PSG: Mauricio Pochettino az új vezetőedző – hivatalos

Vágólapra másolva!
2021.01.02. 16:19
null
Mauricio Pochettino a PSG új vezetőedzője (Fotó: AFP)
Mauricio Pochettino a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának új vezetőedzője – jelentette be hivatalos honlapján a párizsi klub. Az argentin szakember másfél plusz egy éves szerződést kötött a PSG-vel.

 

Már Thomas Tuchel – és a Lőw Zsoltot is magában foglaló szakmai stáb – esetleges menesztésekor is sejteni lehetett, hogy a klub korábbi játékosa, Mauricio Pochettino veszi át a Paris Saint-Germain irányítását, s ez 2021 második napján hivatalossá is vált. A PSG szombaton a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megállapodott az argentin szakemberrel, aki 2022 nyaráig írt alá, de a szerződés tartalmaz egy egyéves hosszabbítási opciót is.

Pochettino játékos-pályafutása során 2001 és 2003 között futballozott a PSG-ben, ez idő alatt csaknem 100 mérkőzésen lépett pályára a csapatban. A 48 éves tréner edzői karrierje során dolgozott korábban az Espanyolnál, a Southamptonnál és a Tottenhamnél is, a londoni együttest 2019-ben a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette.

A párizsi klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint Pochettino január 3-án áll munkába a PSG-nél.

A Paris Saint-Germain jelenleg a harmadik helyen áll a Ligue 1-ben, igaz, csak egy-egy pont a hátránya a Lyon és a Lille mögött. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az FC Barcelonával találkozik majd a párizsi sztárgárda.

 

Pochettino a Paris Saint-Germain mezével (Fotó: psg.fr)
Pochettino a Paris Saint-Germain mezével (Fotó: psg.fr)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik