DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
2023.09.18 08:38 Frissítve: 2023.09.18 09:23

Niké Liga: Minden gyermek álma legyőzni a Slovant – Csinger

Mint beszámoltunk róla, a szlovák bajnokság 7. fordulójának rangadóján a DAC hazai pályán 3–1-re megverte a pozsonyi Slovant. A mérkőzés után Csinger Márk, a dunaszerdahelyiek védője értékelt lapunknak.

Csinger Márk stabil kezdőnek számít a DAC-ban (Fotó: DAC)


„Minden gyermek álma legyőzni a Slovant – mondta Csinger Márk a Nemzeti Sportnak. – Boldog vagyok, hogy nekem ez már sikerült. Többször szeretném ezt átélni. Mindenképpen győzni szerettünk volna. Nagyon örülünk, hogy ez sikerült, boldogságot szerezve ezzel fantasztikus szurkolóinknak. Már az első félidőben kétgólos előnyre tettünk szert. A folytatásban is jól játszottunk, teljesen megérdemelten szereztük meg a három pontot. Letámadtuk az ellenfelet, erőszakosak voltunk, és játszottuk a saját játékunkat. Volt néhány időszak, amikor fölényben futballozott a Slovan. Ezt kibírtuk, igyekeztünk gyors ellentámadásokat vezetni, helyzeteket kialakítani. Gólt is tudtunk így szerezni. A Slovan ezúttal is bizonyította, hogy erős, minőségi csapat. Kitettük a szívünket a pályára és sikerült nyernünk. Igazi csapatmunka volt.”

A magyar U21-es válogatott védője a földön és a levegőben is verhetetlen volt. Mint lapunknak elmondta, nagyon szereti a párharcokat, a küzdelmet.

„Amikor megszereztük a vezetést, akkor éreztem, hogy jók vagyunk. A második gól után pedig azt, hogy még jobbak. Majd amikor egy óra játék után megvolt a harmadik találat is, akkor már tudtam, hogy miénk a meccs. Csak rajtunk múlik, hogy nyerünk-e. Ugyan szépített az ellenfél, de nem volt bennem félsz. Csak élvezni akartuk a játékot és a remek hangulatot.”

„A válogatott szünetben négy új játékos érkezett a DAC-hoz, de össze tudtak szokni azokkal, akik a klubnál maradtak. Tudjuk, még nem minden tökéletes, de dolgozunk tovább. Nagyon sokat jelent számunkra ez a három pont. Túl vagyunk a rossz sorozaton, és sikerült kilábalnunk a kellemetlen helyzetből. Bízom benne, hogy ma elindultunk egy győztes úton.”

Fotó: Duducz Tibor

 

Idézet a Szózatból és Gula sértegetése

A DAC szurkolói a csapatok bevonulásakor ismét ötletes, csodás koreót mutattak be. „Bölcsőd az, s majdan sírod is” – ez a Szózatból kölcsönzött idézet emelkedett a magasba az óriási drapérián, amely sárga-kék mezes drukkereket ábrázolt a MOL Aréna előtt.

A másik oldalon a magyarok káromlása mellett sértő drapéria („Ado, milyen a sovinisztákért sírni?”) is felkerült a Slovan-drukkerek feje fölé. A mondat a Dunaszerdahely edzőjének, Adrián Gulának szólt, aki a májusi egymás elleni meccs után felemelte a szavát a gyenge bírói teljesítmény miatt.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
7. FORDULÓ
DAC 1904–Slovan Bratislava 3–1 (2–0)
Dunaszerdahely,
MOL Aréna, 8866 néző. Vezette: Gemzicky
DAC:
Popovics – Alex Pinto, Kasa, Csinger, Andzouana – Kácer (Herc, 66.), Dimun, Cermák (Niarhosz, 80.) – Trusa (Gruszkowski, 80.), Gouré (Ramadan, 66.), Gavrics (Mateus Brunetti, 88.). Vezetőedző: Adrián Gula
Slovan: Borjan – Pauschek (Blackman, 67.), Kasia, Bajric, Lovat – Kucka (Tolic, 67.), Szavvidisz (Marcelli, a szünetben), Kankava – Csavrics, Abubakari (Strelec, a szünetben), Barszegjan (Zuberu, 85.). Vezetőedző: id. Wladimír Weiss
Gólszerző: Gouré (11.), Cermák (30.), Gavrics (58.), ill. Strelec (60.)

 

2023.09.26 19:55:51

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az Illés együttes először az 1968-as táncdalfesztiválon hallott dalával – Amikor én még kissrác voltam – megidézem az ifjúságomat, már ami a labdarúgás szeretetét illeti. Ezt azért írom le, mert noha Lionel Messit és Cristiano Ronaldót kiváló futballistának tartom, mindig feszengtem, amikor gyerekek tucatjait láttam a mezükbe bújva. Miért nem lehet honi játékoshoz kötődni? A válasz korszakoktól függően más és más volt.

2023.09.24 23:48:36

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.09.24 16:02:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Csak igen rossz leosztásban, magabiztosan nyert az élvonal éllovasa Sepsiszentgyörgyön.

2023.09.19 17:39:46

Minden más foci nemzetisport.hu

Ötvennégy ország verseng kilenc kvótáért és egy pótselejtezős helyért.

2023.09.19 16:59:12

Minden más foci nemzetisport.hu

Negyvenhat válogatott verseng nyolc vb-helyért és egy pótselejtezős kvótáért.