Női futball: Marozsán hosszabbított a Lyonnal – hivatalos

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.06.22. 18:51
null
Marozsán Dzsenifer hosszabbított a Lyonnal (Fotó: AFP)
Az Olympique Lyon labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, amit korábban sajtóhírek alapján már jeleztünk, hogy Marozsán Dzsenifer szerződést hosszabbított. A magyar származású, német színekben olimpiai bajnok játékos három idényre írt alá, azaz 2023 júniusáig biztosan marad a francia klubnál.

 

Mint néhány hete megírtuk, a női labdarúgás átigazolásaival foglalkozó Womens Transfer News Twitter-oldal a francia RMC Sportra hivatkozva arról számolt be, hogy a Manchester City ajánlatot tett a Lyonnak Marozsán Dzseniferért, de szó volt arról is, hogy a 28 éves magyar származású német olimpiai bajnok az amerikai Utah Royals FC-hez szerződhet.

Az elmúlt napokban a L’Équipe mellett több francia portál is arról cikkezett, hogy a koronavírus-járvány miatt megváltozott a helyzet – állítólag Marozsán mellett csapattársa, Sarah Bouhaddi is közel állt hozzá, hogy az Egyesült Államokba igazoljon, ám a Lyon hétfői közleménye szerint mindkét futballista szerződést hosszabbított a francia csapattal.

Marozsán Dzsenifer 2016-ban szerződött a Lyonhoz Frankfurtból, azóta 65 bajnokin 32 gólt szerzett, a női Bajnokok Ligájában 27 mérkőzésen hétszer volt eredményes. Az OL játékosaként négyszeres francia bajnok lett, valamint kétszeres Francia Kupa-győztes és háromszoros Bajnokok Ligája-győztes. Egymás után háromszor (2017, 2018, 2019) választották meg a francia bajnokság legjobbjának, 2019-ben pedig a Német Labdarúgó-szövetségnél (DFB) az év női labdarúgója lett. A 2018-as női Aranylabda-szavazáson a harmadik helyen végzett.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik