H. D. 2020.03.08 15:15 Frissítve: 2020.03.08 16:01

Paraguay: meghosszabbították Ronaldinhóék letartóztatását

Mint beszámoltunk róla, csütörtökön előállították a korábbi kiváló brazil labdarúgót, Ronaldinhót és fivérét, Roberto de Assis Moreirát a paraguayi hatóságok. A két brazil a gyanú szerint hamis okmányokkal jutott be az országba, s noha pénteken olyan sajtóhírek jelentek meg, hogy a kihallgatás után szabadon engedték őket, szombaton a bíróság elrendelte a letartóztatásuk meghosszabbítását.

Meghosszabbították Ronaldinhóék letartóztatását (Fotó: AFP)

 

Ronaldinho és testvére is paraguayi útlevéllel lépett be az országba (egy gyermekeknek szóló jótékonysági program, illetve könyve népszerűsítése miatt), annak ellenére, hogy természetesen egyikük sem paraguayi állampolgár. A brazil azt állította, ajándékba kapták az útlevelet, és nem is gondoltak rá, hogy emiatt bajba kerülhetnek.

A két brazil azt szerette volna elérni, hogy házi őrizetbe kerüljön, ezt azonban a bíró a szökés és elrejtőzés veszélyére hivatkozva elutasította. Arra is hivatkoztak, hogy Ronaldinho testvérének a szívproblémái miatt orvosi kezelésre van szüksége, az ezt bizonyító dokumentumokat azonban nem tudták bemutatni.

„Ronaldinho nem érti, mi történik” – idézi a Reuters beszámolója a brazil labdarúgó ügyvédjét, Tarek Tumát, aki hihetetlennek nevezte a bíró döntését, valamint elárulta, napokon belül fellebbeznek.

A helyi média a rendőrségre hivatkozva arról ír: annak ellenére, hogy a napokban több, rendőrökkel és a börtönben dolgozókkal készült közös szelfi is megjelent az interneten, Ronaldinhóéknak nem jár különleges bánásmód, a két brazil mellett még egy ember van a cellájukban.

2021.05.15 10:02:53

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (TRENCSÉN)

A dunaszerdahelyiek nem bírtak a Trencsénnel, a pozsonyi együttes Aranyosmaróton nyert négy góllal.

2021.05.14 22:21:03

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A 2016-os Európa-bajnokság döntőjében a Portugália–Franciaország mérkőzésen a győztes válogatott kezdőcsapatában nyolc olyan futballista szerepelt, aki a Sporting akadémiáján (is) pallérozódott.

2021.05.14 14:11:19

Minden más foci CSILLAG PÉTER

„Azt mondtam magamban: ha a futball munkává válik, akkor ki kell lépnem ebből a világból.”

2021.05.14 15:20:58

Minden más foci TŐKE JÁNOS

A forduló előtt még a Radnik volt kedvezőbb helyzetben, de a sima TSC-siker vége helycsere lett a tabellán.

2021.05.11 23:30:12

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Egyre inkább bebizonyosodik, hogy az sem sokkal jobb, ha egy labdarúgóról már januárban kiderül, hogy nem hosszabbítja meg az évad végén lejáró szerződését.