MLS: rengett a föld Németh Krisztiánék vereségétől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.20. 06:59
Az elmúlt időszak eredményei alapján meglepően súlyos vereséget szenvedett a Sporting Kansas City az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban: Németh Krisztián csapata hazai pályán 5–0-ra kapott ki a San Jose Earthquakestől.

Győzelmével a Sporting KC pontszámban beérte volna a Nyugati főcsoport élén álló Los Angeles Galaxyt, ehhez képest a konferencia második feléhez tartozó vendégek könnyedén nyertek a hazai pályán ebben az évben eddig még veretlen kansasiek otthonában.

A hazai csapat egyik legjobbját, Benny Feilhabert kiállították a 71. percben, de a vereség nem ezen múlt, hiszen akkor már 5–0-ra vezetett a San Jose. A Trinidad és Tobagó-i Cordell Cato már a 3. percben vezetéshez juttatta a Quakest, ő és Chris Wondolowski is duplázott az összecsapáson, s a 2013-tól 2015-ig a Bp. Honvédban játszó panamai Aníbal Godoy 27. percbeli gólja (az volt a harmadik) tette teljessé a győzelmet. A korábbi honvédosnak ez volt az első találata az MLS-ben. A San Jose 2004-ben nyert legutóbb Kansas Cityben.

Németh Krisztián – akinek válogatottbeli kerettagságáról kiemelt cikkben számol be klubja honlapja – ezúttal is kezdő volt az SKC-ben, végigjátszotta a meccset, a 74. percben sárga lapot kapott.

„Sajnos, ez nem a mi napunk volt a San Jose ellen, ellenfelünk egyértelműen fölénk nőtt a meccsen. Túl kell tennünk magunkat a vereségen, és jobban kell teljesítenünk legközelebb” – írta Facebook-oldalán a magyar csatár.

Zakója ellenére a Sporting KC továbbra is a harmadik a főcsoportjában, három ponttal lemaradva a Galaxytől. Vermes Péter csapata következő négy meccsét idegenben játssza, legközelebb magyar idő szerint vasárnap hajnalban lép pályára a Columbus Crew otthonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik