Cs. B. 2021.07.15 16:40 Frissítve: 2021.07.15 20:11

PSG: Neymar győzött meg arról, hogy ide igazoljak – Ramos

Mint ismert, Sergio Ramos 16 év után hagyta el a Real Madridot, és két évre aláírt a PSG-hez. A spanyol válogatott védő az AS-nek adott interjúban felfedte, hogy döntésében nagy szerepet játszott Neymar, aki meggyőzte, hogy a francia klubot válassza.

 

Sergio Ramos és Neymar között sohasem volt ellenséges a viszony (Fotó: AFP)
Sergio Ramos és Neymar között sohasem volt ellenséges a viszony (Fotó: AFP)

 

Sergio Ramos 16 évig játszott a Real Madridban, míg Neymar négy évig az FC Barcelonában, ám a spanyol védő szerint a két csapat közötti rivalizálás nem hatott ki a kapcsolatukra, sőt, évek óta jó viszonyban vannak egymással, és a brazil támadó is hozzájárult ahhoz, hogy a jövőben együtt játszanak a PSG-ben.

„Neymarral öt-hat éve beszélgetünk, és annak ellenére, hogy ő a Barcában, én meg a Realban futballoztam, nagyszerű a kapcsolatunk – mondta Sergio Ramos, aki fenntartotta a jó viszonyt korábbi madridi játékostársaival, Keylor Navasszal, és Ángel Di Mariával is, akikkel most újra egy csapatban szerepelhet. – Neymar meggyőzött, hogy csatlakozzak a PSG-hez. Mielőtt egy új csapathoz szerződsz, mindig fontos, hogy beszélj a klub több játékosával is. 

Ramos elmondta: nem tartja visszalépésnek, hogy a királyi gárdát a párizsi csapatra cserélte, mivel szerinte a PSG nem áll távol a Bajnokok Ligája-győzelemtől, ám hozzátette: a két csapatot nem lehet összehasonlítani.

„Nekem ez új kezdet, nem szeretnék már a múlttal foglalkozni. A Real iránti kötődésem sohasem fog elmúlni, de a jövőbe tekintek, és szeretnék BL-t nyerni a Paris Saint-Germainnel.”

A világbajnok és Európa-bajnok védő elmondta, szeretne visszatérni a spanyol válogatotthoz, valamint azt tanácsolta a Real Madriddal szóba hozott Kylian Mbappénak, hogy ne hagyja el a francia csapatot. 

„Remélem, hogy visszatérhetek a nemzeti csapathoz, ami mindig is nagyon fontos volt számomra. Bonucci és Chiellini is válogatott még. Tudom, hogy ehhez a legjobb formámat kell nyújtanom a pályán.”

„Azt tanácsolom Mbappénak, hogy maradjon a PSG-ben. Nem én döntök a jövőjéről, ugyanakkor örülnék, ha maradna. A legjobb játékosokra van szükségünk, és Kylian is ilyen. Ő, Neymar, és én nagyszerű dolgokra vagyunk képesek.”


2021.09.23 23:33:23

Minden más foci MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Arra képes, hogy tisztában legyen vele, minek hol a helye és az ideje.

2021.09.23 23:49:30

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Frank Lampard: »Mindig képes voltam reagálni az általa támasztott kihívásokra, még ha nem is feltétlenül úgy, ahogyan ő szerette volna. Azt viszont nagyon tudta, hogyan hozza ki belőlem a legjobbat. Sohasem lettem volna labdarúgó, ha nincs apám ambíciója, kemény munkája és elképzelése.«

2021.09.22 13:04:39

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A Tokaj-Certa Kupán olyan majdani klasszisok játszottak, mint Zvonimir Boban vagy Robert Jarni.

2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.