Se gól, se jó játék nem volt az angol–olasz NL-meccsen

Vágólapra másolva!
2022.06.11. 20:38
null
Mount (fehérben) kapufát lőtt a 11. percben (Fotó: Getty Images)
Miközben a Nemzetek Ligája A-ligájának 3. fordulójában a magyar válogatott a németekkel remek meccsen végzett 1–1-re a Puskás Arénában, a 3. csoport másik mérkőzésén Anglia Olaszországgal játszott egy kimondottan csalódást keltő gól nélküli döntetlent.

NEMZETEK LIGÁJA
3. FORDULÓ
A-LIGA
3. CSOPORT
Anglia–Olaszország 0–0
Wolverhampton, 3000
néző, V: Marciniak (lengyel)
Anglia: Ramsdale – R. James, Maguire, Tomori (Guéhi, 88.), Trippier – Ward-Prowse, Rice (K. Phillips, 65.) – Mount (Bowen, 65.) – Sterling (Saka, 80.), Abraham (Kane, 65.), Grealish. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate.
Olaszország: Donnarumma – Di Lorenzo, Gatti, Acerbi, Dimarco (Florenzi, 87.) – Frattesi, Locatelli (Esposito, 63.), Tonali – Pessina (Cristante 87.), Scamacca (Raspadori 76.), Lo. Pellegrini (Gnonto, 63.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini.

ONLINE KÖZVETÍTÉS ITT!

Zárt kapuk mögött fogadta Anglia Olaszországot a Nemzetek Ligája harmadik körében Wolverhamptonban. Gareth Southgate együttese az Európa-bajnokság tavalyi döntőjének botránya miatt kapta büntetését (jegy nélküli szurkolók tömege balhézott a stadionon kívül, valamint tört be erőszakkal a Wembley-be), azonban a Magyarország–Anglia (1–0) mérkőzéshez hasonlóan a széksorokat ezúttal is megtölthették kísérőik társaságában a 14 évesnél nem idősebb fiatalok.

Angol sajtóhírek szerint a kedvezményt kihasználva nagyjából háromezren foglaltak helyet a lelátón, és konstatálhatták a melegítő játékosokat figyelve, hogy a csapatok bizony nem az olasz győzelemmel záruló Eb-döntő visszavágójának tekintik a találkozót. A házigazdáknál a korábban kevesebb játékperchez jutók közül Jack Grealish és Tammy Abraham is kezdett, valamint a védelemben Fikayo Tomori, a kapuban pedig Aaron Ramsdale kapott bizonyítási lehetőséget. Az olaszoknál Roberto Mancini mondhatni a B-csapatával állt fel, s Federico Gatti személyében újoncot avatott, de rajta kívül Davide Frattesi is csak egy, míg Federico Dimarco két válogatott meccset játszott korábban.

Az összecsapás olasz ziccerrel indult, Frattesi találta meg a rést az angol védelemben, ám hét méterről laposan mellé lőtt. A túloldalon Abraham került helyzetbe, miután lecsapott Gianluigi Donnarumma rövid passzára, a Roma csatára azonban mellé lőtt, ahogyan csapattársa, Mason Mount is eltévesztette a célt, amikor tizenegy méterről a lécet találta telibe. Az első tíz percet követően az iram alábbhagyott, és egyre inkább érezni lehetett, hogy a játékosok nincsenek kellően összeszokva.

Többször rossz megoldást választottak, sok volt a pontatlan passz, a támadások felépítése akadozott. Sandro Tonali így is könnyedén vezetést szerezhetett volna a vendégeknek, ám hat méterről, senkitől nem zavartatva a kapust találta telibe, Aaron Ramsdale pedig a félidő utolsó perceiben is főszereplő lett, amikor Matteo Pessina lövését ütötte bravúrral fölé.

A második félidő elején Raheem Sterling hagyta ki a „kihagyhatatlant”, amikor négy méterről sem talált az üres kapuba – úgy tűnt, mintha mindkét csapat játékosai el lennének átkozva ezen a napon. Gareth Southgate a 65. percben hármat cserélt, Harry Kane is beállt, ám ez sem hozott változást.

A csapatok gól nélküli döntetlennel zártak, ami azt jelenti, hogy Anglia úgy várja kedden Wolverhamptonban a magyar válogatottat, hogy három júniusi NL-találkozójából egyet sem tudott megnyerni, ráadásul gólt is csak egyet szerzett.

A CSOPORT MÁSIK MECCSÉN
Magyarország–Németország 1–1 (1–1)
Budapest, Puskás Aréna, 67 000 néző. V: José María Sánchez (spanyol)

AZ ÁLLÁS
1. Olaszország 3 1 2 3–2 +1 5
2. MAGYARORSZÁG 3 1 1 1 3–3 0 4
3. Németország 3 3 3–3 0 3
4. Anglia 3 2 1 1–2 –1 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik