Paraguay: a koronavírus miatt maradhat rács mögött Ronaldinho

Vágólapra másolva!
2020.03.19. 19:13
null
Ronaldinho (fehérben) egyelőre a paraguayi börtönkosztot kapja születésnapjára (Fotó: AFP)
Amint beszámoltunk róla, két hete Paraguayban letartóztatták Ronaldinhót, mert testvérével együtt hamis oklevéllel próbált bejutni a dél-amerikai országba, s azóta is börtönben van – ellentétes sajtóhírek dacára –, s nagyon úgy tűnik, egy darabig még ott is marad...

 

A március 5-én őrizetbe vett világbajnok klasszis és testvére azért került rendőrkézre, mert olyan útlevéllel akartak belépni Paraguay területére, amely szerint paraguayi állampolgárok volnának – de ez nyilvánvalóan nem igaz.

A pályafutása legszebb időszakát a kétezres évek közepén a Barcelonánál töltő Ronaldinhónak két nappal a letartóztatása után még óvadék ellenében sem engedték meg, hogy házi őrizetbe kerüljön, mondván, fennáll a szökés veszélye.

Ráadásul a brazil kiválóság helyzete nem javult az első tárgyalási napra sem: a spanyol Sport napilap szerint azon nem jelent meg a Ronaldinho paraguayi útját szervező üzletasszony és a koronatanú, Dalia López, csak az ügyvédje, aki orvosi papírral próbálta meg igazolni, hogy ügyfele a koronavírus miatt maradt távol a bíróságtól; kettes típusú diabéteszesként és magas vérnyomása miatt is a fokozottan veszélyeztettek körébe tartozik, ezért tartózkodnia kell a közösségi megjelenésektől.

Holott Dalia López vallomása kulcsfontosságú lehetne Ronaldinhóék tisztázásában, ellenkező esetben elképzelhető, hogy a következő fél évet is rács mögött kell tölteniük a vádlottaknak.

Ugyanakkor jegyezzük meg, hogy a spanyol lap szerint Dalia Lópezt szervezett bűnözői csoport vezetésével gyanúsítják Paraguayban, ezért nem jelent meg a tárgyaláson. Ez pedig nem sok jót jelent Ronaldinho és fivére számára: előbbi minden bizonnyal a rács mögött tölti két nap múlva esedékes 40. születésnapját is…

Legrosszabb esetben majd megint beszáll a helyi börtönválogatottba némi ünnepi varázslatra – ahogy tette azt néhány napja is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik