik? Aligha, hiszen két évvel ezelőtt éppen egy magyar csapat, a Zsírkréták nyerte meg a finálét, vagyis honfitársaink a címvédők!

Jelentkezni a selejtezőkre ITT lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik