D. Á. 2021.05.15 13:20 Frissítve: 2021.05.15 14:11

Rangers: Glasgow pirosba borult – így ünnepelték a bajnoki címet a szurkolók

Mint arról beszámoltunk, a Steven Gerrard által irányított Rangers tíz év után ünnepelhetett ismét skót labdarúgóbajnoki címet. A szurkolók péntek este a Clyde folyónál görögtűzzel is alaposan kitombolták magukat. Videó!

Nem akármilyen kép Glasgow-ból (Fotó: Twitter)

 

A glasgow-i „kékek” legutóbb tíz évvel ezelőtt, 2011-ben lettek aranyérmesek a skót ligában, azóta a klub anyagi gondjai miatt a negyedosztályt is megjárták, majd onnan fokozatosan feljebb lépkedve 2016 óta szerepelnek ismét az élvonalban.

Miután biztossá vált a bajnoki cím, a sikernek a szurkolók is nagyon örültek, talán már túlságosan is – sokan fáklyákat gyújtottak, míg többen rendbontásban vettek részt, illetve rendőröket támadtak meg. A közvélemény elítélte a tömegjeleneteket. Még Nicola Sturgeon skót miniszterelnök is megszólalt az ügyben, dühítőnek és szégyenletesnek nevezte a történteket, szerinte a rendbontók kockára tették azokat az eredményeket, amelyeket a koronavírus-járvány megfékezésében már elértek.

Pénteken ismét az utcára vonultak a Rangers szimpatizánsai, s olyan görögtüzet gyújtottak, hogy egyhamar nem felejtik el Glasgow-ban – valószínűleg még a Celtic drukkerei sem.

A trónfosztó szombaton 13.30 órakor lép pályára az Aberdeen ellen a skót bajnokság jelenlegi kiírásának utolsó mérkőzésén, majd a trófeát is a magasba emelhetik a csapat játékosai. 

2021.09.26 16:08:41

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)

A DAC a hétközi kupakiesés után a bajnokságban sem tudott javítani a Spartak Trnava ellen.

2021.09.25 18:47:00

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Fiolic ritkán látható nagy gólt lőtt, a hajrában Zaper döntött: újabb fontos három pontot szerzett az Osijek.

2021.09.25 15:37:22

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A második félidő elején döntötte el a három pont sorsát a topolyai együttes.

2021.09.24 23:47:47

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Hatvan visszavonult brit futballsztár – köztük Gary Lineker, Kevin Keegan és Chris Sutton – kezdeményezésére most vasárnap az angliai Spennymoor Town FC pályáján kísérleti jelleggel lejátsszák az első futballmeccset, amelyen tilos fejelni.