P. L.
2022.11.28 17:20

NK Osijek: már a télen értékesíthetik az eszéki támadót

A labdarúgó-világbajnokság mellett máshol is zajlik az élet a futballvilágban, s erre jó példa a horvát bajnokságban harmadik helyen álló NK Osijek támadójának, Dion Drena Beljónak a helyzete.

Beljo iránt az Anderlecht és a Mönchengladbach is érdeklődik

 

A legutóbbi információk szerint Brüsszelből, az RSC Anderlechttől vételi szándék érkezhet, már a téli átigazolási időszakban. A belgák egyik igazgatója, Dries Belaen ősszel el is utazott az NK Osijek–Dinamo Zagreb bajnokira – adta hírül a Sportske novosti napilap. Ami tény, az elmúlt szezonban tizenöt gólig jutó eszékiek támadója, Beljo jelenleg nyolc találattal áll a SuperSport HNL góllövőlistájának – holtversenyben - második helyén áll, s ezzel az Eszék góltermésének harmadából (a két asszisztjával együtt) vette ki részét az ősz folyamán.

A játékosok értékét kalkuláló közismert labdarúgóoldal által 6.5 millióra taksált futballistát nyáron a Borussia Mönchengladbach már be is harangozta leendő érkezőjeként. A HNL öt legértékesebb futballistája közé sorolják, – ebből az ötös-fogatból a 20 éves Beljo nincs csupán ott Katarban.

Érdekesség, hogy az eszékieknél az utóbbi esztendők átigazolási időszakait tekintve csak a legutóbbi nyári volt olyan, melynek keretében nem értékesítettek több millió eurós labdarúgót (Beljo transzferéből legalább ötöt kalkulálnak).

A fehér-kékek egyébként december 5-én, hétfőn kezdik felkészülésüket a szezon második szakaszára a Gradski vrt Stadionban, ahol az őszi nézőszámátlag 4254 fő volt, ez a negyedik leglátogatottabb futball-létesítményt jelenti az utóbbi hónapokban Horvátországban.

2023.02.05 23:00:12

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mismásolás tehát tort ül, így aztán természetes, hogy csak kevesen mondják, hogy hibáztam. Ott a tévedésük, hogy semmivel sem lesznek kevesebbek, ha a baklövéseikről beszélnek, ettől, úgymond, emberibb a történet, igaz, napjaink sportjában ez már nem­igen szempont.

2023.02.05 15:42:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Zsarko Lazetics csapat első idegenbeli vereségét szenvedte el ebben az idényben.

2023.02.05 14:18:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Ezzel egyenlített a házigazda Mioveni a felsőházi rájátszására hajtó székelyföldi csapat ellen.

2023.02.04 14:20:35

Minden más foci nemzetisport.hu

Nagyon nem ment az NK Osijeknek Zágrábban a Lokomotiva ellen, megérdemelten nyertek a hazaiak.

2023.02.03 19:39:43

Minden más foci nemzetisport.hu

Így sakkozta ki magát a futballelitből a szaúd-arábiai Al-Naszrhoz szerződő Cristiano Ronaldo.